KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
KUR'AN CAHİLLİĞİMİZ BİZLERİ, BAKIN NASIL CEHALETE SÜRÜKLÜYOR.

Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim konu, CAHİLLİK üzerine olacak. Cahil kime denir, isterseniz önce onu doğru anlayalım. Bu kelimeyi en kısa şekliyle tek kelimeyle tarif etmek gerekirse, cahil kelimesinin tam karşılığı HABERSİZ anlamına gelir. Yani bilgisi olmayan her hangi bir konuda araştırma yapmamış, o bilgilerden haberi olmayan kişiye, O KONUNUN CAHİLİ DİYEBİLİRİZ. Yani bizim toplum arasında okuma yazmayı bilmeyenlere dediğimiz cahil kelimesi, bizim konumuzun dışında.

Önce şunu söylemek isterim, aklı başında hiç kimseye bizlerin cahil demesi doğru değildir. CAHİL İNSAN YOKTUR. OKUMA YAZMA BİLMEYEN BİR İNSANIN BİLE, HERHANGİ BİR KONUDA BİZLERDEN ÇOK DAHA FAZLA TECÜBESİ, BİLGİSİ OLABİLİR. BİZ ONUN BİLDİĞİ KONUYU BİLMEYEBİLİR, YANİ O KONUNUN CAHİLİ OLABİLİRİZ. Yalnız okumak bizleri cehaletten kurtarmaz. Okurken de hayatımızda karşılaşacağımız her konu hakkında, detaylı bilgi almamızda mümkün olamaz. BİZLER ARAŞTIRMADIĞIMIZ, BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞIMIZ HER ŞEYİN CAHİLİYİZDİR.

Üniversite bitirmiştir, hatta o konuda uzmanlaşıp Profesör olmuştur, birde bakarsın herhangi bir konuda aldatılmış yanlış yönlendirilmiş, terörist olmuş hatta birisini öldürdüğünü terör eylemi yaptığını duyarsınız. Peki, böyle eğitimli bir insan, nasıl yapmış olabilir bu hatayı? Demek ki bir sorun, hata var ki aldığı onca eğitim, bilgi onu bu hatayı yapmasını engellemiyor. DEMEK Kİ BİLGİ ALMAK YETMİYORMUŞ, DOĞRU BİLGİ ALMAK VE O BİLGİYİ EN EMİN KAYNAKTAN DOĞRULAMAK ÇOK ÖNEMLİ. İLAHİYAT MEZUNU BİRÇOK PROFESÖR TELEVİZYONA ÇIKIP, İSLAM DİNİNDEN BAHSEDİYOR AMA HER NEDENSE HEPSİ DE GENELDE FARKLI ŞEYLER SÖYLEYEBİLİYOR. DEMEK Kİ HEPSİNİN BİLGİ KAYNAĞI FARKLI. ALDIĞI BİLGİLERİ DİNİN SAHİBİNDEN TEYİT ETMEDEN KONUŞUYORLARBuradan da şunu anlıyoruz Cahilliğin cehaletin,  okumakla tek başına direk bağlantısı yokmuş. Allah bizlerin Kur’an’ı okumamızı istiyor ama çok önemli bir konuda da dikkatimizi çekiyor. DÜŞÜN, AKLINI KULLAN. Demek ki okumanın yanında düşünmek, aklını kullanmak, araştırmak davranışlarımızı önceden değerlendirmek çok önemli. Hatta düşünmeyen, aklını kullanmayan kullarımı pislik, rezillik içinde bırakırım diye uyarmıyor muydu Rabbimiz?

Buradan da şunu çok açık anlıyoruz ki, OKUMADIĞIMIZ ARAŞTIRMADIĞIMIZ HERŞEYİN BİZLER, CAHİLİYİZ DEMEKTİR. Araştırıp emin olmadığımız bir konu hakkında da bizleri çok kolay aldata bileceklerinden, Allah Kur’an’ı oku ve düşün aklını kullan emrini veriyor. Yalnız Kur’an için değil tüm hayatımızda her konuda bunu yapmadığımız takdirde, aldatılabileceğimizi anlatıyor bizlere. Konu din ise mutlaka bizlerin Allah’ın ipi Kur’an’a sarılmamız gerektiği, onun sınırlarını aşmadan inancımızı yaşamamızı emrediyor. Bunu yapmayanların ise Kur’an cahili olacaklarından ALLAH İLE ALDATILACAĞINI AÇIKÇA BİLDİRİYOR. Kur’an cahili olan bir Müslüman, kendisi gibi düşünmeyip farklı inananlara karşı, dikkat ediniz lütfen ÇOK SİNİRLİ VE AKRESİFTİR. Hakaret etmekten asla çekinmez, ağzına ne gelirse söyler. Ama Kur’an ile güzel bir bağ kuran Müslüman, her zaman karşısındaki farklı düşünce ve inanca saygılıdır. Çünkü o bilir ki herkes, kendi söylediklerinden ve yaptıklarından sorumludur.

