KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
HUCURAT 15-16-17. AYETLERİN UYARILARINI, HİÇ DİKKATE ALMADIĞIMIZ.....

HUCURAT 15-16-17. AYETLERİN UYARILARINI, HİÇ DİKKATE ALMADIĞIMIZ ANLAŞILIYOR.

Makaleme başlamadan önce şunu belirtmek isterim. İslam dini Allah’ın dinidir ve hükmüne şeriatına hiç kimseyi ortak etmeyeceğini bizlere apaçık Kur’an’da Allah bildirmiştir. Bizler gerçek iman edenlerden olmak istiyorsak bu ve benzeri ayetlerin hükmünü hayatımıza geçirip, hiç kimseyi Allah’ın dinine ortak etmeye çalışmamalıyız. Kur'an'ın apaçık emri ve uyarısı, bizler imanımızı yalnız Allah'ın boyası ile boyamalı ve onun dışına çıkarak, beşeri boyalar asla inancımıza ilave etmemeliyiz. Bunu yapanlara Allah, BANA ŞİRK KOŞUYORLAR DİYOR. Çok daha ilginç olanı, iman ettiğini söyleyen Müslümanların çoğunluğunun ise şirk koşmadan Allah'a iman etmediklerini, Kur'an'da örnek vermesidir. Bizler iman ettiğimizi söylüyoruz ama kime neye iman ettiğimizin, ne yazık ki çok fazla farkında değiliz. Kur’an’ın hiç bahsetmediği öyle şeyleri dinin emri gibi yaşıyor ve anlatıyoruz ki, ADETA ALLAH’A DİNİNİ ÖĞRETİR GİBİ DAVRANIYORUZ. Allah Kur’an’da imanında doğru olanların, bakın kimler olduğunu söylüyor.

Hucurat 15: GERÇEK MÜMİNLER ANCAK ALLAH’A VE ELÇİSİNE İMAN EDEN, SONRASINDA ŞÜPHE DUYMAYAN, ALLAH YOLUNDA MALLARIYLA VE CANLARIYLA [CİHAD] EDENLERDİR (FEDAKÂRLIK YAPANLARDIR). İŞTE (İNANCINDA) DOĞRU OLANLAR SADECE BUNLARDIR. (Mehmet Okuyan)

Allah Kur’an’ı biz açıkladık, hem de hiç kimseye muhtaç olmayasınız diye, nice örneklerle detaylandırdık diye bizlere bilgi verir. Gelin bu ayeti, Kur’an’ın diğer ayetlerinden istifade ederek, doğru anlamaya çalışalım ki, Allah’ın doğru yolunda emin adımlarla yürüyen kullarından olalım ve Kur'an'ın diğer ayetleriyle ÇELİŞMEYELİM. Ayetin başında Allah, gerçek müminler Allah’a ve Elçisine iman eden, sonrada RESULÜN TEBLİĞ ETTİKLERİNE HİÇ ŞÜPHE DUYMADAN, Allah yolunda mallarıyla canlarıyla mücadele edenlerdir diyor. Bakın bu hitap ve ayetler Kur'an'ın indirildiği ve Allah'ın Elçisinin bizzat Kur'an'ı tebliğ ettiği zaman ile ilgili. Çünkü Elçime uyun diyor, şu amda. O vefat ettikten sonra, ona ait olduğu iddia edilen rivayet hadislerine uyun demiyor. Bu düşünce KUR'AN'IN TAMAMINA TERS DÜŞER, LÜTFEN BU GERÇEĞİ GÖZ ARDI ETMEYELİM, YOKSA ALLAH İLE ALDATILMAKTAAN ASLA KURTULAMAYIZ. 

Bu konuya açıklık getirmeye devam edelim.  Ayette Allah'a ve Elçisine iman eden diyor. Peki günümüzde Elçi yok, ona iman nasıl olur? Kur’an’ın dışından, bizzat Elçisinin kendisinin sözlerine iman olması mümkün değil. Öyle olsaydı bu din Allah ve Resulünün ortak dini olur ki, bu mümkün değil. Çünkü ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyordu Allah. Sizce Elçime de iman edin derken, günümüzde Allah’ın Elçisine ait olduğu iddia edilen, RİVAYET HADİSLERİNEDE UYUN, İMAN EDİN diyor olabilir mi? Elbette mümkün değil. Allah'a ve Elçisine iman edin demek, benim ona bildirdiğim, Elçiminde sizlere tebliğ ettiği vahye iman edin, ondan şüphe duymayın demektir. Lütfen bu hatayı yapmayalım. Kur’an’da geçen Allah’a ve Elçisine uyun ona itaat edin ayetlerini, ne yazık ki Kur’an bağlamında anlamak yerine, adeta haşa Allah’a din öğretircesine, Allah’ın Elçisinin hadisleri olmasa, Kur’an anlaşılmaz kapalı kalırdı diyebiliyoruz. Şunu lütfen unutmayalım, eğer bir inancımız Kur'an'ın tek bir ayetine bile ters düşüyorsa, O Allah'ın emri dini olamaz. Hâlbuki Allah özellikle Elçisinin, hangi bilgileri tebliğ edeceğini söylüyordu, ayetleri hatırlayalım. “BU KUR’AN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19) “RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18) Bu ve benzeri onlarca ayete gözlerimizi yumar, batılın peşine düşersek, ALLAH’A ŞİRK KOŞAN MÜSLÜMANLARDAN OLURUZ.

