KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
CİN SURESİ 16. AYET. BU AYETTE GEÇEN TARİKAT KELİMESİYLE ALLAH, BİZLER

CİN SURESİ 16. AYET. BU AYETTE GEÇEN TARİKAT KELİMESİYLE ALLAH, BİZLERİ HANGİ KONUDA UYARIYOR.

Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim ayet, Kur’an’da kendi amaçları doğrultusunda bir kelimeye farklı anlam vererek kullandıkları, Cin suresi 16.ayet üzerinde, sizler düşünmeye davet ediyorum. Bu kelime TARİKAT. Ne yazık ki günümüzde her konuda yaptıkları gibi, batıl inançlarına delil yaratabilmek adına, ayetlerde geçen kelimelere, ayetin bahsetmediği, hatta Kur’an’ın bu konuda tam tersine hükmettiği bir anlam vermekten çekinmiyorlar. Bakın tarikat Kur’an’da geçiyor, tarikat ehli olun diyor diyerek, kendilerine delil yaratmaya çalışanları duyarsınız. Gelin bu ayeti iki farklı tercümeden yazalım ki, doğru anlayabilelim.

Cin 16: VE HAKIKAT O TARİKAT ÜZERE İSTİKAMETLE GİTSELERDİ, ELBETTE KENDİLERİNİ BOL BİR SU İLE SUVARIRDIK (Elmalı orijinal meali)

Cin 16: DOĞRU YOLDA OLSALARDI, KENDİLERİNİ NİMETLER İÇERİSİNDE İMTİHAN EDELİM DİYE ONLARA BOL SU VERİRDİK (Mehmet Okuyan)

Bu ayeti tercüme edenlerin genel çoğunluğu, HAK YOLUNDA DOSDOĞRU OLSALARDI diye çevrildiğini söylemek isterim. Tabi tarikat ve benzerlerinin cemaatine nasıl çevirdiklerini, anlattıklarını sanırım söylemeye gerek yok. Bu ayette geçen tarikat kelimesinin anlamı İZLENEN DOĞRU YOL anlamında geçer. Allah’ta biz kullarını uyarıyor ve uymaları için Kur'an'da  gösterdiğim DOĞRU YOLDA OLSLARI kullarım, onların imtihanlarında onlara yardımcı olur, nimetlerimizle işlerini kolaylaştırırdık diyor. Allah bizlerin izlemesi gereken doğru yolun Kur'an'dan geçtiğini anlatmak için, İMAN EDENLERİN KUR'AN'IN İPİNE SARILMASINI EMREDER. ÇÜNKÜ BİZLERİ KURAN'DAN İMTİHAN ETTİĞİNİ BİLDİRİR. Peki, günümüzde tarikat ne anlamında kullanılıyor, isterseniz şimdide ona bakalım ki, Allah’ın ayetinde kullandığı tarikat kelimesine, günümüzde uyuyorlar mı onu anlayalım.

İşin ilginci genel olarak bu kelime, tasavvufta hakka yani Allah’a ulaşmak için benimsenen usul ve yol anlamında kullanılır. Peki, bu usulü ve yolun kurallarını, yolun yöntemini kim ya da kimler belirliyor? Eğer yalnız Allah’ın kitabı Kur’an belirliyorsa, bu yol cin suresi 16. Ayete uygun demektir. Ne yazık ki günümüzde kurulan tarikatların kurallarını ve izlenecek yolu, TARİKATIN LİDERİ, ŞEYHİ BELİRLİYOR. O ne derse asla itiraz edilmiyor, koşulsuz soru sorulmadan İTAAT EİLMESİ İSTENİYOR. YAPILAN BU YANLIŞ, ALLAH’IN YANIMDA İNSANLARI İLAH EDİNDİNİZ UYARISININ TAM KARŞILIĞIDIR. Lütfen unutmayalım, koşulsuz itaat yalnız Allah'a dır. Bunu bilen Allah'ın Resulüne inananlar, Resul bir emir verdiğinde bu Allah'ın emrimi yoksa sizin emrinizmi diye özellikle soruyorlar mış. Allah'ın emriyse koşulsuz itaat ediyorlar, Resulün emriyse gerekirse o konuda tartışıp en doğrusuna karar veriliyormuş. Çünkü yol gösteren, koruyan, yardım eden, dinde hüküm veren dinin sahibi yalnız Allah’tır ve DİN KONUSUNDA İZLENECEK YOLU VE HÜKMÜNÜ YALNIZ DİNİN SAHİBİ VERİR. EĞER KENDİMİZE İÇİMİZDEN YOL GÖSTERİCİLER, ALLAH'IN YANINDA DİNDE HÜKÜM KOYUCULAR EDİNİYORSAK, ALLAH BU YANLIŞIMIZA, BANA ŞİRK KOŞTUNUZ DİYOR. Lütfen kendimize beşeri tarikler aramayalım. Bizlere yol gösterici Allah yeter. Unutmayalım Allah Resulünü bizlere örnek gösteriyor. Çünkü Allah'ın Resulü YALNIZ ALLAH'IN VAHYİ KUR'AN'A İMAN ETMİŞ VE ÜMMETİNE YALNIZ KUR'AN'I TEBLİĞ ETME GÖREVİNİN OLDUĞUNU, AÇIKÇA BİZLERE KUR'AN'DA BİLDİRİYOR.

