KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
GÖZLER PERDELİ, KULAK VE KALPLER MÜHÜRLÜ OLUNCA, KUR'AN'A BU SÖZLER...

GÖZLER PERDELİ, KULAK VE KALPLER MÜHÜRLÜ OLUNCA, KUR'AN'A BU SÖZLER RAHATLIKLA SÖYLENEBİLİYOR MUŞ.
 

Değerli dostlarım ben yazdığım makalelerimde, özellikle günümüz İslam anlayışının hatalarından örnekler verip, yaptığımız bu hatalarımızın Kitap Ehlinin yaptığı hata ve yanlışlardan hiçbir farkının olmadığını, Kur’an ayetleri ile anlatmaya çalışıyorum. Bugünde bir arkadaşımızın yayımladığım bir videoya yazdığı cevabı hatırlatmak ve üzerinde sizlerin düşünmenize vesile olmak ediyorum. ÇÜNKÜ YAPTIĞIMIZ BU YANLIŞLARA ALLAH, BANA ŞİRK KOŞAN MÜŞRİKLER ÖRNEĞİNİ VERİYOR KUR’AN’DA. Bakalım arkadaşımız neler yazmış.

“NE SORSAN HEP KUR’AN DİYOR. YAHU ALLAH CC AŞKINA RASULULLÂH NERDE. HADİS YOKMU? SİZİN DİN ANLAYIŞINIZDA BU. ÜLKEYE GÖNDERİLMİŞ BİR DİN YIKAN TORPIDO GİBİ. HEP VARSA YOKSA KUR’AN. O ZAMAN BANA KURAN'DAN 5 VAKİT NAMAZI GÖSTER. ZEKÂTIN KAÇTA KAÇ OLDUĞUNU GÖSTER. DEMEZLERMİ İNSANA BU NEYİN KAFASI. KAFA VAR, GÖZ GÖNÜL VAR AMA RUH YOK.”

Bunları söyleyenlere, aslında kızmak istemiyorum. Çünkü bunlar eğer Kur’an ile buluşabilmiş olsalardı, bu söylediklerinin ŞİRK ve Kur’an ile taban tabana zıt bir inanç olduğunu çok iyi bilirlerdi. Onun içinde bunları söyleyenlere kızmak yerine, bu can bu bedendeyken, ALLAH’IN VAHYİNİ HATIRLATIP, GERÇEKLERİ GÖRMESİNİ SAĞLAMAK, İNANDIKLARININ NE DERECE BATIL OLDUĞUNU HATIRLATMAK, GERÇEK İMAN EDENLERİN GÖREVİ OLMALIDIR. Çünkü bu kardeşlerimiz ALLAH’IN İNDİRDİĞİ DİNE DEĞİL, ANLATILAN VE RİVAYETLERLE SÜSLENEN DİNE İNANDIRILMIŞLAR. Yine aynı düşüncede inançta olan bir arkadaşımızda, benzeri şu sözleri yazmış. “HADİSİ ŞERİFİ İNKÂR EDEN ZİHNİYET BUNLAR. KUR’AN BİZE YETER DİYEN KİŞİLER BUNLAR. DİNLEMEYİN BUNLARI” Resule ait olduğu iddia edilen hadislere inanacağım derken ALLAH’IN HADİSLERİNE, VAHYİNE İMAN ETMEDİKLERİNİN, HATTA ŞİRK KOŞTUKLARININ, FARKINDA BİLE DEĞİLLER.

