KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
HAC SURESİ 51-52-53. AYETLERİ, LÜTFEN GÖZ ARDI ETMEYELİM.

Bizler iman ettik diyoruz ama gerçekten O iman, kalplerimize yerleşiyor mu? Yani Allah ın kitabı Kur’an ile gereken bağı bizler bizzat kurup, ayetler üzerinde hiçbir etki altında kalmadan, batıl ve rivayetlerden uzak düşünerek, hayatımıza geçirebiliyor muyuz? Bunu sorgulamayıp, din adına her anlatılana inanıyor ve Kur’an ı anlamadığımız dilden okuyup, Allah ın mesajını ilk elden almak yerine, aracılardan alıyorsak, biraz sonra vereceğim örnek ayette bahsedilenlerin tuzağına düşmekten, yapılan aynı hatayı yapmaktan asla kurtulamayız.

Hac 51: AYETLERİMİZİ GEÇERSİZ KILMAK İÇİN ÇABA GÖSTERENLER VAR YA, İŞTE ONLAR CEHENNEMLİKLERDİR. (Diyanet meali)

Sizce bu ayette Allah, ayetleri geçersiz kılmak için çaba gösterenlerden bahsederken, hiç iman etmeyen inkârcı kâfirlerden mi bahsediyor, yoksa iman ettiğini söylediği halde, Allah ın indirdiği dini/kitabı yeterli görmeyip, atalarının inancını da yaşayabilmek için, Allah ın bazı ayetlerinin üstünü örten, görmezden gelen, hatta Allah ın ayetlerinin önüne, mezheplerin beşeri öğretilerini geçirip batılı yaşayanlardan mı bahsediyor? Gelin bu ayetin devamındaki ayetlere de bakalım ki, konuyu daha iyi anlayalım ve bu yanlışı bizlerde yapıyor muyuz anlayabilelim.

Hac 52: Senden önce hiçbir Resul ve Nebi göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, ŞEYTAN ONUN BU TEMENNİSİNE DAİR VESVESE VERMİŞ OLMASIN. Ama Allah, şeytanın vesvesesini giderir. SONRA ALLAH, AYETLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIR. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Diyanet meali)

Hac 53: Allah, şeytanın verdiği bu vesveseyi, KALPLERİNDE HASTALIK BULUNANLAR İLE KALPLERİ KATI OLANLARA BİR İMTİHAN VESİLESİ KILMAK İÇİN BÖYLE YAPAR. Hiç şüphesiz ki o zalimler, DERİN BİR AYRILIK İÇİNDEDİRLER. (Diyanet meali)

Bu ayetlerden de anlıyoruz ki, Allah ın ayetlerini geçersiz kılmak için çaba gösterenler, Allah a iman ettiğini söylenenler. Peki, iman eden bir insan, Allah ın ayetlerini nasıl geçersiz kılmaya çalışır? Burası çok önemli. Allah 52. ayetinde, daha önce kitap ve Resul gönderdiğinde, Şeytan ve şeytanlaşmış insanlar, O topluma gönderilen Resulün tebliğ ettiği kitap ile ilgili vesveseler vererek insanları aldattığını, kandırdığını söylüyor.  Tabi Rabbimiz, aklını vahiyle kullanan kulları için, şeytanın ve şeytanlaşmış insanların vereceği vesveseyi geçersiz kılmak adına, AYETLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDIĞINI BİLDİRİYOR. Şeytanın vesvesesinin etkisinde kalmak istemiyorsak, ALLAH IN SAĞLAMLAŞTIRDIĞI AYETLERİNİN DIŞINA, LÜTFEN ÇIKMAYALIM.  Bakara suresi 256. ayetinde Allah, bu konuda bizleri uyarıyor ve ne diyordu hatırlayalım. “O HALDE KİM TAĞUTU REDDEDİP ALLAH'A İNANIRSA, KOPMAYAN SAĞLAM KULPA YAPIŞMIŞTIR. ALLAH İŞİTİR VE BİLİR.” Yani batılı ve rivayeti din olarak kabul etmeyip, yalnız Allah ın vahyine inanır ve güvenirse, O sağlam bir kulpa yapışmış olur diyor. Hud suresi 1. ayetinde de Allah, ayetleri sağlamlaştırdığı yani güçlü, hiçbir bilgiye muhtaç olmadan anlaşılan ve hayata geçirilecek hale getirildiğinden bahsediyor. Ama bizler bu uyarıların tam tersini, hayatımıza geçirdiğimizin ne yazık ki farkında bile değiliz.

Sizlere sormak istiyorum, bizler Hac suresi 51. ayetinde, Allah ın uyardığı ve ayetleri geçersiz kılmak yani, hakkında şüpheye düşürmek ve gücünü hafife almak, zayıflatmak adına yanlışlar yapıyor muyuz, yoksa yapmıyor muyuz ne dersiniz? Allah şeytanın vesvesesinden kurtulabilmemiz için, aklını Kur’an ile kullanan kullarına, ayetleri sağlamlaştırmış güçlendirmiş, hiç kimseye muhtaç olmayacağımız şekilde gönderdiğini bildirdiği halde bizler hala, ATALARIMIZIN BATIL İNANÇLARINI YAŞAYABİLMEK ADINA, KUR’AN DETAYLI VE AÇIK DEĞİLDİR, KUR’AN DA HER BİLGİ YOKTUR. KUR’AN I HERKES ANLAYAMAZ, ONU ÂLİM KİŞİLER ANLAR. KUR’AN DA BAZI AYETLERİN HÜKMÜ, RESULÜN HADİSLERİ İLE KALKMIŞ, BAZI AYETLER NESH EDİLMİŞTİR DİYORSAK EĞER, BİZLER ALLAH IN EŞİ BENZERİ OLMAYAN, SAĞLAMLAŞTIRILMIŞ, GÜÇLENDİRİLMİŞ, AÇIKLANMIŞ AYETLERİ HAKKINDA ŞÜPHELER UYANDIRMIŞ, AYETLERİN GÜCÜNÜ ELLERİMİZLE ZAYIFLATMIŞ VE BAZI AYETLERİ GEÇERSİZ KILMIŞ OLURUZ. Ne yazık ki Kur’an dan habersiz, günümüzde bu yanlışları yapıyoruz.

