KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
KUR'AN GERÇEKLERİNDEN KORKANLARIN TELAŞLARI......

İslam ne yazık ki, neredeyse geri dönüşü imkânsız bir şekilde, Allah ın yolu Kur’an dan uzaklaştırıldı ve üzücü olan toplumun büyük çoğunluğu, bunun farkında bile değil. Gelişen çağın, teknolojinin yardımıyla bu sapkınlığa dur demeye çalışan azınlık bir gurup, Kur’an gerçeklerini elinden geldiğince topluma duyurmaya ve anlatmaya çalışıyor. Rabbim iyi niyetle çalışan, çaba harcayan kardeşlerimin hepsinin yardımcısı olsun.

Kur’an gerçeklerinin ortaya çıkmasından telâşe düşenler, atalarının hurafe batıl inançlarını yaşayabilmek, savunabilmek adına, akla ve mantığa uymayan yalanlarla toplum kandırılmakta, Allah ile aldatılmaktadır. Kur’an ı yeterli görmeyen batıl yolcuları, rivayetleri aklamak, yanlışlarını gizleyebilmek adına, topluma korku salmaktadırlar. Sizler Kur’an ı anlayamazsınız, Kur’an ı âlim veli kişiler anlar. İslam ı yalnız Kur’an a göre yaşayamazsınız. Sizler Kur’an ı mealinden/tercümesinden okumaya, anlamaya çalışırsanız yoldan saparsınız. Ayetlerde geçen kelimelerin birçok anlamı var, siz bunu anlayamazsınız diyerek topluma korku salınmakta, Kur’an ı anlayarak okunmasının önüne set çekerek, Allah ın mesajını ancak kendilerinin doğru anlayabileceğine ve anlatabileceğini toplumun genel çoğunluğuna, ne yazık ki kabul ettirmişlerdir. BUNLARIN HEPSİ NEFİSLERİNİN, BATIL İNANÇLARININ ETKİSİNDE AKILLA, KUR’AN İLE DOĞRULAYAMADIKLARI, KORKULARININ DIŞA VURAN İNANÇ VE SÖZLERİDİR. LÜTFEN  UNUTMAYALIM, KUR'AN EĞER HERKESİN ANLAYAMAYACAĞI BİR KİTAP OLSAYDI, ALLAH TÜM KULLARINI KUR'AN DAN ASLA SORUMLU TUTMAZ, HESABA ÇEKMEZDİ.

Artık karşılarında okumayan, araştırmayan toplum yok. Şükürler olsun Allah ın gerçek yolunu arayan, Kur’an gerçekleri ile buluşma çabasında olan, bir Müslüman toplum yetişiyor. Batıl yolcularının toplumu korkuttuğu, inançlarına fitne soktukları bir konu vardır ki, hepsi söz birliği yapmış, aynı sözleri söylüyorlar ve diyorlar ki; SİZ İNANCINIZI KENDİNİZ YAŞAYAMAZSINIZ, KUR’AN I KENDİNİZ ÖĞRENEMEZSİNİZ. KUR’AN I VELİ KİŞİLER ANLAR. KUR’AN TERCÜMESİNDEN İSE DİN ASLA ANLAŞILMAZ. DİNİ YALNIZ BAŞINIZA ÖĞRENEMESİNİZ KUR’AN DAN. YANLIŞ YORUMLARSINIZ, TEHDİDİ İLE TOPLUMA KORKU SALMAKTADIRLAR.

 Düşünebiliyor musunuz Allah kullarına hâşâ anlatamıyor, ama birileri çıkıyor Allah ın ayetlerini biz en doğru anlatırız diyebiliyor. Hâlbuki Kur’an ı dikkatle anladığımız dilden okuduğumuzda, İslam dinini yaşarken herkesin bizzat dini kendisinin çaba gösterip öğrenerek, Kur’an ı anlayarak ve düşünerek okuması ve yaşaması gerektiğini bilir. ADI ÜSTÜNDE, KUR'AN DAN İMTİHAN OLUYORUZ. Daha da önemlisi İslam dininde ruhban sınıfı olmadığını, yani İslam dinini belirli özel bir sınıftan, kişilerden değil, bizzat Allah ın indirdiği kitaptan bizlerin öğrenmesi, tebliğ alması gerektiğini ASLA VELİLER, ŞEYHLER, EFENDİLER EDİNMEDEN ALLAH A VE ONUN KİTABINA GÜVENEREK YAŞANMASI EMRİNİ, ALLAH IN BİZZAT VERDİĞİNİ GÖRECEKTİR. Tabi bunu bir Müslüman ancak anladığı dilden Kur’an ı okuyarak, Allah ın mesajını, tebliğini aldığında anlayacaktır.