Arkadaşımız ne sorsan hep Kur’an diyor diyerek sitem ediyor. Peki, neden böyle söylüyor? Çünkü ona yalnız Kur’an ile İslam’ın yaşanmayacağı öğretildi de ondan. Eğer bu söyledikleri doğru olsaydı, yani yalnız Kur’an ile İslam dini yaşanmıyor olsaydı, sizce Allah ayetinde YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN, SİZLERİ KUR’AN’DAN SORUMLU TUTUYORUM DERMİYDİ? Elbette demezdi. Bu kardeşlerimize Kur’an’ın açıklanmamış ve detaylı olmadığı, onu Allah’ın Resulünün açıkladığına inandırıldığı için, yalnız Kur’an ile İslam’ın yaşanmayacağına kesin bir şekilde inanmış görünüyor. Ne yazık ki kesin bilginin önce ne olduğuna baksaydı, onunda yalnız Kur’an olduğunu anlayacaktı. Hâlbuki Allah, biz kitapta hiçbir eksik bırakmadık, Kur’an’ı açıklamak bizim görevimiz ve hiç kimseye muhtaç olmayasınız diye Kur’an’ı nice örneklerle açıkladık diyen, bizzat Rabbimiz. EĞER KUR’AN AÇIK OLMAYIP, ALLAH’IN RESULÜ AÇIKLAMIŞ OLSAYDI, AÇIKLANMIŞ ŞEKLİNİ KUR’AN’A GEÇİRİR VE ALLAH ONLARI DA KORUMASINA ALIRDI, AMA ALLAH YALNIZ KUR'AN'I KORUYORUM DİYOR. BUNUDAMI AKIL EDEMİYORUZ? Yoksa haşa Allah’ın Resulü görevini eksik yapıp, onun eksikliğini birleri tamamlayıp yazmış ve onları bizler rivayetlerden mi öğreniyoruz. Bunu düşünen ve inan zere kadar Kur’an’ı okumadığı gibi, aklını da kullanmıyor demektir.

Bu arkadaşımız Allah aşkına, Resulullah nerede diyor. NEREDE OLACAK KALMİZDE. Onun bizlere tebliğ ettiği Kur’an kalbimizde nur saçıyor. Ama Allah’ın Resulünü rivayetlerde arayanlar, mahşer günü onun yüzüne asla bakamayacaklardır. Onun emaneti Kur’an, bizleri aydınlatıyor. Allah’ın Resulünü rivayetlerde aramayalım. Oralarda arayan RESULÜ DEĞİL, ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARI GÖRÜR, ONLARI DOST EDİNİR VE ONLARIN TUZAĞINA DÜŞER. Allah’ın Resulü bizleri yalnız Kur’an ile uyardığını söylüyor, bu kardeşlerimize ayeti hatırlatalım. “BU KUR'AN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19) Kur’an ile buluşan bir Müslüman Allah’ın Resulüne verdiği yetki ve sorumluluğunu çok iyi bilir. Buluşamayanda Allah’ın Resulüne vermediği yetkileri vermeye çalışarak, ŞİRKİN BATAĞINA BATTIKÇA BATAR. Bakın Allah Resulünü nasıl bir görev vermiş.

“RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18) “BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.”  (Kehf 56)“SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR.” (Rad 40) “BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9 )

Allah’tan böyle bir görev alan Resul, sizce Allah’ın tek kelime bile vah yetmediği bir şeyi, dinin emri diye bizlere tebliğ edebilir mi? Edemeyeceğini, gözleri perdelenmemiş, kalbi taş kesmemiş her Müslüman anlayacaktır. Bu inanca sahip olan arkadaşlarımız, Allah’ın vahyini yeterli görmüyorlar, ÇÜNKÜ ONLAR ALLAH’IN RESULÜNE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN RİVAYET HADİSLERLE İNANÇLARINI YAŞIYORLAR. BU BİLGİLERLE İMANLARI MAYALANDIĞI İÇİNDE, SÜREKLİ BU BİLGİLERİ ARIYORLAR. BULAMADIKLARINDA KİTAP EHLİ GİBİ, YALNIZ KUR’AN OLUR MU? ALLAH RESULÜNÜ POSTACI DİYE Mİ GÖNDERDİ DİYEREK, ADETA ALLAH’IN RESULÜNÜ KİTAP EHLİ GİBİ İLAHLAŞTIRIP, ALLAH’IN DİNİNE ORTAK EDİYORLAR. Kitap Ehlide Kur’an’a inanırız ama bizim atalarımızdan bizlere ulaşan inancımızda var dediklerinde, nasıl bir ayet indirmişti Allah hatırlayalım. “KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?” (Ankebut 51) Bu kardeşlerimiz varsa yoksa Kur’an diyerek, adeta Kur’an’ı yetersiz açıklanmamış bir kitap görüyorlar ve adeta küçümsüyorlar, Kitap Ehli gibi. Bunu söyleyen bir insanın içi sızlaması gerekir. İŞTE CAHİL CESARETİ BÖYLE BİR ŞEY. ŞEYTANI DOST EDİNDİRİR, NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA BİLE OLAMAZSIN.

