KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
KENDİLERİNE ALLAH’IN YANINDA VELİ, SALİH, SIDDIKLAR EDİNENLERİN,......

KENDİLERİNE ALLAH’IN YANINDA VELİ, SALİH, SIDDIKLAR EDİNENLERİN, DÜŞTÜĞÜ BATAKLIK.

Bizde bir atasözü vardır, ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ derler. Yani bundan sonra yapacak hiçbir şey yok anlamındadır. Onun için Allah, böyle kullarımın gözlerine perde çeker, kalplerini mühürlerim diyor. Bu sözü neden söylediğime gelince. İslam dinini, kendi çıkarları için kullanan ve toplumu Allah ile aldatanlar o kadar güç kazanmış ve genel çoğunluk, Kur’an dan o kadar uzaklaştırılmış batıl ve rivayetleri din olarak yaşıyorlar ki, ONLARA İSTEDİĞİNİZ KADAR KUR’AN DAN BAHSEDİN, AYETLERİ ÖRNEK VERİN, ARTIK İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİR. ALLAH IN GERÇEKLERİNİ ARTIK ONLARA ANLATAMAZSINIZ. ÇÜNKÜ BUNLAR ALLAH IN AYETLERİNİ KENDİ BATIL İNANÇLARINI AKLAYABİLMEK İÇİN, ANLAMLARINI BİLE DEĞİŞTİRMEKTEN KORKMUYORLAR. Çünkü gözlere perde inmiş, kalpler taş kesmiştir. Bu makalemde de sizlere, örnek vermek istediğim bazı ayetler olacak. Allah SİZLERE İNDİRDİĞİM KUR’AN YETMİYORMU dediği halde, Allah ın bu ayetine cahiliye toplumunun verdiği cevabı, bizlerde veriyor ve YETMİYOR ALLAH IM dercesine, Kur’an her bilgiyi, detayı vermez diyerek, rivayetleri sanı bilgileri din yapanlar, bakın Allah ın ayetlerinin anlamları ile nasıl oynuyor ve tahrif ediyorlar.

“ALLAHTAN KORKUN SADIKLARLA BERABER OLUN NİSA 69 DA Kİ SIDDIKLAR SALİHLER, ARAF SURESİ 181 DEKİ HAKKA KILAVUZLUK EDENLER MAİDE ALİ İMRAN SURELERİ DEKİ RABBANİ ÂLİMLER, ALİ İMRAN 7 DEKİ İLİMDE RUSUH SAHİBİ KİŞİLER ALİ İMRAN 18 DEKİ İLİM SAHİPLERİ, NAHL 43 DEKİ ZİKİR EHLİ BUNLAR KURANIN ROL MODELLERİ VS VS”

Önce hatırlatmak isterim, Allah Necm 32. ayetinde bakın bizleri nasıl uyarıyor ve dikkatimizi çekiyor. “BUNUN İÇİN KENDİNİZİ TEMİZE ÇIKARMAYIN. ÇÜNKÜ O, ALLAH’A KARŞI GELMEKTEN SAKINANLARI EN İYİ BİLENDİR.” Hiçbir zaman unutmamamız gereken, KİMİN TAKVACA ÜSTÜN OLDUĞU VE ALLAH IN DOĞRU YOLDA GİTTİĞİNİ, BİZLER DEĞİL, YALNIZ ALLAH BEN BİLİRİM DİYOR. Sizce Allah, kimin takvaca üstün olduğunu yalnız ben bilirim dedikten sonra, bizler birilerini veli edinip, bu insan Allah ın sevgili kulu, Allah dostu dememiz doğru olur mu? Yakın geçmişte, Allah bu konuda bizleri uyardı ve kendilerine veli, Allah dostu dedikleri ZAT, toplumu birbirine düşürdü, hatta devletine bile isyan etmesine teşvik etti. Peki, bundan ders aldık mı? Hiç sanmıyorum. Allah yalnız Kur’an ın ipine sarılın, sakın veliler edinip ardı sıra gitmeyin dediği halde, sizce bu arkadaşımızın örnek verdiği ayetlerde, bizlere bazı kişileri veli, sıddık, Salih, Rabbaniler edinip onlara tabi olun, ONLAR SİZLERİN ROL MODELLERİNİZDİR, ONLARIN SÖZLERİNE TABİ OLARAK ONLAR GİBİ YAŞAYIN DERMİ? İsterseniz örnek verdiği ayetleri yazalım, bakalım öyle mi diyor, yoksa Allah ın ayetlerini saptırıp, kendi inançlarına mı uyduruyorlar. Yani Allah ın söylemediğini, kendilerimi söyletmeye çalışıyorlar ayetlere ona bakalım.