Bizler ne yazı ki bu ayetlerden ders almadık, hatta görmezden gelerek, Allah’ın hükmü gibi Resulünün de dinde hükümler vereceğini, onun içinde Resulün rivayet hadislerine de uymanın, iman etmenin, Allah emri olduğuna inandırıldık. Tabi Kur’an ile bir bağ kurmamıza mani olanlar, gerçeklerle buluşmamızı engelleyerek KUR'AN İLE TABAN TABANA ZIT BİR DİN YARATTIK KENDİMİZE. Allah’ın, hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diye uyardığı gerçek, toplumdan gizlendi ki batıl hurafe ve atalarının inancı yaşanmaya devam edilebilsin. Ayette ŞÜPHE DUYULMADAN ELÇİYE İMAN, KUR’AN’A İMAN ANLAMINDADIR. Çünkü Allah Kur'an'da Elçime uyun o sizi yalnız Kur'an ile uyaracak diyordu. Kur’an’da Allah özellikle Kitap Ehlini uyarıyor ve atalarınızın inancını bırakın, yalnız Kur’an’ın ipine sarılın, çünkü sizleri Kur’an’dan, vahyimden sorumlu tutuyorum diyordu. HATIRLATIRIM ALLAH’IN DOĞRU YOLUNDA GİDENLERİN, SADECE ALLAH’IN RESULÜNÜN TEBLİĞ ETTİĞİ VE ŞÜPHE DUYULMADAN İNANMAMIZ GEREKEN KUR’AN AYETLERİDİR. Peki bizler bu ve benzeri ayetlerin uyarılarını, hayatımıza geçiriyor muyuz? Hiç sanmıyorum. Bu uyarının tam tersini hayatına geçiren iman edenlere Allah, Hucurat 16. Ayetinde, bakın nasıl uyarıyor.

Hucurat 16: DE Kİ: “ALLAH GÖKLERDE VE YERDE OLANLARI BİLMEKTEYKEN, SİZ DİNİNİZİ ALLAH’A MI ÖĞRETİYORSUNUZ!”  ALLAH HER ŞEYİ BİLENDİR. (Mehmet Okuyan)

Bakın Allah Elçisine, deki kullarıma diyerek, yaptıkları yanlış konusunda nasıl uyarıyor. Allah göklerde ve yerde her şeyi bilir diyor. Ama sizler benim indirdiğim dini yaşamayıp, sanki yaşadığınız batıl din, gerçek gibiymiş gibi, DİNİNİZİ ALLAH’A ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ DİYE UYARIYOR. Lütfen bu uyarıyı dikkate alalım, yoksa hesap günü çok ama çok pişman oluruz. Bizler gerçekten Allah’a din öğretmeye çalışıyoruz hem de kendi uydurduğumuz dini, Allah’ın dini gibi anlatıyoruz. YÜCE RABBİMİZ, BU BÜYÜK HATAMIZ KONUSUNDA BİZLERİ UYARIYOR. Uyarıyı dikkate alıp, batıl ve hurafeden uzak, yalnız Allah’ın ipine sarılana ne mutlu. Bizler bu konuda o kadar ileri gittik ki Allah, dininin sınırlarını çizildiği Kur’an’ı yeterli görmüyor, detay sız ve açıklanmamış buluyor, yetmiyor atalarımızdan intikal eden beşeri rivayetlerle, Resulünün adını kullanarak, Allah’ın dinini ellerimizle şekillendirip, bu kaynaklar olmasaydı İslam dinini yaşayamazdık, Kur’an kapalı kalırdı diyebiliyoruz. ALLAH BU YAPILAN YANLIŞ KARŞISINDA, BANA BENİM DİNİMİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ DİYE KIZIYOR. Bu hatada devam edersek, hesap günü inanın bunun altından kalkamayız. Bu ayetin devamında, Allah’ın Resulüne iman edenlerin bir kısmının, bakın nasıl hatalar yaptığı örnekleri veriliyor.