Demek ki Allah’a göre yetiyormuş, yetmeyenlerin kendi sorunu. İnsanlar neye alıştıysa, neyle yetiştiyse, neyi doğru zannediyorsa onu arar. Ama hatırlatırım bu yediğimiz yemeye, içtiğimiz suya benzemez. Bu din Allah’ın dinidir ve Allah ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyor. Bizler Kur’an’dan habersiz, Allah’ın Resulünü inatla, ALLAH’IN DİNDE HÜKÜM ORTAĞI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ. Bu kardeşlerimize tavsiyem, lütfen mezheplerin etkisinde cemaatlerin ve tarikatların anlattığı dine değil, ALLAH’IN BİZLERİ SORUMLU TUTACAĞINA HÜKMETTİĞİ ARI, DURU DİNİ KUR’AN’DAN ÖĞRENELİM. Allah’ın Resulünün bizlere, asla vahyin yani sorumlu olduğumuz Kur’an’ın dışından tek kelime bile ilave ederek, bunlarda dinin emri demeyeceği konusunda bakın nasıl uyarıyor, bu kardeşlerimiz lütfen bu ayet üzerinde daha hassas ve dikkatle düşünmelerini tavsiye ederim.

“EĞER O RESUL BİZE İSNAT EDEREK BAZI SÖZLER UYDURMUŞ OLSAYDI, MUTLAKA ONU KUDRETİMİZLE YAKALARDIK. SONRA DA ONUN ŞAH DAMARINI MUTLAKA KESERDİK.(Hakka 44-45-46)

Sizce Allah, Resulünü bu şekilde uyardıktan sonra, O örnek insan, bunlarda benim dine yaptığım ilavelerdir ya da Allah’ın yapmadığı açıklamalardır, detaylardır diyebilir mi? Maide suresi 50. Ayette Allah, bizleri bu konuda boşuna uyarmıyor hatırlayalım. “ALLAH'TAN DAHA İYİ KANUN KOYUCU OLABİLİR Mİ?” Bakın Allah ne diyor bazı kardeşlerimiz, ne sorsan Kur’an diyor, Allah’ın Resulü nerede onun hadislerine inanmıyor musun demiyorlar mı? Bakara suresi 147. Ayetinde de bu yanlış bilgilere inanan kullarını Allah nasıl uyarıyordu. “GERÇEK HAK OLAN, RABBİNDEN GELENDİR. O HALDE KUŞKULANANLARDAN OLMA!” Ne yazık ki İslam toplumu bu konuda çok fazla kuşkulu ve yalnız Allah katından gelenle yetinmiyorlar. Çünkü onlara öyle öğretildi de ondan. Yusuf suresi 106. Ayetinde de Rabbimiz iman eden çoğunluğun, Allah’a şirk koşarak iman ettiği uyarısını bakın nasıl yapıyor. ONLARIN ÇOĞU ALLAH’A ANCAK ŞİRK/ORTAK KOŞARAK İNANIRLAR.” Hangimiz böyle bir çoğunluğun içinde olmak ister? Yine iman edenlerin genel çoğunluğunun, nasıl büyük bir yanılgıyla iman ettiğine, çok güzel bir örnek veriyor Rabbimiz.