Değerli dostlarım bizler Ne yazık ki KUR’AN CAHİLİYİZ. Hatta bizlerin özellikle Kur’an cahili olmamız yönünde, ellerinden geleni yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar ki, bizlere anlattıkları batıl inancı fark edemeyelim ve sömürü menfaatleri devam etsin. Sen Kur’an’ı anlayamazsın dediler ki, KUR’AN CAHİLİ OLALIM. Çünkü Kur’an cahili olanı Allah ile aldatması çok kolay olacak ve istedikleri gibi bizleri yönlendirebileceklerdir. Ne yazık ki İslam toplumunun genel çoğunluğu KUR’AN CAHİLİ. Onun içinde bu çoğunluğu Allah ile aldatmak çok kolay oluyor. İlginç olan ben Kur'an Müslümanıyım diyenlere, Kur'an cahili olanlar, sen Allah'ın Resulünü devre dışımı bırakıyorsun ithamlarında bulunuyorlar. BİLMİYORLAR Kİ O ÖRNEK İNSAN ALLAH'IN RESULÜDE ÜMMETİNE, YALNIZ KUR'AN İLE HÜKMETMİŞ, YALNIZ KUR'AN'I TEBLİĞ ETMİŞ KUR'AN MÜSLÜMANIYDI.

Allah’ın en doğru yolunu bulmak ve o yolu izlemek istiyorsak, HAK OLANIN YOLUNU İZLEMELİYİZ. Allah’ta çok açık HAK OLAN RABBİNDEN GELENDİR” diyor. Bizlerde Allah’ın ışığını izlemeliyiz, taklitlerin yolunu değil. Bu satırları yazarken çok güzel bir söz geldi aklıma. “BAZILARI IŞIĞIN, BAZILARI GÖLGELERİN PEŞİNE DÜŞER.” Bizler parlayan apaçık nurlu güneş Kur’an varken, Kur’an cahilliğimiz yüzünden, doğruluğunda emin olamayacağımız batıl, hurafe gölgelerin rivayetlerin sanı bilgilerin yolunu doğru yol diye izliyoruz. DAHA DOĞRUSU BİZLER, GÜNEŞİN DEĞİL GÖLGELERİN PEŞİNE DÜŞÜYORUZ. Bizler Kur’an cahili olduğumuz içinde, Kur’an’dan bahseden, yalnız Kur’an’a davet edenleri dinsizlikle suçluyor, hatta Allah’ın Resulünü dışlamakla suçluyoruz. İşte Kur’an cahili olmak insanı, böyle bataklığa doğru götürüyor ama farkında olamıyor insan.

CAHİLLİK CEHALET GETİRİR, CEHALET BİLGİSİZCE KÖRÜ KÖRÜNE İTAATİ EMREDER. BÖYLE İNSANLAR APAÇIK ALLAH’IN NURU KUR’AN’I, KESİN DELİL VE KANITLARINI, YANİ GÜNEŞİN AYDINLIĞI KUR’AN’I İZLEMEK YERİNE, FARKINDA OLMADAN KUR’AN CAHİLLİĞİMİZ BİZLERİ, KARANLIĞIN GÖLGELERİNİN PEŞİNE DÜŞÜRÜR, BATAKLIĞA SÜRÜKLER.