Hucurat 17: ONLAR, MÜSLÜMAN OLMALARINI SENİN BAŞINA KAKIYORLAR. DE Kİ: “MÜSLÜMANLIĞINIZI BENİM BAŞIMA KAKMAYIN! DOĞRUYSANIZ BİLİN Kİ SİZE İMANI GÖSTERDİĞİ İÇİN ASLINDA, ALLAH SİZE İYİLİKTE BULUNMAKTADIR.” (Mehmet Okuyan)

Aslında bu ayet, bugün bizlere çok önemli bilgiler veriyor. Allah’ın Elçisine inanıp Müslüman olanların bir kısmı, sanki dinin sahibi Allah’ın Elçisiymiş gibi, Müslüman olmalarını ve karşılaştıkları zorlukları hatta savaşları, Allah’ın Elçisinin başına kakarak, sitem ederek kendisinden iman etmelerinin karşılığını istiyor olmalılar ki, Allah’ta bunun yanlış olduğunu iman edenlere anlatabilmek için, Deki kullarıma diye bakın ne söylemesini istiyor Elçisinin. MÜSLÜMANLIĞINIZI BENİM BAŞIMA KAKMAYIN! DOĞRUYSANIZ BİLİN Kİ SİZE, NASIL İMAN EDİLECEĞİNİ GÖSTERDİĞİ İÇİN ASLINDA, ALLAH SİZE İYİLİKTE BULUNMAKTADIR”

Bu bilgiler aslında çok önemli yanlışlarımızı da açığa çıkarıyor. ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIĞINIZDA, BANA SİTEM ETMEYİN DİYOR ALLAH’IN ELÇİSİ, SİZLERE TEBLİĞ ETTİKLERİM, YAPMANIZI İSTEDİKLERİM BENİM SÖZLERİM DEĞİL, ALLAH’IN AYETLERİ. Sizler Allah’ın doğru yolundaysanız, yani sizlere tebliğ ettiğim vahye uyuyorsanız, Allah size eninde sonunda yardım edecek iyilik ve güzellikler verecektir. Çünkü gerçek imanı doğru yolu size ALLAH GÖSTERDİ, MÜKAFATINIZIDA O VERECEKTİR DİYOR. Ama bizler öyle bir din yarattık ki kendimize, adeta Allah’a dinini öğretmeye çalıştık. Yardımı,  şefaati yalnız benden dileyin diye uyardığı halde Allah, ŞEFAATİ YARDIMI ELÇİSİNDEN, EDİNDİĞİMİZ VELİLERDEN, GAVSLARDAN İSTER, BEKLER OLDUK.

Bakara suresi 138. Ayetinde Allah, bizlerin yaptığı o büyük yanlışımızı hatırlatmak adına bakın ne diyor”ALLAH’IN BOYASI  (İLE BOYANIN)! ALLAH’IN BOYASINDAN DAHA GÜZEL BOYASI OLAN KİMMİŞ! BİZ YALNIZCA O’NA KULLUK EDİCİLERİZ.” Bu uyarıyı Allah, Rum suresi 30. Ayetinde açıklayarak, bizlerin yalnız Allah’a onun dinine yönelerek, onun çizdiği sınırlarda batıl ve hurafeden uzak, İslam’ı Allah’ın koyduğu hükümlerle yaşayarak, yalnız Allah’a kulluk etmemizi emrediyor. Ne yazık ki bizler Allah’ın yanında edindiğimiz Velilere de kulluk etmekte bir sakınca görmüyoruz. Allah’ın boyası ile değil batılın, rivayetlerin sanı bilgilerin boyasıyla boyanarak, Allah’ın dinini yaşadığımızı zannediyoruz.

Evet dostlarım, bu hataları bizler her geçen gün artırarak devam ettiriyor ve ÇOK ÜZGÜNÜM AMA BİZLER MEZHEPLERİN, CEMAAT VE TARİKATLARIN YANLIŞ İNANÇLARINI, İSLAM DİNİ DİYE ALLAH’A ADETA ÖĞRETMEYE ÇALIŞIR GİBİ, İNANCIMIZI YAŞIYORUZ. Tabi Allah bu hatalarımızdan dolayı, dualarımıza karşılık vermiyor.  İslam toplumunun içler acısı durumunun nedenini, sanırım anlamışsınızdır. Dilerim Kur’an gerçeklerinin farkında olan, Allah’a din öğretmeye çalışmak yerine, ALLAH’IN BOYASI İLE BOYANIP ONUN DİNİNE, ŞERİATINA UYAN, ONUN İPİNE SARILAN, ALLAH’IN AZINLIK HALİS KULLARINDAN OLURUZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.