KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
SİZCE BİZLER, RESULÜN YOLUNDAN GİDİYOR OLABİLİR MİYİZ?

Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim konu, Allah’ın Resulü biz ümmetini kime çağırıyor ve neye davet ediyor konusu üzerinde olacak. Tabi Allah’ın Resulü de din ve iman adına nereye, hangi bilgilere sarılma emri almış, onu da doğru anlayalım. Bu konu ile ilgili sizlere önce bir ayet hatırlatmak istiyorum. Lütfen bizlere dinin emri diye anlatılanlarla, Allah’ın ayetlerini karşılaştıralım ki, doğru yolda mıyız, onu anlayabilelim.

Yusuf 108: DE Kİ: “İŞTE BU, BENİM YOLUMDUR. ALLAH’A ÇAĞIRIYORUM; BEN VE BANA UYANLAR AYDINLIK BİR YOL ÜZERİNDEYİZ. ALLAH YÜCEDİR! BEN ASLA ORTAK KOŞANLARDAN DEĞİLİM.” (Mehmet Okuyan)

Bakın Allah Resulünü uyarıp, bizlere ne söylemesini istiyor. Hatırlatmak isterim, buna benzer Kur’an’dan birçok ayet vardır. Eğer tek bir inancımız, bu ayetlere uymuyor ve ters düşüyorsa, bizler Resulün yolunu takip etmiyoruz demektir. Bakın Allah’ın Resulü ne diyor. Bu benim yolumdur. Peki, bu yol hangi yol olabilir? Devamında onu da açıklıyor. “BEN SİZİ ALLAH’A ÇAĞIRIYORUM.” Hatırlatırım Resul şöyle demiyor, Kur'an ile birlikte benim hadislerime çağırıyorum, davet ediyorum demiyor. Öyle olsaydı Resul, Allah'ın dinine ortak olmuş olurdu. Buda şirktir. Demek ki Allah’ın Resulü, Kur’an’a yani Allah’ın vahyine çağırıyormuş bizleri. Allah’ın Resulü vahye uyduğu için, benim tebliğ ettiğim Kur’an’a uyarsanız, benim yolumdan gitmiş olursunuz diye de açıklama yapıyor. Hatırlatırım bu sözleri Allah, Resulüne özellikle söyletiyor. Peki günümüzde İslam toplumu, bu uyarıyı duyup, hayatlarına geçiriyorlar mı? Yorumunu sizlere bırakıyorum. 

Ayetin son cümlesi, çok ama çok önemli. Çünkü bugün günümüzde bizler, bu büyük hatayı yapıyoruz. Bakın Allah’ın Resulü ne diyor ayetin sonunda. BEN ASLA ORTAK KOŞANLARDAN DEĞİLİMPeki bu sözüyle Resul, sizce ne demek istiyor olabilir? Bizlere ortak koşma konusunu, hep yanlış anlattılar. KUR’AN ORTAK KOŞMA YANİ ŞİRK KOŞMA KONUSUNU, İMAN ETMEYENLER İÇİN DEĞİL, TAM TERSİNE İMAN ETTİĞİNİ SÖYLEYENLER İÇİN KULLANIYOR. Bu ayette de Allah’ın Resulü, bunu özellikle söylüyor. Çünkü kendisine bazı konularda özellikle Kitap Ehli, herhangi bir konuda bilgi sorduklarında, Allah bu konuyla ilgili herhangi bir ayet indirmemişse, Allah'ın Resulü cevap vermiyordu. Bu durumda SEN BİR TANE DERLESEYDİN YA DİYORLARDI. Ayeti hatırlayalım.

