KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
HESAP GÜNÜ PİŞMAN OLMAK İSTEMEYEN, İBRAHİM SURESİ 21-22. AYETLERİN....

HESAP GÜNÜ PİŞMAN OLMAK İSTEMEYEN, İBRAHİM SURESİ 21-22. AYETLERİN UYARILARINI DİKKATE ALIR.

Değerli dostlarım, bizler bu geçici dünyanın telaşesine, çekici arzularına o kadar çok dalmışız ki, Allah'ın Kur'an'da bizlere yaptığı uyarılarını hiç duymuyor, ebedi hayatımız için neredeyse hiçbir çaba içinde olmuyoruz. Çaba içinde olduğunu iddia edenlerin genel çoğunluğu da, ne yazık ki şeytanlaşmış insanların tuzağında olduğunun farkında bile olamıyor. Bunu neden söylediğime gelince. Allah bizlere öyle bir rehber göndermiş ki, GELECEKTE BİZLERİN NASIL HATALAR YAPACAĞIMIZI DA BİLDİĞİNDEN, BİZLERE KARŞI ŞEFKATİNİ GÖSTERİP, O HATALARIMIZ KONUSUNDA BİLE BİZLERİ ŞİMDİDEN UYARIYOR Kİ, HESAP GÜNÜ YÜZLERİ GÜLEN CENNETLİK KULLARI ARASINDA OLABİLELİM. Sizlere bu makalemde öyle bir ayet hatırlatmak istiyorum ki, mahşer günü genel çoğunluğumuzun, günümüzde yaptığımız çok büyük yanlışımız konusunda, Allah bizleri şimdiden uyarıyor. İNŞALLAH DERS ALABİLEN KULLARINDAN OLURUZ. Önce ayeti yazalım, daha sonra üzerinde Kur’an merkezli birlikte düşünelim.

İbrahim 21: (KIYAMET GÜNÜNDE) HEPSİ ALLAH’IN HUZURUNA ÇIKMIŞ (OLACAK) VE ZAYIF OLANLAR, KİBİRLENENLERE DİYECEKLER Kİ: “ŞÜPHESİZ Kİ BİZ SİZE UYMUŞTUK. ŞİMDİ SİZ ALLAH’IN AZABINDAN HERHANGİ BİR ŞEYİ BİZDEN SAVABİLİR MİSİNİZ?” ONLAR DA ŞÖYLE DİYECEKLERDİR: “ALLAH BİZİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRSAYDI BİZ DE SİZİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRIRDIK. ŞİMDİ SIZLANSAK DA SABRETSEK DE BİRDİR. ARTIK BİZİM İÇİN HİÇBİR SIĞINAK YOKTUR.” (Mehmet Okuyan)

Bakar mısınız lütfen, hesap günü daha gelmeden, o çetin gün yaşayacağımız sahneyi, Allah bizlere şimdiden adeta seyrettiriyor ve diyor ki; Hesap günü herkes Allah’ın huzuruna çıktığında,  düşünüp aklını kullanmayan, kendisini küçük ve zayıf gören yani ben Kur'an'ı anlayamam, ben tek başıma ibadet edemem doğru yolu bulamam, mutlaka birilerine bağlanarak dini yaşamalıyım diye inananlar, yani birilerini VELİ, ÂLİM, GAVS edindikleri kişilere dönüp, şöyle diyeceklermiş. ŞÜPHESİZ BİZ SİZLERE UYMUŞTUK. ŞİMDİ SİZ BİZLERİ ALLAH’IN AZABINDAN KURTARABİLİRMİSİNİZ, DİYE SORACAKLARMIŞ. Kendilerini veli, gavs, âlim, Allah’ın sevgili kulu zannettikleri kişilerde onlara, bakın nasıl cevap vereceklerini şimdiden bizlere Allah bildiriyor. ALLAH BİZİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRSAYDI, BİZ DE SİZİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRIRDIK. ŞİMDİ SIZLANSAK DA SABRETSEK DE BİRDİR. ARTIK BİZİM İÇİN HİÇBİR SIĞINAK YOKTUR.”