Hac suresi 53. ayetinde de, bu yanlışı yapanlar hakkında çok önemli açıklamalar yapıyor bizlere. Allah atalarının batıl ve rivayet inançlarının etkisinde kalan, şeytanın ve şeytanlaşmış insanların verdiği vesvesesinin, kafa karıştırıcı sözlerin inatla etkisinde kalanların, KALPLERİNDE BU YANLIŞLARINDAN DOLAYI HASTALIK OLUŞTUĞUNU, KALPLERİNİN TAŞLAŞTIĞINI BİLDİRİYOR. Tüm bunlar bizlerin bu dünyada, imtihanı gereği olduğunun açıklamasını da yapıyor Rabbimiz. Nasıl uyarıyordu Kur’an da? Sizlere indirdiğim kitaba uyun, onun berisinden sakın velilerin sözlerine inanmayın. Allah ın ipine sarılın, sakın dinde bölünenler gibi olmayın. Ne yazık ki geçmiş toplumlarda, günümüzde biz Müslümanlarda aynı yanlışı yapamaya devam ediyoruz. ALLAH IN VAHYİ KUR’AN I YETERLİ GÖRMÜYORUZ. MEZHEPLERİN VE RİVAYETLERİN ÖYLE BİR ETKİSİNDE KALIYORUZ Kİ, ALLAH IN GÜÇLÜ VE SAĞLAM OLARAK GÖNDERDİĞİ AYETLER İÇİN, RİVAYET HADİSLER VE MEZHEPLER OLMASAYDI, KUR’AN KAPALI KALIR ANLAŞILAMAZDI, DEME GAFLETİNE DÜŞÜYORUZ.

İnancımızda mezheplere, tarikatlara, cemaatlere bölünüp derin bir ayrılık içinde olup, cehennemin ebedi kalıcılarından olmak istemiyorsak, lütfen Allah ın sağlamlaştırdığı, güçlendirdiği ve eşi benzeri olmayan NURU KUR’AN a yapışalım ve onun sınırlarını lütfen aşmayalım. Allah bu konuda iman ettiğini söylediği halde, atalarının batıl inançlarının ardına düşenlere, Hac 53. ayetinde bahsettiği gibi, bakın neler yaptığını söylüyor.

Bakara 7–8: Bu nedenle Allah onların KALPLERİNİ VE KULAKLARINI MÜHÜRLEMİŞTİR. ONLARIN GÖZLERİNE DE BİR PERDE ÇEKİLMİŞTİR. Onlar için büyük bir azap vardır. İnsanlardan bazıları inanmadıkları halde, “ALLAH'A VE ÂHİRET GÜNÜNE İNANDIK” derler. (Bayraktar Bayraklı meali)

Demek ki iman ettim demekle olmuyormuş. Allah’a iman ettiklerini söyledikleri halde, imanları kalplerine yerleşmemiş olanlar, ne yazık ki atalarının ve beşeri mezhep inançlarını yaşayabilmeleri için, Allah ın bazı ayetlerini görmezden gelenlere, bu dünyada vereceği cezanın ne denli büyük olduğu uyarısını yapıyor. ALLAH SAKIN DİNDE BÖLÜNENLER GİBİ OLMAYIN DEDİĞİ HALDE, DİNDE MEZHEPLERE, CEMATLERE BÖLÜNMENİN BİR ZENGİNLİK, BEREKET OLDUĞUNU SÖYLÜYOR VE MEZHEPLERİN DİNE YAPTIĞI İLAVELERİ KUR’AN DA GÖREMEDİĞİMİZDE, BAKIN KUR’AN DA ŞUNLAR YA DA BUNLAR YOK. DEMEKKİ YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMIYORMUŞ DİYORSAK, ALLAH IN AYETLERİNİ GEÇERSİZ,  GÜÇSÜZ VE YETERSİZ KILMAYA ÇALIŞIYORUZ DEMEKTİR. ALLAH, BU YANLIŞ İNANÇLARIMIZI İNATLA YAŞAMAYA DEVAM ETTİĞİMİZDE, GERÇEKLERİ BİZLERİN GÖRMESİNİ ENGELLEYECEĞİNİ BİLDİRİYOR.

Eğer bizler bu acıklı ve üzücü duruma düşmek istemiyorsak, lütfen emin olamayacağımız sözlerin, hadislerin ve bilginin peşi sıra gitmek yerine, ALLAH IN SORUMLU TUTACAĞINA HÜKMETTİĞİ VE KORUMASINA ALDIĞI YALNIZ KUR’AN IN İPİNE SARILALIM. Allah cümlemizin yardımcısı olsun ve gözlerinde perde olmayan, gönülleri mühürlenmemiş, Allah ın halis kulları arasında olabilmek dileklerimle.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.