KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
NE SÖYLEDİĞİMİZİN, NELERE İMAN ETTİĞİMİZİN FARKINDA MIYIZ?

Bizlerin Kur’an ile bağını kesenler, öyle bir inanç yarattılar ve topluma İslam diye anlattılar ki, adeta Kur’an ın tamamen tersi. Allah birçok kez, Kur’an ı anlayabilelim ve hiç kimseye muhtaç olmayalım diye kolaylaştırdığını ve açıkladığını söylüyor. Bu ayetlere iman ettiğini söyleyen bir Müslüman, Kur’an kolay anlaşılır değildir, anlayabilmesi için birçok İlim tahsil etmesi gerekir diyebilir mi? Diyemez diyorsanız bu ve benzeri ayetlere gönülden iman ediyorsunuz demektir. Yok eğer, KOLAYDA NE KADAR KOLAY, KUR’AN AYETLERİNİ HERKES ANLAYAMAZ, ONU ÂLİM VE VELİ OLANLAR ANLAR, BİR AYETİN BİR ÇOK ANLAMI VARDIR, BİZLER BUNU NEREDEN BİLECEĞİZ diyorsa bir Müslüman, imanını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ederim, çünkü birçok ayetin bu sözlerle üstünü örtüyor ve iman etmiyor demektir.

Öyle bir inanç yarattık ki kendimize, akla ve mantığa asla uymuyor. Allah sizlere eşi benzeri olmayan bir rehber gönderdim ve onu da koruma altına aldım diyor, ama bizler Allah ın gönderdiği eşi benzeri olmayan rehberin detaysız ve herkesin anlayamayacağına inanıyoruz. HATIRLATIRIM ALLAH, HADİ BİR BENZERİNİ GETİRİN BAKALIM DİYE, BİZLERE MEYDAN OKUYORDU. Ama bizler, eşi benzeri olmayan Allah ın kitabının, Resulünün hadisleri olmasaydı anlaşılamazdı diyoruz. İşte bizler Allah ın kitabına böyle saygısızlık yapıyoruz. Daha da ilginci, Allah ın korumasında olmayan rivayet bilgilerle Kur’an ı anlayacağımıza inanıyoruz ve diyoruz ki, İSLAMI KURAN VE RESULÜN SÜNNETİ İLE ANCAK DOĞRU ANLAR VE YAŞABİLİRİZ. Sünnet kelime anlamı, izlenen yol yöntem demektir. Peki Allah ın sünneti ne oldu, eksik mi kaldı Kur’an ı anlayıp İslam ı yaşamak için? LÜTFEN NE SÖYLEDİĞİMİZİN FARKINDA OLALIM VE ALLAH IN KİTABININ YANINA, EMİN OLAMAYACAĞIMIZ RİVAYETLERİ KOYMAYALIM, KUR’AN A ŞİRK KOŞMUŞ OLURUZ. Hiç düşünmüyor muyuz, Allah neden bizleri sorumlu tuttuğu Kur’an ı açık ve anlaşılır, detaylı göndermesin? Gerçi Allah Kur’an ı detaylandırdığını ve nice örneklerle açıkladığını söylediği halde, Allah a güvenmemiz gerekirsen, bizlere dini anlattığını zanneden kişilere güveniyoruz. Sizlere bazı ayetleri özet olarak hatırlatmak istiyorum.

Enam 38: Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. BİZ KİTAP’TA HİÇBİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMADIK. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler. (Diyanet meali)

“RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18)

“BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.”  (Kehf 56)

“SÖZ BAKIMINDAN ALLAH'TAN DAHA DOĞRU KİM VARDIR!” (Nisa 87)

“O, HÜKMÜNE HİÇBİR KİMSEYİ ORTAK ETMEZ.” (Kehf 26)

“ALLAH'TAN DAHA İYİ KANUN KOYUCU OLABİLİR Mİ?” (Maide 50)

Enam 38. ayet tek başına, günümüzde yaşanan yanlış İslam a tokat gibi cevap veriyor. Ama gözler perdeli gönüller mühürlü olunca, yapacak hiçbir şey olmuyor. ALLAH, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK dedikçe, bunun tam tersini söylemekten, her ne hikmetse korkmuyoruz ve İSLAM I KUR’AN VE RESULÜN SÜNNETİ OLAN, RİVAYET HADİSLERLE ANCAK DOĞRU YAŞAYABİLİRİZ DİYORUZ. Yazdığım 2. ve 3. ayette Allah, Resulünün görev ve yetkisini bizlere hatırlatıyor ve diyor ki, ben Resullerimi yalnız ayetlerimi tebliğ etmek için gönderdim. Resule düşen, sadece müjde verip ayetlerle uyarmaktır diye bizlere bildiriyor ama bizler Allah a güvenmek yerine, yaratılmış beşerin sözlerine güveniyoruz. Allah söz bakımından Allah dan daha doğru kim vardır diyor ve bizlere meydan okuyor ki, emin olmadığımız sözlerin/hadislerin peşine düşmeyelim. PEKİ BİZLER, ALLAH IN BU UYARISINI DİNLİYORMUYUZ? Yorum sizlerin. Yine açıkça Allah, hükmüme yani dinde kanun ve kural koyma konusunda, hiç kimseyi kendime ortak etmem diyor. Bir başka deyişle dinde kanun koyucu yalnız benim diyor.  YANİ KUR’AN IN BAHSETTİKLERİ DİNİN EMRİ, BAHSETMEDİKLERİ İSE DİN DIŞI HURAFELER OLDUĞUNU ALLAH APAÇIK BİLDİRİYOR. Maide 50. ayetinde de, Allah dan daha iyi kanun koyucu olabilir mi diye de soruyor bizlere. Peki, bizler ne diyoruz? “ALLAH IN ELÇİSİNİNDE DİNDE ALLAH DAN SONRA HÜKÜM KOYMA YETKİSİ VARDIR. ALLAH ELÇİSİNİ POSTACI DİYEMİ GÖNDERDİ?” İşte bizler böyle, Kur’an ayetlerinin üstünü örtüyor ve batılı din diye yaşamaya devam ediyoruz.  Konumuza devam edelim.