Nisa 69–70: Kim Allah'a ve Elçisine boyun eğerse onlar, Allah'ın mutluluk verdiği nebiler, doğru kişiler, BİLGİNLER VE İYİLERLE BERABER OLACAKLARDIR. Onlar ne iyi arkadaştırlar! Bu, Allah'ın ikramıdır. Bunu Allah biliyor ya o yeter.

(EY RASUL!) Senden önce gönderdiklerimiz de kendilerine vah yettiğimiz (Âdemoğullarına mensup) adamlardan başkası değildi -EĞER BİLMİYORSANIZ (ÖNCEKİ) VAHİYLERİN MENSUPLARINA SORABİLİRSİNİZ-(Nahl 43)

“Yarattıklarımız içerisinde hakikate giden yolu gösteren ve ONUN SAYESİNDE ADALETLE DAVRANAN KİMSELER DE VARDIR. “(Araf 181)

“Sana kitabı indiren O'dur. Onun bazı ayetleri muhkem/anlamları tam bilinen olduğundan kitabın esasını teşkil ederler; diğerleri de müteşâbihtir/araştırılarak manaları bilinecek olan tabiat kanunlarıdır. KALPLERİNDE EĞRİLİK OLANLAR, FİTNE ÇIKARMAK VE ONU AÇIKLAMAK İÇİN ONDAKİ MÜTEŞÂBİH AYETLERİN PEŞİNE DÜŞERLER. Halbuki onun açıklamasını ancak Allah ve “ona inandık, hepsi Rabbimiz tarafındandır” diyen ilimde yüksek payeye erişenler bilir. ANCAK AKIL SAHİPLERİ DÜŞÜNÜP ANLAR. (Ali İmran 7)

Allah’tan başka ilah olmadığına Allah, melekler ve DOĞRULUKTAN ŞAŞMAYAN BİLGİ SAHİPLERİ ŞAHİTTİR. Evet, O’ndan başka ilah yoktur. Daima üstün olan, bütün kararları doğru olan O’dur. (Ali İmran 18)

“Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve Nebilik versin de sonra o, insanlara “Allah’ı bırakıp bana kullar olun” desin. O ancak şöyle der: “ÖĞRETTİĞİNİZ ŞU KİTAP’A VE OKUYUP ARAŞTIRDIKLARINIZA DAYANARAK BENLİKLERİNİ ALLAH’A ADAMIŞ KULLAR/RABBANÎLER OLUN!” (Ali İmran 79)

Dikkatle okuduysanız, bu ayetlerin hiç birisinde, Allah ın yanında veliler, sıddıklar, Salihler edin demiyor. Demesi de mümkün değil. Çünkü din adına güvenilecek veliniz, yalnız benim, sakın benim yanımda veliler edinerek, onlar bizi Allah a ulaştıracak zannetmeyin, diye uyarıyordu hatırladıysanız bizleri Allah. Ayetlere kısaca bakalım. Nisa 69. ayetinde, kim Allah a ve Elçisine yani Elçinin getirdiği Kur’an a boyun eğerse, hatırlatırım batılın peşi sıra gitmezse onların NEBİLER, BİLGİNLER VE İYİ İNSANLARLA BİRLİKTE OLMALARINI SAĞLARIZ DİYOR. Yani Allah, doğru yolda giden kullarım, ebedi hayatta yani cennette, saydığı insanlarla dost, arkadaş olacaktır diye müjde veriyor. Nahl 43. ayetinde de, Allah ÜMMİ Resulünü bilgilendirmek için, gönderdiği Elçiler konusunda kafa karışıklığın varsa, bilgin olsun ki Elçilerimiz senin gibi insanlardı, eğer şüphen varsa, daha önce resul ve kitap gönderdiğimiz ve onlara inanan zikir ehline, yani kitap ehline sor diyor Allah.

