KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
LOKMAN SURESİ 6 VE 7. AYETLERİN UYARILARINI, DİKKATE ALIYOR MUYUZ?

Bu makalemde sıklıkla yaptığımız bir yanlışımıza dikkat çekebilmek adına, Lokman suresi 6. Ayeti sizlere hatırlatmak ve üzerinde birlikte sizleri Kur’an merkezli düşünmeye davet etmek istiyorum. Eğer bizlerin rehberi yalnız Kur’an olmazsa, yolumuzun sonunun şeytanlaşmış insanlara mı, yoksa Allah’a mı ulaştığından asla emin olamayız. Onun içinde bizler eğer, Allah’ın Kur’an’da emrettiği hükümlerini dikkate alırsak, yolumuzun sonunun Allah’a ulaşacağından emin olabiliriz. Eğer bizler, Kur’an’da geçen bir ayetin hükmüne bile ters bir inanç yaşıyorsak, bu yolun sonu asla mutlu bitmez bunu da unutmayalım. Önce ayeti yazalım.

Lokman 6: AMA İNSANLARDAN ÖYLELERİ VARDIR Kİ, (BAŞKALARINI) ALLAH YOLUNDAN BİLGİSİZCE SAPTIRMAK VE ONU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRMEK İÇİN (İLÂHÎ MESAJLAR ÜZERİNDE) HADİS OYUNU OYNAMAYA KALKIŞIRLAR. İŞTE ONLAR, ONUR KIRICI BİR TERK EDİLMİŞLİĞE MAHKÛM OLACAKLAR. (Mustafa İslamoğlu meali)

Önce şunu unutmayalım, Kur’an’ın tamamı Kitap Ehlinin yaptığı yanlışlar üzerine indirilmiş ve onların hataları Kur’an'da örnek verilerek, AYNI HATALARI BİZLERİN YAPMAMASI İÇİN UYARILIYORUZ. Dikkat ettiyseniz Kitap Ehli, kendi aralarında inançları konusunda bölünerek, kendi menfaatleri doğrultusunda, birbirilerini kendi çıkarları için din adına aldatıyorlarmış. Allah’ın sözlerinin yani ayetlerinin arasına, kendi sözlerini/hadislerini ilave ederek, Allah’ın dinini kendi inançları ile şekillendirip, onları istedikleri gibi yönettikleri gibi, BU YANLIŞI KABUL EDİP AKLINI KULLANMAYANLARI ADETA, GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜYORLARMIŞ. Bizler bu ayeti günümüze taşıyalım ve bu ayetten nasıl bir ders almalıyız, AYNI HATALARI BİZLERDE YAPIYOR MUYUZ ona bakalım.

Aslında aynı hataları bizlerde çok fazla günümüzde yapıyoruz, çünkü Kur’an ile bir bağ ne yazık ki kuramadık.  Allah katından gelen ilahi mesaj Kur’an içinde bizler, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyor da, kendi menfaatlerimizi mezhep inançlarımızı, atalarımızın rivayet inancını topluma kabul ettirmek ve toplumu din adına yönetip çıkar sağlayabilmek için, ALLAH’IN İLAHİ MESAJI KUR’AN’I YETERLİ GÖRMÜYOR VE ALLAH’IN RESULÜNÜN ADINI KULLANAN VE ONUN ADINA HADİSLER NAKLEDENLERİN SÖZLERİNE İNANIYORSAK, ALLAH’IN KATINDA BİZLERİNDE GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞECEĞİMİZ KESİNDİR.

Ne yazık ki İslam toplumunun içine Yahudiler, Allah’ın Resulüne karşı bizim sevgimizi kullanarak, kendi inançlarını İslam dinine, Resule ait olduğu iddia ettikleri HADİSLER yoluyla soktular. Lütfen araştırınız, Kur’an’da tek kelime bile geçmeyen konular, bugün Yahudilerin inançlarında ve bizim mezhep inançlarımızda geçiyor. Bunu neden sorgulamıyoruz? Hiç kendimize sormuyoruz, madem Allah bizlerin yalnız Kur’an’ın ipine sarılmamızı istiyor ve yalnız Kur’an’dan sorumlusunuz diyor, NEDEN BİZLER KUR’AN’DA TEK KELİME GEÇMEYEN KONULARI, DİNİN EMRİ GİBİ YAŞIYORUZ? Bizlerde Kur’an bilinci gelişmediği için, daha doğrusu Kur’an ile bir bağ kuramadığımızdan bizleri, önüne gelen Allah ile aldatıyor. Allah katından olmadığı halde, BUNLARDA ALLAH’IN YA DA RESULÜN EMRİ DİYORLAR, BİZLERDE SORGUSUZCA DÜŞÜNMEDEN İNANIYORUZ.