Günümüzde İslam’ı en doğru yaşayacağız diye kurulmuş tarikatlar toplumu, kendi şeyhlerinin yazdığı kitaplara davet ediyorlar ve bu kitaplarla ancak Kur’an’ı doğru anlayabilirsiniz mantığını yerleştiriyorlar kendilerine tabi olanlara. Geçmiş zaman bir gün, Said-i Nursi’nin kitaplarını okudukları bir gurubun toplantısına katılmıştım. Kitaplarını okudular konuştular, sonunda ben söz istedim ve dedim ki; Sizin kitaplarınızı da okuyalım ama ilk önce, bir Müslüman olarak ALLAH’IN BİZLERİ SORUMLU TUTTUĞU VE YEMİN EDEREK ANLAYASIINZ DİYE KOLAYLAŞTIRDIĞI, KUR’AN’I OKUYALIM. Bu yolu izlersek Allah’ın istediği yöntemi kullanmış oluruz ve en az hata yaparız dediğimde, bana verdikleri cevabı asla unutamıyorum. SİZ KUR’AN’I OKUYUN, BİZİM KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK. OKUDUĞUMUZ KİTAPLAR KUR’AN’I BİZE EN GÜZEL ŞEKİLDE ANLATIYOR DEDİLER.

Böyle kişilere ne söylerseniz söyleyin anlamayacaklardır. Allah’ın Cin suresi 16. ayetinde uyardığı gibi, Onlar Allah’ın hakikat Tarikat yolu, yani Allah’ın doğru yolunda değillerse, Onların gözlerine perde çekerim, kulaklarını ve kalplerini mühürlerim hükmü onlar için gerçekleşmiş demektir. Değerli dostlarım, eğer bizler Kur’an ile buluşup onun ipine sarılmanın yolunda gitmiyor da, birilerinin tarikatına tabi oluyorsak, Allah’ın ayette uyardığı gibi bu dünyada ki imtihanımızda, Allah’tan yardım beklemeyelim, ÇÜNKÜ RABBİMİZ YALNIZ BENİM KİTABIMA GÜVENMEYENLERİ, BU DÜNYADA YALNIZ BIRAKIRIM DİYOR.

KUR’AN KİME TABİ OLURSAN, ONUN KULUSUN İNANCINI BİZLERE BİRÇOK AYETİNDE ANLATIR. Allah’ın yalnız bana kulluk edin uyarısını unutanlar, ne yazık ki bu hataya düşmektedirler. Kur’an’ı anlaşılması zor ve her bilginin olmadığına inandırılanlar, tarikatlara girdiğinde kendi şeyhlerine koşulsuz itaati emrettiklerinden, yalnız Allah’a kul olmamız gerekirken, TARİKAT ŞEYHLERİNİNDE KULU OLDUĞUMUZU UNUTMAYALIM. Duyarsınız bazı tarikat şeyleri, müritlerine sizler benim kullarımsınız deme cesaretini bile gösterebiliyorlar. Allah bu konuda uyarıyor ve bakın neler diyor.

Ali İmran 51: ALLAH, BENİM DE RABBİM, SİZİN DE RABBİNİZDİR. ÖYLE İSE O'NA KULLUK EDİN. İŞTE BU DOĞRU YOLDUR. (Diyanet vakfı meali)

Nisa 175: ALLAH’A İMAN EDİP ONA SIMSIKI SARILANLARI İSE (ALLAH), KENDİSİNDEN BİR RAHMET VE LÜTFA KAVUŞTURACAK VE ONLARI KENDİSİNE VARAN DOĞRU BİR YOLA İLETECEKTİR. (Diyanet meali)

Enam 153: İŞTE BU, BENİM DOSDOĞRU YOLUM. ARTIK ONA UYUN. BAŞKA YOLLARA UYMAYIN. YOKSA O YOLLAR SİZİ PARÇA PARÇA EDİP O’NUN YOLUNDAN AYIRIR. İŞTE SİZE BUNLARI ALLAH SAKINASINIZ DİYE EMRETTİ. (Diyanet meali)

Bu ve benzeri onlarca ayetinde Allah, sakın kendinize başka tarikatlar, yani yollar aramayın. Yalnız bana kulluk edin ve sizlerin uyması gereken yol ve yöntemini, sizlere gönderdiğim Kur’an’dan öğrenip onun yolunu izleyin. SAKIN BAŞKA YOLLARA SAPMAYIN. YOKSA O YOLLAR SİZLERİ PARÇA PARÇA EDER VE ALLAH’IN YOLUNDAN SİZİ AYIRLAR DİYOR. Enam suresi 153. Ayetin son cümlesi çok dikkat çekici ve uyarıcı ve bakın ne diyor. “İŞTE SİZE BUNLARI ALLAH, SAKINASINIZ DİYE EMRETTİ”  Allah'ın çizdiği tarikat yolundan gidenler sapkınlıklardan, batıldan, hurafeden sakınarak Allah'ın en doğru yolunda yürüyecektir. Kendilerine beşeri tarikatlar yaratıp, onların yolunu izleyenlerin ne halde olduğunu, Kur'an'dan nasiplenenler ancak anlayacak fark edecektir. 

Ne dersiniz bizler Allah’ın uyarılarına uyuyor ve kendimize beşeri tarikatlar/yollar edinmeden, yalnız Allah’ın Kur’an’da emrettiği tarikatı/yolu mu izliyoruz? Karar sizin, imtihan sizin imtihanınız. Unutmayalım lütfen KURTULUŞA ERECEK OLANLAR, YALNIZ ALLAH KATINDAN GELENE UYARLAR, YALNIZ KUR’AN’A TABİ OLURLAR VE YALNIZ ALLAH’A KULLUK EDERLER. KURTULUŞA ERECEK OLANLARDA, YALNIZ BUNLARDIR DİYOR RABBİMİZ. KİME GÜVENECEĞİNİZ SİZE KALMIŞ. İMTİHAN İŞTE BÖYLE BİR ŞEY.

Allah’ın uyarılarını tebliğ alıp, hayatına geçirenlere, ALLAH'IN TARİKAT YOLU ÜZERİNE OLANLARA NE MUTLU.

Saygılarımla 
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/