Araf 181. ayetinde, yarattığımız insanlar içinde, hakikate giden yolu gösteren ve onun sayesinde adaletle davranan kimselerde vardır diyerek, bizlerin dost ve arkadaşlarımızı seçerken, dikkatli olmamız gerektiği ve seçim yaparken de titiz davranmamızı öneriyor. Yani ayette böyle kişileri veli edinin demiyor, DOSTLARINIZI İYİ İNSANLARDAN SEÇİN DİYOR.  Ali İmran 7. ayetinde de Allah, Kur’an hakkında bilgi veriyor ve diyor ki, dinin anası temeli olan ayetler, yani bizlerin dinimizi yaşamak adına gerekli olan ayetler MUHKEMDİR. Yani şüphe duymayacak kadar açık ve örneklerle izah edilmiştir diyor. Bu ayeti tebliğ aldığımız halde, hayır açık ve detaylı değildir, Kur’an ı herkes anlayamaz onu veli kişiler anlar diyorsak, kendimizi şeytanla aldatıyoruz, kendimizi birilerine teslim ediyoruz demektir. Birde Kur’an ayetlerinin müteşabih olanları vardır diyor ama bu ayetlerin anlamını Allah ve ilmin ilerlemesi ve ortaya çıkması ile bazı gerçeklerin ili adamları tarafından anlaşılması ile bu ayetlerin ancak anlaşılabileceğinden bahsediyor. YANİ BATIL YOLCULARININ SÖYLEDİĞİ GİBİ, ONLARIN ANLAMLARINI SIDDIKLAR, VELİ KİŞİLER BİLİR DEMİYOR.  Zaten müteşabih ayetlerin ardına düşerek, kendilerince anlamlar yükleyenleri Allah uyarıyor.

Ali İmran 18. ayetinde, Allah dan başka ilah olmadığını bilenler,  melekler ve doğruluktan şaşmayan bilgi sahipleri, YANİ ZİKİR EHLİ, KUR’AN EHLİ, BİLİR DİYOR. BATILA SAPMIŞ ATALARININ İNANCINI YAŞAYANLAR, KENDİLERİNE VELİLER, RABBANİLER EDİNENLER BİLEMEZ, DİYE BİZLERİ UYARIYOR. Bu ayeti bile kendi çıkarlarına kullanarak, toplumu aldatmaya çalışıyorlar.

Ali İmran 79. ayette de, hiçbir nebi, Elçi bu görevi aldıktan sonra, ALLAH IN YANINDA BANADA KULLUK EDİN DEMEZ DİYOR. Bakın ne söyleyeceğini bizlere bildiriyor. Sizlere tebliğ ettiğim Kur’an a göre, okuyup araştırıp benliklerinizi, kendinizi Allah a adamış kullar/Rabbaniler olun. Demek ki her iman eden Müslüman, Allah ın indirdiği vahye/Kur’an a göre iman etmesi gerekiyormuş. Bakın Allah rivayet edilen hadislerden, ya da atalarının inançlarından bahsetmiyor. Tam tersine Allah ın kitabını okuyup, onu öğrenip ve hayatına geçirip, ALLAH IN SEVGİLİ KULLARINDAN OLMAMIZI RABBİMİZ HEPİMİZDEN İSTİYOR. BAZI KİŞİLERDEN BAHSEDİP, ONLAR ALLAH DOSTU, RABBANİLERDİR ONLARA UYUN DEMİYOR.