Verecekleri cevaba, lütfen bakar mısınız? Bugün bizler Allah’ın bu verdiği örnekleri, açıkça günümüzde yaşıyoruz. Allah sakın benden başka VELİLER edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek VELİNİZ yalnız benim, yalnız Kur'an'a sarılın biz kitapta hiç bir eksik bırakmadık, yemin olsun ki anlayasınız hiç kimseye muhtaç olmayasınız diye kolaylaştırdık dedikçe Kur’an’da, bizlerden bazı kardeşlerimiz inatla, VELİSİ OLMAYANIN VELİSİ ŞEYTANDIR DEMİYORLARMI? Kur’an ile buluşmamak ve Kur’an’dan habersiz olmak işte böyle insana şeytanı dost edindiriyor, ama yanındaki insanın şeytan olduğunu fark edemiyor. Kendileri sanki Allah saptırmış gibi bahane buluyorlar, hâlbuki bizzat kendi nefislerinin esiri olup, şeytana uyarak kendileri sapmışlardı. Suçu bile kendilerinde aramıyorlar. Bu ayetin devamında ise bu söylediklerimi doğrulayarak, bakın nasıl uyarıda bulunuyor. Aklını kullanıp Kur’an’a sarılanlar, bu hatalara elbette inşallah düşmeyecektir.

İbrahim 22: İŞ BİTİNCE ŞEYTAN DER Kİ “ALLAH’IN SİZE VERDİĞİ SÖZ DOĞRU İDİ. BEN DE SÖZ VERDİM AMA YALANIM ORTAYA ÇIKTI. ZATEN SİZİ ZORLAYACAK BİR ÜSTÜNLÜĞÜM (GÜCÜM, YETKİM)YOKTU; SADECE ÇAĞIRDIM, SİZ DE HEMEN BANA UYUVERDİNİZ. ÖYLEYSE BENİ KINAMAYIN, KENDİNİZİ KINAYIN. NE BEN SİZİ KURTARABİLİRİM, NE DE SİZ BENİ KURTARABİLİRSİNİZ. DÜNYADA BENİ ALLAH’A ORTAK SAYMANIZI DA REDDETMİŞTİM. YANLIŞ YAPANLARIN PAYINA DÜŞEN, ACIKLI BİR AZAPTIR.” (Süleymaniye vakfı)

Sizce bu ayette, bahsedilen şeytandan kast edilen, kim ya da kimler olabilir? Eğer yalnız cinlerden olan ve bizlerin göremediği şeytan derseniz bence yanılırsınız. Önce şeytan kelimesi ile Kur'an'da kimlerden bahsedildiğini doğru anlayalım. Şeytan kelimesi Kur’an’da Hak’tan ve hakikatten uzaklaşan, uzaklaştıran batıl ve hurafede aşırıya giden, aldatıcı, saptırıcı anlamında hem cinlerden olan şeytan için kullanıldığı gibi, İnsanların bu yolda gidenleri içinde kullanılmıştır. Bir örnek verelim.  BÖYLECE BİZ, HER NEBİYE İNSAN VE CİN ŞEYTANLARINI DÜŞMAN KILDIK. BUNLAR, ALDATMAK İÇİN BİRBİRLERİNE YALDIZLI SÖZLER FISILDARLAR. RABBİN DİLESEYDİ, ONU DA YAPAMAZLARDI. ARTIK ONLARI, UYDURDUKLARI ŞEYLERLE BAŞ BAŞA BIRAK. (ENAM 112)

Gelelim İbrahim suresi 22. Ayete. Ayette yine mahşer gününden çok acıklı ve üzücü bir sahne anlatılıyor. Lütfen Allah aşkına, bu sahneyi gözlerimizin önüne şimdiden getirip dersler alalım ki, o sahnenin içinde, O çetin gün üzülenlerden olmayalım. Allah’ın huzurunda sorgu sual başladığında, şeytan ya da şeytanlaşmış insanlar, orada tüm gerçekleri gördüklerinde, dünyadayken insanları nasıl kandırdıklarını unutmak istercesine, bakın ne diyecekler. ALLAH’IN SİZE VERDİĞİ SÖZ DOĞRU İDİ. BEN DE SÖZ VERDİM AMA YALANIM ORTAYA ÇIKTI. ZATEN SİZİ ZORLAYACAK BİR ÜSTÜNLÜĞÜM (GÜCÜM, YETKİM)YOKTU; SADECE ÇAĞIRDIM, SİZ DE HEMEN BANA UYUVERDİNİZ. ÖYLEYSE BENİ KINAMAYIN, KENDİNİZİ KINAYIN. NE BEN SİZİ KURTARABİLİRİM, NE DE SİZ BENİ KURTARABİLİRSİNİZ”