Farkında mısınız, Lokman suresi 6. Ayet bu konuda bizleri uyarıyor ve SİZLER, BENİM KATIMDAN GELMEYEN BAZI HADİSLERLE/SÖZLERLE ALDATANLARA SAKIN UYMAYIN. YOKSA GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞERSİNİZ BENİM KATIMDA DİYOR RABBİMİZ. Bunu yapanlarla, bu hataya düşenlere Allah yardımcı olmayacağını bildiriyor. Geçmiş tarihlerde basında, televizyonlarda duymuşsunuzdur. Yahudilerin, İslam toplumunun içinde kurulan cemaat ve tarikatların hepsini, kendilerinin kurduğu ortaya çıkmıştı. Peki, sonuç ne oldu araştırılıp sorgulandı mı? ELBETTE HAYIR HERKES SUS PUS, UYUMAYA ALLAH İLE ALDATILMAYA DEVAM. Şimdide Lokman suresi 7. Ayete bakalım. Bu konuda bizlerin alacağı nasıl bir ders var.

Lokman 7: ONA ÂYETLERİMİZ OKUNDUĞU ZAMAN; ONLARI HİÇ İŞİTMEMİŞ GİBİ, KULAĞINDA BİR AĞIRLIK VAR DA BÜYÜKLENEREK ARKASINI DÖNER. ONA, ELEM DOLU BİR AZABI MÜJDELE. (Diyanet meali)

Hatırlatırım bu yanlışı yapanlar, iman ettiğini söyleyen Kitap Ehli. Bu ayet günümüzde bizlerinde, tıpkı Kitap Ehlinin yaptığı yanlışlara çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Müslüman kardeşlerimizi yaptıkları yanlışlar konusunda Allah’ın ayetleri ile uyardığımızda, nasıl cevaplarlar alıyoruz sterseniz hatırlayalım, bakalım bizlerin Kitap Ehlinden bir farkımız var mı?

“NE SORSAN HEP KUR’AN DİYOR. YAHU ALLAH CC AŞKINA RASULULLÂH NERDE. HADİS YOKMU? SİZİN DİN ANLAYIŞINIZDA BU. ÜLKEYE GÖNDERİLMİŞ BİR DİN YIKAN TORPIDO GİBİ. HEP VARSA YOKSA KUR’AN.”

Buna benzer, yüzlerce cevap alıyorsunuz biliyorum. Sanırım Lokman 7. Ayet, bu tür düşüncelerin yanlışlığına güzel bir örnek ama Allah’ın ayetlerine bu sözleri söyleyenler, yaptıkları hatanın farkında da olamayacaklardır. Çünkü Allah aklını Kur'an ile kullanmayıp ısrarla batılın peşi sıra gidenlerin, GÖZLERİNE PERDE ÇEKERİM, KULAKLARINA AĞIRLIK KOYAR, KALPLERİNİ MÜHÜRLERİM DİYOR. Bu arkadaşlarımıza, Kur’an’dan ayet örneği verdiğimizde, adeta Allah’ın ayetlerini inkâr edercesine, kendisine öğretilen rivayet hadisi duymak istiyorlar ve sen Resulü dışlıyorsun inkâr ediyorsun diyebiliyorlar. Tabi bu durumda kendisinin, Allah'ın ayetini inkar ettiğin farkında da olamıyorlar. ALLAH’TAN DAHA DOĞRU SÖZLÜ KİM VARDIR diyen Rabbimizi, ne yazık ki duyan bile yok. Hatırlatmak isterim, Kitap Ehlinin yaptığı yanlışı Allah örnek veriyor ve SAKIN SİZLERDE AYNI YANLIŞI YAPMAYIN DİYE ALLAH UYARIYOR. DUYANA VE HAYATINA GEÇİRENE NE MUTLU.

Bizler Allah’ın ayetlerinde uyardığı gibi ZANNIN, RİVAYET VE SANI bilgilerin ardına düşmüş, Allah’ın yolunda gittiğimizi zannediyoruz. Hâlbuki Allah Yunus suresi 36. Ayetinde ŞÜPHESİZ ZAN, HAKTAN HİÇBİR ŞEYİN YERİNİ TUTMAZ demiyor muydu? Eğer bizler Haktan gelen Allah’ın korumasındaki Kur’an’ın dışına çıkarsak, ZANNI, RİVAYETLERİ farkında olmadan, Allah’ın dini diye yaşarız. Sonunda da hüsran ve acı bizleri bekler unutmayalım.

Değerli dostlarım, lütfen Allah’a onun kitabı Kur’an’a güvenelim. Kurtuluşumuzun tek kaynağı Kur’an’dır. Allah bizlerin yalnız Kur’an’a sarılmamızı emrediyor ve Kur’an’da hiçbir eksik bırakmadık, biz açıkladık diyor. Allah bizleri yalnız Kur’an’dan hesaba çekeceğine hükmediyorsa, sizce haşa mahşer günü Allah sözünden dönüp şaka yaptım, Resulümü herhalde postacı diye göndermedim, sizleri denedim. Yalnız Kur’an’dan değil, Resulümün hadislerinden de sorumluydunuz diyerek, bizleri Kur’an’da tek kelime bahsedilmeyen konulardan da hesaba çeker mi? 

Bu sorunun doğru cevabını arayan, lütfen sorumlu olduğumuz Kur’an’a baksın. Orada apaçık görecektir. Kur’an ile hala buluşamayana zaten sözüm yok. O ARKADAŞLARIMIZI DA ELBETTE BIKMADAN USANMADAN SON NEFESİME KADAR, ALLAH’IN İZNİYLE KUR’AN’A DAVETİM SÜRECEKTİR. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.