KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
HAKKA SURESİ 48. GERÇEK ŞU Kİ BU KUR'AN MUTTAKİLER İÇİN BİR UYARIDIR.


Kur’an ın indirilmesinin amacını Allah anlatırken, Hakka suresi 48. ayetinde, bizlerin üzerinde dikkatle düşünmemiz gereken bir uyarı yapar. Ayeti önce yazalım.

“GERÇEK ŞU Kİ, BU VAHİY/KUR’AN MUTTAKİLER İÇİN BİR UYARIDIR.” (Hakka 48)

Ayete dikkat ettiyseniz, Kur’an Müslümanlar için bir uyarıdır demiyor. Kur’an müttakiler için bir uyarıdır, öğüttür diyor. Yine hatırlatmak istiyorum, Muttaki olanlar yalnız Kur’an ile uyarılanlar. Kur’an ın yanına rivayet ve sanı bilgileri de getirip, bunlar olmadan Kur’an anlaşılmaz diyenler, asla Muttakilerden olamaz. Demek ki önce muttaki olacağız ki Kur’an ı anlayabilelim. Muttaki olamayanlar, Kur’an dan asla öğüt olamaz, böylece Allah ın uyarılarından da istifade ederek, hayatına geçiremez. ÇÜNKÜ MUTTAKİ OLMAYAN İMAN ETTİĞİNİ SÖYLEYENLER, KUR’AN İLE YETİNMEYİP KENDİLERİNE BAŞKA KAYNAKLARIDA DİN DİYE YAŞADIKLARI İÇİN, KUR’AN I ANLAYAMIYORLARMIŞ. BUDA ÇOK NET ANLAŞILIYOR. Allah Yusuf suresi 106. ayetinde ne diyordu hatırlayalım. “ONLARIN ÇOĞU ALLAH’A ANCAK ORTAK KOŞARAK İNANIRLAR” Allah böyle kullarının, Kur’an dan istifade edemeyeceğini, onların Kur’an ın uyarılarından, ikazlarından faydalanamayacağını söylüyor.  Peki, müttaki olmak ne demek? Nasıl müttaki olabiliriz. Eğer olamıyorsak, Kur’an ın gerçeklerinden, uyarı ve ikazlarından da faydalanamayacağımıza göre, BİZLERİN ÖNCE, MÜTTAKİLERDEN OLMASI GEREKİYOR.

Muttaki kelimesinin anlamını, tek kelimeyle söylemek gerekirse, TAKVA SAHİBİ OLAN anlamına gelir.  Bu durumda, Takva sahibi nasıl olunur, onu da doğru anlamalıyız. TAKVA ÇEKİNMEK, SAKINMAK ANLAMINA GELİR. Peki, kimden ve hangi konulardan sakınmak diye bir soru geliyorsa aklımıza, onunda izahını, Kur’an ı bir kez dikkatle ve düşünerek okuyan bir kişinin anlayacağı gibi, ALLAH IN KOYDUĞU YASAKLARDAN KENDİSİNİ KORUMAK, SAKINMAK, BATIL VE SANIDAN RİVAYETLERDEN UZAK, YALNIZ ONUN KİTABI KUR’AN IN HÜKÜMLERİNE BOYUN EĞMEKTİR. Yalnız Allah ı veli edinip, yalnız ondan yardım dileyen, emin olmadığın bilgilerin ardına düşmeyin diyen Allah ın emirlerine uyarak, yalnız Kur’an ın ipine sarılan, asla Kur’an ın sınırlarını aşmayanlara Allah,  MÜTTAKİLERDEN OLMUŞ TAKVA SAHİPLERİ DİYOR. Tüm bu gerçeklerin tersini yapanlar, Allah a göre Müttakilerden olamamış kişilerdir.