Bakın o gün insanları kendilerine davet edenler, nasıl orada yan çizerek neler söyleyeceklermiş. LÜTFEN GERÇEKLEŞECEK BU SAHNEDEN DERS ALALIM, YOKSA SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEYECEKTİR. Allah doğru söylemişti diye söze başlıyorlar. Peki, neydi bu söz? Kendilerinin onlara şefaatçi olacaklarını, Allah’ın huzurunda onları cehennem azabından kurtaracaklarına söz vermişlerdi. Ama Allah’ın huzurunda, bakın Rabbimiz bu yalanlarına karşı nasıl suçlarını itiraf edeceklerini söylüyorlar. Dikkat çekici olan ise ben sizleri zorlamadım, sizler bana geldiniz, hiç düşünmeden benim sözlerime uydunuz diyor. BU YANLIŞINIZDAN DOLAYI BENİ KINAMAYIN, KENDİNİZİ KINAYIN. Peki, neden bunu söyleyeceklerini biliyor musunuz? Çünkü iman ettik dediğimiz Kur’an’da Allah, şefaat tümden bana aittir, hiçbir şefaatin olmadığı o günden sakının dediği halde, BUGÜN BU KİŞİLER ALLAH’A GÜVENECEKLERİ YERDE, EDİNDİKLERİ VE KENDİLERİNİ KURTARACAKLARINA, ŞEFAAT EDECECEKLERİNE İNANDIKLARI BU KİŞİLERE UYDULAR VE ONLARA GÜVENDİLER. Çok daha üzücü olan bu kişiler, artık ne biz kendimizi kurtarabiliriz, nede sizi kurtaramayız diyeceklerini, şimdiden bizlere Allah söylediği halde, İSLAM TOPLUMU HALA CEMAAT VE TARİKAT LİDERLERİNE KUL KÖLE OLMAYA, ONLARIN MAHŞERDE KENDİLERİNE ŞEFAAT EDECEKLERİNE İNANMAYA DEVAM EDİYORLAR. SANIRIM BAKAR KÖR OLMAK, GÖZLERİNE PERDE ÇEKİLMEK, KULAK VE KALPLERİN MÜHÜRLENMESİ, BÖYLE BİR ŞEY OLSA GEREK.

Ayetin son cümlesi çok düşündürücüdür. Dünyada beni Allah’a ortak saymanızı, ben reddetmiştim diyeceklermiş bu kişiler mahşer günü. Peki, bu kişilere inananlar neye inanmışlardı da, bunlar beni Allah’a ortak koşmuştunuz diyordu? Allah’ın tek elinde olan yetkilerini, edindikleri VELİ, GAVS dedikleri kişilere de yüklemişlerdi. Örneğin Allah şefaat tümden bana aittir dedikçe o kişiler, bizim güvendiğimiz Allah dostu VELİMİZDE bizlere mahşer günü şefaat edecek, diye inanıyorlardı ama bu dünyada o kişiler buna itiraz etmeyip, bu toplumu buna inandırdıkları halde, gerçekleri mahşer günü gördüklerinde, tüm bunları İNKÂR EDECEKLERİNİ ŞİMDİDEN RABBİMİZ BİZLERE AÇIKÇA BİLDİRİYOR. Bu hataları yapanların sonunun acıklı bir azap olacağı açıkça bildiriliyor. BU ÜZÜCÜ DURUMLA KARŞILAŞMAK İSTEMEYEN, YALNIZ ALLAH’I VELİ EDİNİP, YALNIZ ALLAH’IN İPİNE SARILIR.

