KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
YUNUS SURESİ 18 VE ZÜMER 3. AYETLERE LÜTFEN KULAK VERELİM.

Bizler günümüzde, ne yazık ki Kur’an sız bir din yarattık kendimize ve adına İslam dedik. Acaba Allah ın indirdiği İslam la yaşadığımız İslam aynımı diye kontrol etme gereğini Kur’an da duymadık. Araştırmak isteyenleri de birileri, gerçekler ortaya çıkmasın diye korkutarak, sen Kur’an ı anlayamazsın, İlim sahipleri ancak Kur’an ı anlar diyerek, KUR’AN İLE MÜSLÜMANLARIN ARASINA GİREN, BİR RUHBAN SINIFINI ELLERİMİZLE YARATTIK. Halbuki Allah İslam dininde, ruhban sınıfının olmadığını apaçık söylediği halde, ne yazık ki Allah ı değil, edindiğimiz velilerin sözlerini dinledik. Bu makalemde sizlerin üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim ilk ayet, Yunus suresi 18. ayet olacak. Bu ayet üzerinde Kur’an ı rehber alarak dikkatle düşündüğümüzde, günümüzde yaptığımız yanlışların farkına varacak ve şirk batağına nasıl battığımızı göreceksiniz. Önce ayeti hatırlayalım.

Yunus 18: ALLAH'IN YANINDA BİR DE KENDİLERİNE ZARAR VEREMEYEN, YARAR SAĞLAYAMAYAN ŞEYLERE KULLUK EDİYORLAR ve şöyle diyorlar: "BUNLAR BİZİM ALLAH KATINDAKİ ŞEFAATÇILARIMIZDIR." De onlara: "Allah'a, göklerde ve yerde bilmediği şeyleri mi haber veriyorsunuz?" Şanı yücedir O'nun, ortak koştuklarından arınmıştır O.

Ayette geçen ilk cümlenin önce üzerinde düşünelim. Onlar Allah ın yanında, yani Allah ile beraber, kendilerine zarar ya da fayda veremeyecek şeylere KULLUK EDİYORLAR diyor. Kim bunlar?  Allah a şirk koşanlardan bahsediyor Allah. Bakalım bunlar nasıl bir yanlış yapıyorlar da, Allah bunları uyarıyor, işte burası çok önemli. Dikkat ettiyseniz Allah ın yanında, onun ile beraber bazı kişileri Allah ile adeta eş değer tutarak, Allah ın yetkilerini onlara vererek, onlara da kulluk ettiklerinden bahsediyor. HALBUKİ ALLAH DAN BAŞKA HİÇ KİMSEYE KULLUK EDİLEMEZ, ONDAN YADIM İSTENEMEZ.

Allah birçok ayetinde, benden başka ilah yoktur ve kulluk edilecek yalnız Allah dır der. Sakın veliler edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek ve yardım istenecek veliniz yalnız benim diye birçok ayetinde uyardığını da görüyoruz. İşte bu uyarıları göz ardı edip, Allah ın yanında kendilerine şüphe duymadan güvenilecek, yardım istenecek, şefaatçi olacak, hatasız ve günahsız güç sahibi olduklarına inandığımız insanlar edinirsek ve onların sözlerine kuşku duymadan inanırsak, onlara KULLUK ETMİŞ HATTA BİR BAŞKA ŞEKLİYLE SÖYLEMEK GEREKİRSE, ONLARA KULLUK EDEREK TAPMIŞ, ONLARI İLAHLAŞTIRMIŞ OLURUZ. Ne yazık ki bunun farkında bile değiliz.

Ayeti anlamaya devam edelim. Allah benim yanımda edindiğiniz veli kişiler için siz, BUNLAR ALLAH KATINDA BİZİM ŞEFAATÇİLERİMİZDİR diyorsunuz. Hâlbuki ben sizlere Kur’an da ŞEFAAT TÜMDEN ALLAH A AİTTİR DEMİŞTİM. Ama sizler bu ikazlarıma uyarılarıma uymadınız ve kendinize benim yanımda şefaatçiler edindiniz diyor.  Hatırlatmak isterim bu yanlışı yapanlar, KİTAP EHLİ OLANLAR. Şimdi bu konuda bizler neler yapıyoruz, isterseniz birde onu düşünelim. Bizler Kur’an ın uyardığı gibi, Allah dan başka şefaatçiler yoktur diyerek veliler, şeyhler, efendiler edinmiyor muyuz, yoksa Kitap Ehlinin yaptığı yanlışları yaparak, KENDİMİZE ŞEFAATÇİLER Mİ EDİNİYORUZ, NE DERSİNİZ? Eğer ediniyorsak, Allah ın yanında, Allah ın uyardığı gibi tapınacak beşeri ilahlar ediniyoruz demektir. HATIRLATIRIM BUNU ALLAH SÖYLÜYOR VE BU YANLIŞI YAPANLAR, ALLAH A ŞİRK KOŞANAR, KENDİLERİNE BEŞERİ İLAH EDİNENLERDİR.