Allah ın yanında veliler, efendiler, Rabbaniler edinmemiz gerektiğine inanan, hatta VELİSİ OLMAYAN CENNETE GİDEMEZ DİYEN ZİHNİYETİN, KENDİ BATIL İNANÇLARINA DELİL GÖSTERDİKLERİ AYETLER BİLE, KENDİLERİNİ YALANLIYOR. Allah bakara 257. ayetinde bakın veli olarak kimi gösteriyor. “ALLAH, İMAN EDENLERİN VELİSİDİR. ONLARI KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA ÇIKARIR.” Sizce Allah gibi, bizleri karanlıktan aydınlığa çıkaracak kul var mıdır? Yine Allah Yunus 62. ayetinde,” BİLESİNİZ Kİ, ALLAH’IN DOSTLARINA HİÇBİR KORKU YOKTUR. ONLAR ÜZÜLMEYECEKLERDİR.” Diyerek, yalnız Allah a güvenip onu veli edinip onun vahyine Kur’an a iman eden tüm kullarına, hiçbir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir diye bildiriyor. Bu ayeti de tahrif ederek, farklı anlam verdiklerine üzülerek şahit oluyorum. Birkaç ayet daha hatırlayalım, konumuz daha net anlaşılabilsin.

“Göklerin ve yerin gaybını bilmek O’na aittir. O, ne güzel görür; O, ne güzel işitir! ONLARIN, O’NDAN BAŞKA HİÇBİR VELİSİ/DOSTU DA YOKTUR. O, HÜKMÜNE HİÇBİR KİMSEYİ ORTAK ETMEZ.” (Kehf 26)

 “Yoksa onlar ALLAH’TAN BAŞKA EVLİYA/DOSTLAR MI EDİNDİLER? HÂLBUKİ GERÇEK DOST ALLAH’TIR. O, ölüleri diriltir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.” (Şura 9)

“Yeryüzünde O’nu aciz bırakamazsınız. SİZİN İÇİN ALLAH’TAN BAŞKA HİÇBİR VELİNİZ/DOST VE YARDIMCI YOKTUR.” (Şura 31)

“ONLARIN ALLAH’TAN BAŞKA KENDİLERİNE YARDIM EDECEK VELİ/DOSTLARI DA YOKTUR. Allah, kimi saptırırsa artık onun için hiçbir çıkar yol yoktur.” (Şura 46)

“Arkalarında da cehennem vardır. Dünyada kazandıkları ve ALLAH’TAN BAŞKA EDİNDİKLERİ EVLİYA/DOSTLAR ONLARA HİÇBİR FAYDA VERMEZ. Onlar için elbette büyük bir azap vardır.” (Casiye 10)

“Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ın dır. SİZİN İÇİN ALLAH’TAN BAŞKA NE BİR VELİ/DOST, NE DE BİR YARDIMCI VARDIR.” (Bakara 107)

“KİM ALLAH'A DAYANIP GÜVENİRSE, O, KENDİNE YETER.” (Talak 3)

“O nankörler, BENDEN AYRI OLARAK KULLARIMI, KENDİLERİNE VELİLER YAPACAKLARINI MI SANDILAR? Biz kafirlere cehennemi konak olarak hazırladık.” (Kehf 102)


TEKRAR HATIRLATMAK İSTİYORUM, ALLAH KİMİN EN DOĞRU YOLDA GİTTİĞİNİ, KİMİN TAKVACA ÜSTÜN OLDUĞUNU, YALNIZ BEN BİLİRİM DİYOR VE ONUN İÇİNDE, EMİN OLAMAYACAĞIMIZ KİŞİLERİN ARDINA DÜŞMEYİ VE ONLARI VELİ EDİNMEMİZİ YASAKLIYOR. ALLAH’IN BU UYARILARINI APAÇIK GÖRDÜĞÜMÜZ VE TEBLİĞ ALDIĞIMIZ HALDE, HALA İMAN ETTİM DİYEREK, VERDİĞİ SÖZE SADIK OLMAYAN, ALLAH IN YANINDA KENDİLERİNE VELİLER, EFENDİLER, SIDDIKLAR, SALİHLER EDİNENLERE, BİZİM ALLAH’IN AYETLERİNİ HATIRLATMAKTAN BAŞKA, SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLAMAZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/