Değerli dostlarım, kardeşlerim bu hatayı günümüzde bizler çok fazla yapıyoruz. Lütfen bu örnek ayetlerden almamız gereken dersi alalım ve bu hataları yapmayalım. Bu örnekleri, yaşanacak acı sahneyi, tüm dostlarımıza hatırlatalım. Örneğini verdiğim İbrahim suresi 21 ve 22. Ayetleri lütfen Kur’an bütünlüğünde vereceğim ayetler ışında doğru anlayalım. Sizleri bu ayetlerle baş başa bırakıyorum. DİLERİM İSLAM’I BİRİLERİNE TABİ OLMADAN, YALNIZ ALLAH’IN VAHYİNE GÜVENEREK, DİKKATLE TEBLİĞ ALIP ÜZERİNDE DÜŞÜNEREK HAYATIMIZA GEÇİREN, ALLAH’IN AZINLIK HALİS KULLARI ARASINDA OLURUZ.

Rum 13: ALLAH’A ORTAK SAYDIKLARI ARASINDAN BİR ŞEFAATÇİLERİ DE OLMAYACAKTIR. ZATEN ORTAK SAYDIKLARINI TANIMAZLIKTAN GELECEKLERDİR. (Süleymaniye vakfı)

Fatır 14: ONLARI ÇAĞIRSANIZ, ÇAĞRINIZI İŞİTMEZLER; İŞİTSELER CEVAP VEREMEZLER: KIYAMET GÜNÜNDE DE SİZİN ONLARI ORTAK SAYMANIZI ÖRTBAS EDERLER. KİMSE SANA BUNLARI, HER ŞEYİN İÇYÜZÜNÜ BİLEN ALLAH GİBİ HABER VERMEZ. (Süleymaniye vakfı)

Ahkaf 6: İNSANLARIN BİR ARAYA GETİRİLDİKLERİ GÜN BUNLAR ONLARA DÜŞMAN OLACAKLAR VE YAPTIKLARI KULLUĞU KABUL ETMEYECEKLERDİR. (Süleymaniye vakfı)

Yunus 28-29: ONLARIN HEPSİNİ TOPLADIĞIMIZ GÜN ALLAH’A ORTAK UYDURANLARA “SİZLER VE ORTAK SAYDIKLARINIZ! OLDUĞUNUZ YERDE KALIN!” DİYECEĞİZ, SONRA DA ARALARINI AYIRACAĞIZ. ORTAK SAYDIKLARI DİYECEKLER Kİ “SİZ SADECE BİZE KUL OLMUYORDUNUZ Kİ!” “ARAMIZDA ŞAHİT OLARAK ALLAH YETER. BİZE KULLUK ETTİĞİNİZİ, GERÇEKTEN FARK EDEMEMİŞTİK.” (Süleymaniye vakfı)

Nahl 86: ORTAK(ŞİRK) KOŞANLAR, ALLAH’A ORTAK SAYDIKLARI KİŞİLERİ GÖRDÜKLERİNDE DERLER Kİ “RABBİMİZ! ORTAK SAYIP SENDEN ÖNCE YARDIMA ÇAĞIRDIKLARIMIZ İŞTE BUNLARDIR.” ONLAR HEMEN ŞU KARŞILIĞI VERİRLER: “SİZLER KESİNLİKLE YALANCI KİMSELERSİNİZ.”  (Süleymaniye vakfı)

Furkan 17: HEM ONLARI, HEM DE ALLAH İLE ARALARINA KOYUP KULLUK ETTİKLERİ KİMSELERİ TOPLADIĞI GÜN, ARAYA KOYDUKLARINA; “ŞU KULLARIMI SİZ Mİ SAPTIRDINIZ, YOKSA KENDİLERİ Mİ SAPTILAR?” DİYECEKTİR. (Süleymaniye vakfı)

Furkan 18: ONLAR DA, “SANA İÇTEN BOYUN EĞERİZ; SENİ BIRAKIP BAŞKA VELİLERE TUTUNMAK BİZE YAKIŞMAZ. (BİZ YAPMADIK Kİ ONLARA BUNU EMRETMİŞ OLALIM) AMA SEN, ONLARA VE BABALARINA NİMETLER VERDİN, O ZİKRİ (SENİN KİTABINI) UNUTTULAR VE BEREKETSİZ BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜLER.” (Süleymaniye vakfı)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.