KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
YUSUF SURESİ 40. ALLAH ONLAR HAKKINDA HİÇ BİR KANIT İNDİRMEMİŞTİR.

Günümüz İslam anlayışında, öyle yanlış bilgilerin, sözlerin ardı sıra gidiyoruz ki, yaptıklarımızın doğru olup olmadığını, Kur’an’dan sorgulama gereği duymuyoruz. Eğer sorgulamış, araştırmış olsaydık, inanın ilk okuduğumuz ayetten bile, yaptığımız yanlışları fark edebilirdik. Bu makalemde sizlere hatırlatmak ve üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim ayette Allah, çok dikkat çekici bir cümleyle bizleri uyarıyor. Önce ayeti yazalım.

"O'NUN YANINDA NELERE KULLUK EDİYORSUNUZ? SADECE BİR TAKIM İSİMLERE Kİ, ADLARINI SİZ VE ATALARINIZ KOYMUŞTUR. ONLAR HAKKINDA ALLAH, HİÇBİR KANIT İNDİRMEMİŞTİR. HÜKÜM YALNIZ ALLAH'INDIR. O, yalnız ve yalnız kendisine kulluk etmenizi emretti. Eskimez ve pörsümez din işte budur. Ama insanların çokları bilmiyorlar." (Yusuf 40)

Ayette dikkatinizi çeken uyarıyı lütfen dikkatle tekrar okuyalım, bakın ne diyor. SADECE BİR TAKIM İSİMLERE Kİ, ADLARINI SİZ VE ATALARINIZ KOYMUŞTUR. ONLAR HAKKINDA ALLAH, HİÇBİR KANIT İNDİRMEMİŞTİR.” Bugün din adına bizlere ÖYLE KİŞİLERDEN BAHSEDİLİP, öyle sözler söylüyor ve anlatıyorlar ki, Allah bu konularda Kur’an'da tek kelime bile bahsetmemiştir. Bu ayettende anlaşılıyor ki, ALLAH'IN KUR'AN'DA BAHSETMEDİĞİ HİÇ BİR ŞEY, DİNİN EMRİ, İSLAM DİNİNDE KANIT, DELİ OLAMAZ. Allah bizlerin dikkatini çekiyor ve diyor ki, Ey kullarım sizleri din adına ilgilendiren, sorumlu olduğunuz tek kitap Kur’an’dır. Ben sizlere Kur'an'da ne açıkladıysam, neyi izah ettiysem, neyi yasakladıysam, sizlerden istediğim onlardır. Bunun dışında sizlere bazı kişiler, şu kişi Allah dostudur diyor ve bu insanlar Kur’an’da Allah bahsetmemiş yok ama bunlarda Allah’ın, dinin emridir diyorlarsa, sakın onlara inanmayın diye uyarıyor ayette. Bu sözler onların atalarının, kendi uydurdukları sözleridir, inançlarıdır diye de açıklama yapıyor. Allah Kitap Ehlinin yanlışına örnek veriyor ki, bizler aynı yanlışları yapmayalım. Peki ders alıyormuyuz bu uyarılardan? Elbette hayır, hatta şunu söylüyoruz bir çok ayet için. Bu ayetler Kitap Ehline hitaben indirilmiştir, bizi bağlamaz.

Bizler buna benzer Allah’ın ayetlerine, gözlerimizi ne yazık ki kapatıyoruz. Kur’an’ın hüküm vermediği ama dinin emri dedikleri, Kur'an'ın asla onaylamadığı batıl hadisleri, tıpkı ayette verilen örnekte olduğu gibi, atalarımızdan rivayet yolla intikal ettiği şekliyle, bu hadis Allah'ın Resulünden diyerek, hiç sorgulamadan dinin emri kabul edip inanıyoruz. Bu hatayı yaparak kendimizi aldattığımız gibi, Allah'ın Resulünede iftira attığımızın farkında olamıyoruz. Bu sözler, bilgiler bizleri tahmin edemeyeceğimiz kadar yanlışlara götürüyor. Tabi Allah’ın verdiği cezalardan da kurtulamıyoruz. İslam toplumları olarak halimiz ortada.

Değerli din kardeşlerim, tekrar hatırlatmak istiyorum, Allah uyarısında ONLAR HAKKINDA ALLAH, HİÇBİR KANIT İNDİRMEMİŞTİR.” Diye bizleri uyarıyor ve ALLAH’IN YANINDA HİÇ BİR BEŞERE KULLUK EDEMEYECEĞİMİZİ BİLDİRİYORSA, BİZLER BU UYARILARA HALA, NASIL GÖZLERİMİZİ YUMARIZ VE VELİSİ OLMAYANIN VELİSİ ŞEYTANDIR DERİZ. Halbuki bir Müslüanın velisi, yalnız Allah olmalıdır ayetine iman etmiyormuyuz yoksa? Bu ayetten çok açık anlaşılıyor ki, ALLAH’IN KUR’AN’DA AÇIKÇA İNDİRMEDİĞİ BİR KANIT, DİNDE DELİL OLARAK ASLA KULLANILAMAZ. Lütfen Allah'ın Kur’an'da bahsetmediği hiçbir bilginin, sözün/hadisin ardı sıra gitmeyelim ve bu rivayetlerin din olmadığının artık farkında olalım.

Allah bir ayetinde hüküm verdiği konuda, asla bir başka ayetinde bunun tersini söylemez. Söylediğini iddia edenler, kelimelerin anlamını eğip bükenler, Allah’a iftira atanlardır. Lütfen onların sözlerine inanmayınız. Bu sözlerin ardı sıra giderseniz, mahşer günü inanın çok ama çok pişman olanların safında olursunuz. Allah bu ayetin sonunda eskimez, yıpranmaz, arı,duru, katıksız gerçek halis din işte budur diyerek, gerçek Allah’ın dinine, hiçbir beşerin ilave edemeyeceğini açıkça bildiriyor.

Allah yukarıdaki ayette ne diyor? “HÜKÜM YALNIZ ALLAH'IN’DIR”  Din adına hükmü yalnız ben veririm diyorsa Allah, nasıl olur din adına hüküm Resulü ya da bir başkasının da verebileceğini, yani dine ilaveler yapabileceğine inanırız. Buna inanırsak, Allah'ın yanında edindiğimiz velileri İlahlaştırmış oluruz. Buda şirktir. Bu kadar mı aklımızı yitirdikte, bunun farkında değiliz. Bu hükmü veren Yaradan, sizce daha sonra bu hükmünden vazgeçip, elçisini ya da bir başkasını, Kur’an’da hiç bahsedilmeyen konularda, dinde hüküm ortağı yapar mı? Bunu söylemek ve inanmak Kur’an’da çelişki yaratır, ayrıca Allah’a saygısızlıktır.

Karar sizlerin. Bir Müslüman’a düşen din kardeşini, yalnız Kur’an ile uyarmak olmalıdır. Gerisi kendisine kalmıştır. Hepimiz imtihandan geçiyoruz, lütfen unutmayalım Allah bizleri, yalnız Kur’an’dan imtihan ettiğini söylüyor. İsteyen Allah’a güvenir ve inanır, isteyen atalarının rivayet inançlarına inanır. İmtihan işte böyle bir şey. Tüm gerçekleri hesap günü hep birlikte göreceğiz.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.