"ONLARIN ÇOĞU, ZANDAN BAŞKA BİR ŞEYE UYMAZ. ŞÜPHESİZ ZAN, HAKTAN HİÇBİR ŞEYİN YERİNİ TUTMAZ. ALLAH, ONLARIN YAPMAKTA OLDUKLARINI ÇOK İYİ BİLENDİR. "(Yunus 36)

Allah iman ettiğini söyleyenlerin genel çoğunluğunun ZANNA yani doğruluğundan emin olamayacakları rivayetlere inandıklarını söylüyor ve bakın nasıl uyarıyor. ZAN, RİVAYET HAKTAN YANİ ALLAH KATINDAN GELENİN YERİNİ ASLA TUTMAZ DİYOR. Yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyenler hala, Kur’an’dan habersiz şunu söylüyorlar. EY PEYGAMBERSİZ DİN ARAYIŞI İÇİNDE OLANLAR. PEYGAMBER OLMADAN KUR'AN'I NASIL YAŞAMAYI DÜŞÜNÜYORSUN?” Bu arkadaşlarıma sormak isterim siz Allah’ın dininin, Resulü olmadan yaşanamayacağını mı söylüyorsunuz? Allah’ın Resulü vefat etti, bu durumda İslam’ı bizler emin olamayacağımız, onun rivayet hadisleri ile mi yaşayacağız? ALLAH HAŞA KENDİ DİNİNİ, BİZ KULLARINA ANLATAMADI VE KORUMA ALTINA ALAMADI MI?

Hatırlatırım Kur’an’ı ben koruyorum diyor Allah. Sizce açıklanmamış, detay verilmeyen bir kitabı neden Allah korusun? DAHA DOĞRUSU NEDEN DETAYLI AÇIKLAMASIN? Günümüzde her mezhebin doğru kabul ettiği rivayet hadisler var, sizce hangisi doğru? Hangisiyle yaşayacağız İslam'ı? Resule ait olduğuna dair Kanıt ve delil var mı? Elbette yok, işte İslam toplumunda ki bölünmenin, karmaşanın hatta birbirine düşman olmanın, çok güzel bir örneği bu sözler. Ne dediğimizin, nelere inandığımızın farkında bile değiliz. Bu düşünce ve inanç, Kur’an’ın tamamına aykırıdır ama aklını Kur’an ile kullanan ancak bunun farkında olur. Ali İmran suresi 144. Ayetinde bakın Allah, o günkü Müslümanları nasıl uyarıyor.

“MUHAMMED SADECE BİR ELÇİDİR. ONDAN ÖNCE DE ELÇİLER ELBETTE GEÇMİŞTİR. O ÖLÜR VEYA ÖLDÜRÜLÜRSE, TOPUKLARINIZ ÜZERİNE (GERİYE, ESKİ DİNİNİZE) Mİ DÖNECEKSİNİZ? KİM (BÖYLE) İKİ TOPUĞU ÜZERİNE (GERİ) DÖNERSE, (BİLSİN Kİ) ALLAH’A ASLA ZARAR VEREMEYECEKTİR. ALLAH ŞÜKREDENLERİ İLERİDE ÖDÜLLENDİRECEKTİR.” (Ali İmran 144)