BU GERÇEKLERİN ANLAŞILMAMASI İÇİN, HER ÖNLEM ALINMIŞ VE SİZLER KUR’AN I ANLAYAMAZSINIZ DÜŞÜNCESİ, TOPLUMUN GENEL ÇOĞUNLUĞUNA KABUL ETTİRİLMNİŞTİR. Hâlbuki Allah birçok kez yemin ederek, hiç kimseye muhtaç olmayalım diye Kur’an ı kolaylaştırdığını, nice örneklerle açıkladığını bizlere bildirmiştir. ALLAH BEN SİZLERE ŞAH DAMARINIZDAN DAHA YAKINIM DİYORSA, GÖNDERDİĞİ MESAJ KUR'AN I, ONDAN DAHA İYİ KİM ANLATIP BİZLERE AÇIKLAYABİLİR? Hâlbuki Allah dine fitne sokan, İslam ı rivayet ve sanı bilgilerle yaşanması gerektiğine inananlara, bakın Kur’an için neler söylüyor. Sizce aşağıdaki ayetler, bu kişilerin sözlerini destekliyor mu?

Araf 3: Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'NU BIRAKIP DA BAŞKA DOSTLARIN PEŞLERİNDEN GİTMEYİN. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!  (Diyanet vakfı meali)

Kamer 22: Andolsun biz, KUR’AN’I DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALMAK İÇİN KOLAYLAŞTIRDIK. Var mı düşünüp öğüt alan? (Diyanet meali)

Sad 29: Sana bu mübarek kitabı, AYETLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER VE AKLI OLANLAR ÖĞÜT ALSINLAR DİYE İNDİRDİK(  Bayraktar Bayraklı meali)

Araf 52: Gerçekten onlara, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olarak, ilim üzere AÇIKLADIĞIMIZ BİR KİTAP GETİRDİK. (Diyanet vakfı meali)

İsra 89: Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlara HER TÜRLÜ MİSALİ DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE AÇIKLADIK. Yine de insanların çoğu ancak inkârda direttiler. (Diyanet meali)

Enam 114: “Size Kitab’ı (Kur’an’ı) HAK OLARAK İNDİREN O İKEN BEN ALLAH’TAN BAŞKA BİR HAKEM Mİ ARAYACAĞIM?” (de). Kendilerine kitap verdiklerimiz de onun, Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O hâlde, sakın şüphecilerden olma. (Diyanet meali)

Bunca açık ayetler dururken, hala herkesin Kur’an ı anlayamayacağını, ayetlerin yada Arapçanın başka dillere tam çevrilemeyeceğini, kendimizin bizzat Kur’an dan faydalanamayacağımızı söyleyebiliyorlar. Hâlbuki ayetleri açıkladığını iddia ettikleri, rivayet hadislerde Arapça. Ama bu hadisleri her ne hikmetse hiç sorunsuz, Türkçeye çevirebiliyorlar. Elbette korkularında çok haklılar. Çünkü bunca zamandır yaptıklarının, inandıklarının boşa gittiği korkusu sarıyor kalplerini. Hatırlatırım, Allah sonsuz bağışlayıcıdır. Yeter ki yanlışını fark et, batıldan uzaklaş doğrunun, hakkın ipine sarıl.

Öyle büyük yanlışlar yapılıyor ki, Kur’an ı bir kez batıl ve hurafeden uzak anlayarak okuyan bir insan gerçekleri görecektir. Bunu bilen batıl yolcuları, ellerinden geldiği kadar, Kur’an ı anladıkları dilden bizzat toplumun okumaması için çaba harcıyorlar. Çünkü gerçekler tüm çıplaklığıyla ortaya dökülüyor. Allah ın Elçisinin adını kullanıp, bunlar peygamberimizin hadisleridir dedikleri sözlerin, birçoğunun Resule ait olamayacağını Kur’an söylüyor ve bakın Allah ın elçisine hitaben ne diyor Rabbimiz.

Ankebut 51: KENDİLERİNE OKUNAN KİTABI SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMEDİ Mİ? Şüphesiz bunda inanan bir kavim için bir rahmet ve bir öğüt vardır.

Nur 54: ….. RESULE DÜŞEN, SADECE AÇIK-SEÇİK DUYURMAKTIR.