Bu yanlışları yapanları Allah ayetinde ikaz ediyor, uyarıyor ve bakın ne diyor. “Siz Allah’a göklerde ve yerde bilemeyeceği bir şeyi mi bildiriyorsunuz! O, ONLARIN ORTAK KOŞTUKLARINDAN YÜCE VE UZAKTIR.” Bu sözlerle Rabbimiz bu yanlışları yapanlara kızıyor ve diyor ki, Allah ın bilmediği bir şeyimi bildiriyorsunuz diyor. Çünkü Allah ın böyle bir hükmü yok. Ayrıca bu yanlışı yapanları Allah, kendisine ortak koşmuş, yani şirk koşmuş olarak kabul ediyor. Bu ayeti destekleyen ve daha iyi anlaşılmasını sağlayan, bir başka ayeti de sizlere hatırlatmak istiyorum.

Zümer 3: Dikkat edin! ARI DURU DİN YALNIZCA ALLAH’A AİTTİR. O’NUN PEŞİ SIRA DOSTLAR EDİNENLER “ONLARA, BİZİ YALNIZCA ALLAH’A BİRAZ DAHA YAKLAŞTIRSINLAR DİYE KULLUK EDİYORUZ!” (derler).  Şüphesiz ki Allah ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz ki Allah yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola ulaştırmaz.

Ayetin ilk cümlesinden, günümüzde yapılan çok büyük yanlışın uyarısını görüyoruz. Bakın Allah ne diyor. “ARI DURU DİN YALNIZCA ALLAH’A AİTTİR” Demek ki batılın ve hurafenin karışmadığı arı-duru din Allah ın dinidir diyor. Buradan şunu anlıyoruz. Allah ın arı duru dinine eğer bizler rivayet ve sanı sözleri de din diye ilave ettiysek, ARTIK BU DİN ALLAH IN DİNİ OLMAKTAN ÇIKMIŞ DEMEKTİR.

Yine ayetin devamında, Allah ın yanında onun peşi sıra Allah ın güç ve yetkilerine bürünmüş, dostlar, veliler, şeyhler, efendiler edinenler için, bu kişiler şunun için onların peşinden gidiyoruz diyorlarmış. “ONLARA, BİZİ YALNIZCA ALLAH’A BİRAZ DAHA YAKLAŞTIRSINLAR DİYE KULLUK EDİYORUZ DERLER.” Ne kadar düşündürücü bilgiler değil mi? Geçmişte de günümüzde de aynı yanlışlar yapılmaya devam ediyor ve Müslümanlarında genel çoğunluğu, Bizi Allah a yaklaştırması ve şefaatinden faydalanmak için bu kişileri veli edindik, onlara kulluk ediyoruz diyorlar. Hatırlatırım kulluk etmek, veli edindikleri kişilere koşulsuz itaat etmek, boyun eğmek anlamındadır. ALLAH DA KUR’ AN DA UYARIYOR BİZLERİ VE GÜVENİLECEK BOYUN EĞİLECEK, YALNIZ ALLAH BENİM DİYOR.

Yüce Rabbimiz uyarı ve ikazlardan sonra, hala aynı yanlışları yapanlara bakın ne diyor.”ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH, AYRILIĞA DÜŞTÜKLERİ ŞEYLERDE ARALARINDA HÜKÜM VERECEKTİR. ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH, YALANCI VE İNKÂRCI KİMSEYİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRMAZ.” Bu uyarı Allah ın biz kullarını ikazıdır. Yaptığımız yanlışların göz önüne serilmesidir. Bu yaptıklarınızın yanlış olduğunu, huzuruma geldiğinizde anlayacaksınız diyor ve bunları yapanlara, YALANCI VE İNKÂRCI DİYOR VE BUNLARIN DOĞRUYU BULMALARINADA YARDIMCI OLMAYACAĞINI BİLDİRİYOR.

Dilerim Kur’an gerçekleri ile buluşan, Allah ın arı duru dinine, batıl ve rivayetler karıştırmayan, yalnız Allah a güvenip dayanan, Allah ı veli edinen, yalnız Kur’an ın ipine sarılan, ALLAH IN HALİS AZINLIK KULLARINDAN OLURUZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.