Çok dikkat çekici bir uyarı. Allah bu güne kadar birçok Elçiler gelip geçti diyor. Hz. Muhammed ölürse, sizlere vah yedilen Kur’an’ı terk edip, daha önceki inançlarınıza mı döneceksiniz diye uyarıyor. Peki, daha önceki inançları nasıldı? Atalarından öğrendikleri rivayet ve sanı bilgilerin oluşturduğu, Allah’ın vahyinin dışına çıkmış bir inanç yaşıyorlardı. Allah Resulü yoluyla onları nasıl uyarmıştı? YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN, ÇÜNKÜ RESULÜM SİZLERİ YALNIZ KUR’AN İLE UYARACAK DİYORDU. Şimdide çok farklı değil, Allah’ın Resulü ben sizleri yalnız Kur’an ile uyardım, benim görevim yalnız tebliğ etmektir dedikçe, Kitap Ehlinin yaptığı yanlışları tekrar edip yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek, Resule ait olduğu iddia edilen rivayetler olmasaydı İslam’ı yaşayamazdık, bunu yapanlar RESULÜ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR DEMEKTİR, DEMİYORLAR MI? İşte bu davranış Allah’ın Resulünün vefatından sonra, Allah’ın uyardığı gibi genel çoğunluk, topuklarının üzerine atalarının yaşadığı batıl inanca döndüler.

Gelelim arkadaşımızın, Kur’an’da arayıp bulamadıklarına. Detayına girmek istemiyorum ama arkadaşımız ve onun gibi inancını yaşayanlara, bu inançlarına karşı şunu söylemek isterim. Allah namaz kıl, zekât ver, hacca git, oruç tut emri verdiyse ki Kur’an’da vermiş. BU DURUMDA BİZLERE DÜŞEN, MEZHEPLERİN ANLATTIKLARINI KUR’AN’DA ARAMAK YERİNE, KUR’AN’IN ANLATTIKLARI VE VERDİĞİ BİLGİLER KADARIYLA YETİNMEK OLMALIDIR. Çünkü Allah yemin ederek, Kur’an’ı kolaylaştırdık diyor. Bizler ise ellerimizle zorlaştırdığımız dini Kur’an’da arıyoruz, bulamayınca BAKIN YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMIYORMUŞ ŞU YOK, BU YOK DEYİP, İŞİN İÇİNDEN ÇIKIYORUZ.  Hani Allah bizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyordu, yalnız Kur’an’ın ipine sarılacaktık, yoksa haşa Allah’ı ciddiye almayanlar, onun sözlerine güvenmeyenler mi var aramızda?

Arkadaşımız mezheplerin namaz, zekât ve diğer konularda yaptığı ilaveleri Kur’an’da bulamadığında, Yalnız Kur’an diyenlere karşı, DEMEZLERMİ İNSANA BU NEYİN KAFASI. KAFA VAR, GÖZ GÖNÜL VAR AMA RUH YOK” diye sitem etmiş. Doğrusu Allah’ın yalnız benim vahyime uyun, onun ipine sarılın, çünkü sizleri Kur’an’dan hesaba çekeceğim hükmünü verdikten sonra, başka kaynaklara, rivayet ve beşeri mezhep inancına inanlara demezler mi, BU NEYİN KAFASI ALLAH’I DUYMUYORMUSUNUZ. GÖZ VAR AMA PERDELİ, GÖNÜL VAR AMA TAŞ KESMİŞ MÜHÜRLENMİŞ, DEMEZ LERMİ? Bakın Allah kesin delilin ne olduğunu söylüyor. Kendilerine beşeri delil kanıt arayanlara, hatırlatmak isterim.

“EY İNSANLAR! ŞÜPHESİZ SİZE RABBİNİZDEN KESİN BİR DELİL GELDİ VE SİZE APAÇIK BİR NUR/KUR’AN İNDİRDİK.” (NİSA 174)

Allah’ın ayetlerini ciddiye alarak, imanını yaşayanlara ne mutlu. Allah’ın vahyini yeterli görmeyip HAKK BATIL KARIŞTIRANLARA, tek bir uyarım olacak. BU DÜNYADA NEFİSLERİNİZİN ESİRİ OLUP ALLAH İLE ALDATANLARIN TUZAĞINDAN, KENDİNİZİ ALLAH’IN İPİNE SARILARAK KURTULUN.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/