Bizler iman ettik, Müslüman olduk demekle, Müslüman olamayacağımızı, mutlaka Müttakilerden takva sahiplerinden olmamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Müttakilerden, takva sahibi Müslümanlardan olmak ve Kur’an ı doğru anlayıp, hayatımıza geçirmek istiyorsak, önce takva sahibi olup, yalnız Allah ın vahyine boyun eğip, asla batılın ardı sıra gitmeden, Allah ın Nahl suresi 98. ayetini hayatımıza geçirip, şeytanın ve şeytanlaşmış insanların batıl inançlarından sıyrılıp, yalnız Allah a dayanarak, ona güvenerek Kur’an ı okumaya başlamalıyız ki,  KUR’AN I DOĞRU ANLAYALIM VE HAYATIMIZA GEÇİRELİM VE BÖYLECE MUTTAKİLERDEN OLABİLELİM. ONUN İÇİN ALLAH, HAKKA SURESİ 48. AYETİNDE, MUTTAKİ OLMAYAN KUR’AN I ANLAYAMAZ DİYOR. MUTTAKİ/ TAKVA SAHİBİ OLAMAYAN, YALNIZ ALLAH IN VAHYİNE BOYUN EĞMEYEN,BATIL VE HURAFEDEN SIYRILAMAYAN, YALNIZ ALLAH A GÜVENİP DAYANMAYAN, ASLA KUR’AN DAN NASİBİNİ ALAMAZ VE KUR’AN’IN UYARILARININI FARK EDEMEZ, HAYATINA GEÇİREMEZ. Bakın Allah muttakiler konusunda ne diyor.

“MUTTAKİLERE/ALLAH'TAN SAKINANLARA VAAD EDİLEN CENNETİN ÖZELLİKLERİ ŞÖYLEDİR: ALTINDAN IRMAKLAR AKAR. YEMİŞİ DE SÜREKLİDİR, GÖLGESİ DE. İŞTE TAKVÂ SAHİPLERİNİN SONU BUDUR. İNKÂR EDENLERİN SONU DA ATEŞTİR.” (Rad 35)

“MUTTAKİLERİ/TAKVA SAHİPLERİNİ RAHMAN’IN HUZURUNDA, O'NA GELMİŞ KONUKLAR OLARAK TOPLADIĞIMIZ GÜN, SUÇLULARI SUYA GÖTÜRÜR GİBİ CEHENNEME SÜRERİZ.” (Meryem 85)

“GERÇEK ŞU Kİ; MUTTAKİLER İÇİN BİR KURTULUŞ VE MUTLULUK VARDIR.” (Nebe 31)

Allah cennetini, MUTTAKİLERDEN olan TAKVA SAHİPLERİ için hazırladığını özellikle belirtiyor. Yani günümüzde bazı kişilerin inandığı gibi, Müslümanların ne olursa olsun, asla cehennem yüzü görmeyeceği ve Allah ın Resulünün ümmetine şefaat ederek, cehennem azabından kurtaracağı, Kur’an ın tüm ayetlerine ters düşer. BİZLER EĞER ÖZDE DEĞİLDE, SÖZDE MÜSLÜMAN OLUP, MUTTAKİLERİN ARASINA GİREMEDİYSEK, MÜKAFATIDA HAK ETMEDİĞİMİZİN, LÜTEN BİLİNCİNDE OLALIM. 

Şunu lütfen unutmayalım. Eğer bizler, yalnız Kur’an ın ipine sarılmayıp, imanımızı yaşayabilmek adına Kur’an ı yeterli görmeyerek, emin olamayacağımız rivayet ve sanı bilgilerinde ardına düşüp, yalnız Allah ı Veli edinmeyip, kendimize veliler, şeyhler, efendiler ediniyor ve onların ardı sıra gidip, Kur’an ın sınırlarını aşıyorsak, asla Allah ın istediği Muttakilerden olamayacağımız gibi, takva sahiplerinden de olamayız. BUNU LÜTFEN UNUTMAYALIM.

Dilerim Kur’an gerçeklerinin farkında olan, ALLAH IN HALİS, TAKVA SAHİBİ MUTTAKİ KULLARINDAN OLURUZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.