KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
ALLAH KUR'AN'DA, HANGİ KULLARININ GÜNAHLARINI ÖRTECEĞİ MÜJDESİNİ VERİY

ALLAH KUR'AN'DA, HANGİ KULLARININ GÜNAHLARINI ÖRTECEĞİ MÜJDESİNİ VERİYOR?

Bizlerin İslam’ı yaşayabilmesi ve Allah’ın doğru yolunda yürüyebilmesi için, sizce bir Müslüman a Kur’an yetmez mi? Kur’an’ın yanında inanmamız gereken başka kaynaklarda var mıdır? Hatırlatmak isterim, Allah’ın Resulü Kur’an ı Kitap Ehline tebliğ ederken, Kitap Ehli yalnız bunlara inanmayız, bizlerin atalarından intikal eden inançları da var dediklerinde, Allah Ankebut 51. ayetinde, nasıl bir ayet indirmişti? “KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?” Sizce Allah bu sözleriyle, Kur’an’ın bizlerin imanını yaşamak ve doğru yolu bulmamız için yetmeyeceğini mi, yoksa yeteceğini mi söylüyor, ne dersiniz? Bazı kardeşlerimiz, bu ayet bizlere değil, Kitap Ehline hitaben söylenmiştir diyerek, kendilerini bağlamadığını dahi söyleyebilmektedirler. Sırf atalarının batıl inançlarını yaşayabilmek için, bazı ayetleri işte böyle görmezden gelerek, üstünü örtmekten çekinmiyorlar.  

SİZCE MAHŞER GÜNÜ, KURTULUŞA ERENLERİN SAFINDA OLABİLMEMİZ İÇİN, HANGİ BİLGİLERİN PEŞİNDEN GİDİP HAYATIMIZA GEÇİRMELİYİZ? Allah bizleri nereden sorumlu tutuyor? Günümüzde anlatıldığı gibi, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz mı? Kur’an detaylı bilgi vermeyip, bizleri detay konusunda Resulüne ya da yüzlerce yıl sonra bizlere, Resulünün sözleri/hadisleri olduğu iddia edilen RİVAYET HADİSLERİNE Mİ YÖNLENDİRİYOR. SAKIN EMİN OLMADIĞIN SÖZLERİN, ARDINA DÜŞMEYİN HESABINI SORARIM, SİZLERİ KUR’AN DAN HESABA ÇEKECEĞİM DİYE UYARDIĞI HALDE. ALLAH BUNA BENZER BİLGİLERİN, ARDINA DÜŞMEMİZE İZİN VERİR Mİ SİZCE? Gelin bu soruların cevabını Kur’an dan birlikte alalım.

Bu soruların cevabını Kur’an dan almadan önce, lütfen kafamızdaki bizleri etki altına alan, Kur’an dışındaki rivayet sözlerin etkisinden kendimizi kurtaralım ve yalnız Allah a güvenip dayanalım. YOKSA KUR’AN GERÇEKLERİ İLE BULUŞMAMIZ, KUR’AN I ANLAMAMIZ ASLA MÜMKÜN OLMAYACAKTIR. GÜNÜMÜZDE YAPILAN YANLIŞ, ALLAH IN KİTABINI, BİZLERE ÖĞRETİLEN RİVAYETLERİN VE BEŞERİ BİLGİLERİN IŞIĞINDA ANLAMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN, HEPİMİZ FARKLI VE YANLIŞ ANLIYORUZ.  Eğer bizler, Allah namaz kılın, oruç tutun, zekât verin emrini verdiği halde, bu emirlerin nasıl yerine getirileceğini Allah açıklamamış, onu da Resulün rivayet hadislerinden öğreniyoruz diye inanmaya devam ediyorsak, bu sorulara doğru cevap alamayacağımız gibi, Allah’ın kitabına şirk koşan ve Resulüne iftira atanların safında buluruz kendimizi. Lütfen şunu unutmayalım, ALLAH SİZLERİ KUR’AN DAN SORUMLU TUTUYORUM, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK, NİCE ÖRNEKLERLE AÇIKLADIK. KUR’AN I AÇIKLAMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR DİYORSA, LÜTFEN EDİNDİĞİMİZ VELİ KİŞİLERE GÜVENMEK YERİNE, ALLAH A GÜVENELİM. Bakın Allah bu konuda nasıl uyarıyor.