Eğer Kur’an cahili olmasaydık, Allah’ın mesajları üzerinde düşünüp aklımızı kullansaydık, şunu çok net öğrenmiş olurduk. Allah Resulüne, biz ümmetini yalnız Kur’an ile uyarma ve yalnız Kur’an’ı tebliğ etme görevini verdiğini Kur’an’dan öğrenirdik. Gerçekten cahillik çok kötü bir şey. Çünkü cehalet, cahillik insana cesaret verir. Kur’an cahili olan İslam toplumunun genel çoğunluğu, ALLAH’IN KİTABI İLE KAVGA ETTİKLERİNİN, İNATLAŞTIKLARININ FARKINDA BİLE OLAMIYOR. Çünkü Allah Kur’an’da neredeyse ne emrediyorsa, tam tersini Allah’ın dini diye yaşadığımızın farkında değiliz. KUR’AN CAHİLİ OLMAK, İŞTE BU KADAR KÖTÜ BİR ŞEY. İşin ilginç tarafı hiçbir Müslüman Kur’an cahili olduğunu kabul etmiyor. Çünkü her anlatılanı ya da Kur’an dışından din adına okuduğunu Kur’an’dan zannediyor. AMA BU BİLGİLER DOĞRUMU DİYE, DİREK KUR’AN’A BAKMA TEYİT ETME ONAYLAMA GEREĞİ BİLE DUYMUYOR. Çünkü bizlere sen Kur’an’ı anlayamazsın, senin ilmin ne ki demişler, bizlerde sorgusuz inanmışız. Kur’an’a bakmış olsaydık, Allah’ın yemin ederek Kur’an’ı anlayalım diye kolaylaştırdığını görebilecektik. Daha da acıklısı mezheplerin beşeri inancını Kur’an’da göremediğinde, Kur’an’a uymak yerine, kendi beşeri inancını Kur’an ayetlerine söyletebilmek için, ayetlerin anlamını tahrif bile ediyorlar. İŞTE CAHİLLİK, CEHALET İNSANLARA BUNLARI YAPTIRABİLİYOR. Çünkü cahillik insana, şeytan cesareti verir.

Bizler Allah'ın indirdiği İslam'ı değil, genel çoğunluğumuz bizlere dayatılan beşeri mezheplerin oluşturduğu İslam'ı yaşıyoruz. Onun için bizler GÜNEŞİ DEĞİL, GÖLGELERİ İZLİYORUZ VE PARÇALANIP BÖLÜNÜYORUZ. Ne yazık ki İslam’ı anlattığını söyleyenlerin birçoğu Kur’an’ın Profesörü değil, RİVAYETLERİN SANI BİLGİLERİN, İNSANLARIN YARATTIĞI MEZHEPLERİN PROFESÖRÜ. KUR’AN PROFESÖRÜ YALNIZ KUR’AN’DAN KONUŞUR. ÇÜNKÜ ALLAH YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN EMRİNİ VERİYOR.

Değerli dostlarım, kardeşlerim. Bizler aldığımız bilgilerin ölçüsü, değeri ışığında ya o konuda BİLGİLİYİZDİR, YA DA O KONUNUN CAHİLİYİZDİR. Kur’an cahili olmak ve Allah ile aldatılmak istemiyorsak, lütfen anlatılanlara, rivayetlere değil ALLAH’IN KUR’AN’DA BİZLERİ SORUMLU TUTACAĞINA HÜKMETTİĞİ, APAÇAÇIK MUHKEM BİR ŞEKİLDE TARTIŞMASIZ UYARDIĞI, AYETLERİNE EMİRLERİNE BAKALIM. Sizce haşa Allah mahşer günü, bu sözünden cayıp, yüzlerce ayetin tam tersi bir hüküm verip, size şaka yaptım sizi denedim, herhalde Resulümü postacı diye göndermedim, onunda benim dinimde hükümler koymasına izin verdim der mi? Hatırlatırım Allah, ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyor. Karar sizin, imtihan sizin imtihanınız.

Lütfen unutmayalım, bizler ne kadar Kur’an ile muhatap olup onu anlamaya çalışırsak, BATILDAN RİVAYETLERDEN UZAK ONUN İPİNE SARILIRSAK, o kadar Allah’ın dini İslam’ı doğru yaşamaya çalışıyoruz demektir. Tam tersi sen Kur’an’dan anlayamazsın onu âlim bilgili veli insanlar anlar diyenlere inanıp, onların sözleriyle İslam’ı yaşıyorsak, BİZLER O KADAR KUR’AN CAHİLİ OLUR, BİZLERİDE ALLAH İLE ALDATANLARIN TUZAĞINA DÜŞERİZ.

Dilerim Allah’ın mesajlarını anlayabilmek adına, ilk elden ona müracaat eden, anlayarak ve düşünerek okuyan, batılın ve rivayetlerin değil, ALLAH’IN YEMİN EDEREK ANLAYALIM VE HİÇ KİMSENİN ARDINA DÜŞMEYELİM DİYE KOLAYLAŞTIRDIĞI, SORUMLU OLDUĞUMUZ YALNIZ ALLAH’IN İPİNE SARILAN, bilinçli cahil olmayan Allah’ın kulları arasında oluruz.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.