Araf 203: Onlara bir ayet getirmediğin zaman, “SEN BİR TANE DERLESEYDİN YA!” DERLER. DE Kİ: “BEN ANCAK RABBİM TARAFINDAN BANA VAHYOLUNANA UYARIM. Bu kitap, Rabbinizden gelen göz açıcı belgeler olup, inanmış bir topluma rehber ve rahmettir.”(Bayraktar bayraklı)

Bakın bu ayetten de anlaşılıyor ki, Allah’ın Resulü asla Allah’ın vahyinin dışında dine bir ilave etmemiş, bunlarda dinin emri dememiştir. Çünkü çok açık ve net ne diyor?” “BEN ANCAK RABBİM TARAFINDAN BANA VAHYOLUNANA UYARIMPeki günümüzde bizler neler söylüyoruz? Bunu onaylıyor ve bizlerde yalnız Resulün bizlere tebliğ ettiği ve Allah’ın korumasındaki Kur’an’a mı uyarız diyoruz, yoksa…? Yok sanın cevabı ne yazı ki, ŞİRK BATAĞINA DOĞRU GİDİYOR ve ne diyoruz? YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. RESULÜNDE DİNDE HÜKÜM KOYMA YETKİSİ VARDIR. ALLAH RESULÜNÜ, POSTACI DİYE GÖNDERMEDİ HERHALDE DİYEREK, RESULÜN YOLUNDAN SAPIYOR VE SONU BELLİ OLMAYAN BİR BATAKLIĞA DOĞRU YOL ALIYORUZ. Hâlbuki Allah Resulünü uyarıp, nereye sarılmasını istemişti hatırlayalım.

“SEN, SANA VAHYEDİLENE SIMSIKI SARIL! ŞÜPHESİZ SEN DOSDOĞRU YOLDASIN. ŞÜPHESİZ Kİ O KUR’AN, SENİN VE KAVMİN İÇİN GERÇEĞİ HATIRLATAN ÖĞÜTTÜR. İLERDE ONDAN SORGULANACAKSINIZ.” Zuhruf 43-44

Bakın Allah Resulünün, nereye sarılmasını istiyor. YALNIZ SANA VAHYETTİĞİM KUR’AN’A SIMSIKI SARIL DİYOR. Ali İmran 103 ayetinde de bizlere hitaben, aynı uyarı yok muydu, hatırlayalım. HEP BİRDEN SIMSIKI, ALLAH'IN İPİNE SARILIN VE AYRILIĞA DÜŞMEYİN” Demek ki yalnız vahye sarılan, doğru yolda gidiyor demekmiş. Çünkü ayetin devamında neden yalnız Kur’an’a sarılmamızı istediğini açıklıyor Rabbimiz ve bakın ne diyor. “ŞÜPHESİZ Kİ O KUR’AN, SENİN VE KAVMİN İÇİN GERÇEĞİ HATIRLATAN ÖĞÜTTÜR. İLERDE ONDAN SORGULANACAKSINIZ.” Bizler bu ve benzeri onlarca hatta yüzlerce ayeti görmezden gelip, mezheplerin ve rivayetlerin dine koyduğu ilaveleri Kur’an'da göremediğimizde, Allah’ın Resulüne iftira atmaktan korkmadan, RİVAYET HADİSLERDE ALLAH’IN VAHYİDİR demekten korkmuyoruz.

Yaptığımız bu yanlışlara Kur’an’da çok fazla örnekler vardır. Lütfen pişman olmak istemiyorsak, bolca düşünerek okuyalım araştıralım. Aklını zerre kadar kullanana, her şey çok açık ve net anlaşılıyor. Ama batıl ve hurafeyi yaşamakta direnenlerin gözleri perdeli kulakları ve kalpleri mühürlenince, ne yazık ki Kur’an gerçeklerini göremiyorlar.

Dilerim üstümüzdeki bu batıl, ölü toprağını atarak, HAKKIN NURUYLA buluşan, Allah’ın azınlık halis kullarından oluruz.

“RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18)

“SÖZ BAKIMINDAN ALLAH'TAN DAHA DOĞRU KİM VARDIR!” (Nisa 87)

“O, HÜKMÜNE HİÇBİR KİMSEYİ ORTAK ETMEZ.” (Kehf 26)

"ALLAH'TAN DAHA İYİ KANUN KOYUCU OLABİLİR Mİ?" (Maide 50)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.