Muhammed 2–3: İMAN EDİP İYİ AMEL İŞLEYENLERİN VE RABLERİ TARAFINDAN HAK OLARAK MUHAMMED'E İNDİRİLENE İNANANLARIN GÜNAHLARINI ALLAH ÖRTMÜŞ VE HALLERİNİ DÜZELTMİŞTİR. BUNUN SEBEBİ, İNKÂR EDENLERİN BATILA UYMALARI; İNANANLARIN DA RABLERİNDEN GELEN HAKKA UYMUŞ OLMALARIDIR. İşte Allah, insanlara kendileriyle ilgili durumları böyle örnek vermektedir. (Bayraktar Bayraklı meali)

Sizce bu kadar açık bir ayet karşımızda dururken, yalnız Allah katından gelen Kur’an ile İslam yaşanmaz, Kur’an açık ve detaylı değildir, Resulün rivayet hadisleri Kur’an ı açıklamıştır. Bunun dışında mezheplerin FIKIH inancıda İslam ı yaşayabilmemiz için şarttır diyorsak, ayette bahsedilen inkar edenlerin durumuna düşeriz. Allah çok açık uyarıyor ve MUHAMMED E İNDİRİLENE YANİ KUR’AN A UYANLARIN ALLAH, GÜNAHLARINI ÖRTECEĞİ MÜJDESİNİ VERİYOR. Bizler ise bunca açık ayetler varken, Resulünü de Allah ın dinde ortağı yaparak, “NE YANİ ALLAH, RESULÜNÜ POSTACI DİYEMİ GÖNDERDİ” diyerek, Allah hükmüme hiç kimseyi ortak etmem dediği halde, Resulünü de din ortağı yapmaktan çekinmiyoruz. Sizce Allah bu yanlışları yapanların günahlarını bağışlar ve dualarına cevap verir mi? AYET ÇOK AÇIK, GÖZLERİNDE PERDE OLANA, SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK.

Enam suresi 51. ayetinde Allah Resulüne, Allah’ın huzurunda mahşer günü toplanıp hesap vermekten korkanları, YALNIZ KUR’AN İLE UYAR diyor. Kullarım için, Allah dan başka ne bir dost nede bir aracı, yardımcı yoktur diyor ve bu uyarı ile belki sakınırlar diyerek dikkatimizi çekiyor. Peki, bizler bu uyarıdan ders aldık mı? Yalnız Kur’an ı mı rehber edinip yaşıyoruz? Yoksa siz Kur’an dan anlayamazsınız, Kur’an da her bilgi yoktur diyenlere inanıp, önümüze koydukları ciltlerce beşeri rivayet kitaplarımı okuyup inanıyoruz, ne dersiniz?

Allah Bakara suresi 5. ayetinde, gerçek iman edenlerin bakın kimler olduğunu söylüyor. “İŞTE ONLAR, RABLERİNDEN GELEN BİR HİDAYET ÜZEREDİRLER ve KURTULUŞA ERENLER DE ANCAK ONLARDIR.” Kurtuluşa erenlerin, Rablerinden gelen bir hidayet üzerinde olanlar ise, yani Allah ın kitabı Kur’an üzerinde olanlarsa, bu durumda yalnız Kur’an la İslam yaşanmaz, Kur’an da her bilgi detaylı yoktur. Kur’an ı herkes anlayamaz, Resulün rivayet hadisleri olmasaydı Kur’an kapalı kalır, anlaşılamazdı diyenler, sizce Rablerinden gelen hidayet üzerinde olanlar olabilir mi? ALLAH YALNIZ, KUR’AN IN İPİNE SARILIN EMRİNİ VERDİĞİ HALDE, BU YANLIŞ BİLGİLERE NASIL İNANIRIZ. Sizlere hatırlatacağım, şu ayet üzerinde lütfen dikkatle düşünelim.