Maide 67: EY RESUL, RABBİNDEN SANA İNDİRİLENİ TEBLİĞ ET. EĞER BUNU YAPMAZSAN, O’NUN VERDİĞİ RESULLÜK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEMİŞ OLURSUN. Allah, seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.

Enam 50: De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘Ben bir meleğim’ de demiyorum. BEN SADECE, BANA GÖNDERİLEN VAHYE UYUYORUM.” De ki: “Görmeyenle gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?”

Allah ın elçisi, Allah ın vahyi yoluyla ümmetine çok açık sözler söylüyor ve diyor ki; Benim yolum yalnız Kur’an dır sizde ona uyunuz, başka veliler edinip yoldan sapmayın. Allah elçisine o günkü, batıl inançlarını da yaşamak isteyen topluma uyarıda bulunuyor ve diyor ki, SANA İNDİRMİŞ OLDUĞUMUZ KİTAP ONLARA YETMEMİŞMİ? Peki, bu sözlerden siz ne anladınız? Bu kadar açık bir ayet varken, aranızda hala, cahiliye toplumunun söylediği gibi, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz, biz yalnız Kur’an ile iman edemeyiz, atalarımızın bizlere intikal eden inançları da var, diyebilecek var mı? Ne yazık gi günümüzde var ve aynı yanlış yapılmaya devam ediliyor.

Allah Nur suresi 54. ayette, Resule düşen sadece açık seçik duyurmaktır tebliğdir diyorsa, acaba bu ayeti görmezden gelip hala, Allah ın elçisinin dine hüküm koyma yetkisi de vardır diyebilir miyiz? Yâda NE YANİ ALLAH ELÇİSİNİ, POSTACI DİYE Mİ GÖNDERDİ, NASIL DERİZ? Hani Allah bir ayetinde, ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyordu.  Maide 67. ayetinde Allah çok açık bir bilgi veriyor bizlere ve diyor ki elçisine hitaben. SANA İNDİRDİĞİM KUR’AN I TEBLİĞ ET. BUNU YAPMAZSAN, ALLAH IN VERDİĞİ GÖREVİ YERİNE GETİRMEMİŞ OLURSUN. Ayet açıkça elçisinin görev tanımını yapıyor, yetkisinin sınırlarını çiziyor.

Enam suresi 50. ayetinde de, Allah ın Resulü bizlere çok açık görevini bildiriyor ve diyor ki; BEN SADECE, BANA GÖNDERİLEN VAHYE UYUYORUM. Ama bizler apaçık ayetleri görmeyelim diye, bizlere yüzlerce yıldır anladığımız dilden Kur’an ı okutmadılar, Allah ın mesajını doğru alamadık. Hala engel olmaya, topluma korku salmaya devam ediyorlar. Nedeni de sakladıkları, gizledikleri gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Atalarının rivayet-sanı inançlarını aklamaya çalışanlar, Allah ın Elçisine yalnız Kur’an değil, sözlü kayda alınmamış vahyi de vardır, onlardan da sorumluyuz diyorlar. Halbuki Zuhruf 44. ayetinde Allah, bizzat indirdiği vahiyden yani Kur’an dan hesaba çekileceğimizi ve Ali İmran 103. ayetinde de, yalnız Kur’an ın ipine sarılmamız emrini verdiği halde, atalarının inancını yaşayabilmek adına, bunlara benzer yüzlerce ayeti görmezden gelebiliyorlar, üstünü örtüyorlar.

Değerli din kardeşlerim. Makalemde sizlere hatırlattığım ayetleri, Kur’an da Allah bizlere tebliğ ediyorsa, bu kitap anlaşılması zor ve her dile çevrilmeyen, herkesin anlayamayacağı bir kitap, asla olamaz. Çünkü Rabbimiz adaletlidir, hoş görülüdür, bağışlayıcıdır. Asla anlaşılması zor, herkesin anlayamayacağı yol gösterici rehber gönderip, daha sonrada o kitaptan asla kullarına hesap sormaz. Lütfen bu ve benzeri adaletsizlikleri Allah a nispet etmeyelim, mahşer günü bunun hesabını veremeyiz. Sizlere kıssadan hisse olması adına, son bir ayet hatırlatmak istiyorum yorum ve karar sizlerin.

Lokman 6: Ama insanlar arasında öyleleri var ki, BİLGİSİ OLMAYANLARI ALLAH YOLUNDAN SAPTIRMAK VE ONU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRMEK İÇİN [YOL GÖSTERİCİ MESAJLAR ÜZERİNDE] KELİME OYUNU YAPMAYA KALKIŞIRLAR: Böylelerini alçaltıcı bir azap bekliyor.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK.

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.