Ali İmran 101: Size Allah’ın ayetleri okunup dururken ve Allah’ın Resulü de aranızda iken dönüp nasıl inkâr edersiniz? KİM ALLAH’A SIMSIKI BAĞLANIRSA, KESİNLİKLE O, DOĞRU YOLA İLETİLMİŞTİR. (Diyanet meali)

Aslında bu ayet, günümüzde bizlere, Allah ın Resulünün yalnız Allah ın vahyini tebliğ ettiğinin, onun dışında din adına hiçbir söz/hadis söylemediğinin apaçık kanıtıdır. Tabi batılın ve şeytanlaşmış insanların etkisinden kurtularak, ayetleri okumak şartıyla. DİKKAT ETTİYSENİZ BU ÖRNEK, ALLAH IN RESULÜNÜN YAŞADIĞI DÖNEMLE İLGİLİ. İnsanlara Allah şunu söylüyor. Benim Resulüm aranızda ve O size benim vah yettiğim ayetlerimi okuyor, tebliğ ediyor. Sizler atalarınızın batıl rivayet inançlarınızdan kurtulmadığınız için, ayetlerimi inkâr ediyorsunuz diyor. Ayetin devamında ise bakın ne diyor ve bizlerin yalnız nereye hangi bilgiye sımsıkı bağlanacağımızı öğütlüyor. “KİM ALLAH’A SIMSIKI BAĞLANIRSA, KESİNLİKLE O, DOĞRU YOLA İLETİLMİŞTİR” Tekrar hatırlatmak isterim, Allah’ın Resulü hayatta olduğu halde Allah, RESULÜMÜN HADİSLERİ/SÖZLERİ İLE BENİM AYETLERİME KİM SARILIRSA,  O DOĞRU YOLDADIR DEMİYOR. KİM YALNIZ ALLAH A SARILIRSA, YANİ KUR’AN A SARILIRSA, O DOĞRU YOLDADIR DİYOR. Allah zaten bir ayetinde bizlere, yalnız Kur’an’ n ipine sarılın emrini vermiyor mu?

Demek ki bizler yalnız Kur’an a sarıldığımızda, Kuran bizleri doğru yola iletecekmiş. Peki, bunca açık ayetler varken bizler ne diyorduk tekrar hatırlayalım. YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. KUR’AN I HERKES ANLAYAMAZ, ZATEN HER BİLGİ DETAYLI KUR’AN DA YOKTUR. Bunları söyleyen ve inanan bir Müslüman, sizce Allah ın doğru yolunda olabilir mi? Bu yanlış bilgilere, kaynaklara yönlendirilenlerin, Allah ın yolundan sapmaları kaçınılmaz olacaktır. Dikkat ettiyseniz, yazdığım ayetler ve uyarıları ile günümüzde yaşadığımız İslam, çok büyük tezatlar içeriyor. Yani Kitap Ehlinin yaptığı yanlışların neredeyse aynısını, bizler günümüzde yapmaya devam ediyoruz. Bu durumda bizler hala, Allah ın doğru yolunda giden, hesabını verebilecek, Allah ın halis kullarından olduğumuzu söyleyebilir miyiz? Karar sizlerin. Sizleri Allah ın biz kullarını uyaran, üzerinde dikkatle düşünmemiz gereken ayetiyle baş başa bırakıyorum.  DİLERİM CÜMLEMİZ, ALLAH IN YOLUNDA GİDEBİLMEK ADINA ÇABA GÖSTEREN VE YALNIZ ONUN İPİNE SARILAN, ALLAH IN HALİS KULLARINDAN OLURUZ.

Kalem 36–37: SİZE NE OLUYOR, NASIL HÜKÜM VERİYORSUNUZ? YOKSA SİZE AİT BİR KİTABINIZ VAR DA, (BU BATIL HÜKÜMLERİ) ONDAN MI OKUYORSUNUZ? (Diyanet meali)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.