“ANDOLSUN, BİZ BU KUR’AN’DA İNSANLARA HER TÜRLÜ MİSALİ DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE AÇIKLADIK.” (İsra 89)

“KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?” (Ankebut 51)

“BU KURAN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19)

Yazdığım üç ayet üzerinde dikkatle batıl ve rivayetlerin etkisinde kalmadan düşünen, aklını kullanan yaşadığımız İslam ın Allah ın indirdiği İslam olmadığını, çok iyi anlayacaktır.  Allah size indirdiğimiz Kur’an da her türlü misali, konuyu değişik şekillerde açıkladık diyor. Zaten bir başka ayetinde de, KUR’AN I AÇIKLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ DEMİYOR MUYDU? Bunlara benzer, Kur’an ın detaylı açıklandığını söyleyen Allah ın kitabına karşı bizler, Kur’an açık ve detaylı değildir, onu alimler ve Resulün rivayet hadislerinden anlayabiliriz demeye ısrarla devam edersek, sizce onlarca ayete iman etmemiş olmaz mıyız? Lütfen unutmayalım, ALLAH IN RESULÜNDEN BİZLERE, ALLAH IN KORUMASINDA ULAŞAN KUR’AN DIŞINDA HİÇ BİR BİLGİ YOKTUR.  Ulaştığını söyleyen hadislerin tamamı, ikinci ve üçüncü kişilerden nakledilen ve Resulün vefatından yıllar sonra kayda alınmış rivayet sözlerdir.  Bu bilgiler ışığında, nasıl olurda Kur’an ı anlamaya çalışırız.

Allah ın Resulü, Kitap Ehline Kur’an ı tebliğ ederken Kur’an ın dışında, atalarından intikal eden rivayet hadislere de iman etmeye devam etmek istediklerinde Allah,  Ankebut 51. ayetinde ne diyordu? “KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?” Sizce bu ayet, bizleri ilgilendirmiyor da, yalnız Kitap Ehlinimi ilgilendiriyor. Çünkü öyle söyleyenler var aramızda. Günümüz de aynı yanlış yapılıyor ve yalnız Kur’an ile İslam ın yaşanamayacağı, atalarından intikal eden rivayet hadisler olmasaydı İslamı yaşayamacakları, hatta namazı bile kılamayacaklarını, Oruclarını tutamayacaklarını söylemeye devam ediyorlar. Çok ilginç değil mi, Allah Kur’an da emir veriyor şunları yapın diye kullarına, ama nasıl yapılacağının bizler Kur’an da olmadığını iddia ederek, iyiki Allah ın Resulü hadisleri ile açıklamış, yoksa Kur’an kapalı kalır, bizler de Allah ın emirlerini hayata geçiremezdik, deme saygısızlığını yapıyoruz. YANİ BİZLERDE GÜNÜMÜZDE, KİTAP EHLİNİN YAPTIĞI YANLIŞLARI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ. Halbuki Enam suresi 19. ayetinde Allah ın Resulü ne diyordu? “BU KURAN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” Demek ki Allah ın Resulü yalnız yalnız Kur’an ile uyarmış. Açık ve detaylı olmayan bir kitapla nasıl toplum uyarılır, bunu da mı düşünemiyoruz? Unutmayalım Allah ın Resulü ÜMMİYDİ. Daha önce hiçbir Ehli kitaba dahil değildi ve din adına ne öğrendiyse Kur’an dan öğrendi.

Bunca açık ayetleri gördüğümüz halde, ayetleri görmezden gelip, bizlere öğretilen rivayet ve sanı bilgilerin etkisiyle, adeta Kur’an detaysız ve açıklanmamış ilan edilerek ve böylece farkında olmadan küçümsenerek, bakın Kur’an da namazın kaç rekât olduğu bile yazmıyor. Günümüzde bizlere öğretilen namazın detaylar bile yok. Namazda hangi ayetleri okuyacağımız bile yazmıyor, deme gafletinde bulunuyoruz. Hiç düşünmüyoruz, Allah acaba huzuruna dururken, kısaltılmış namazın bir rekât olduğunu Kur’an da söylüyor da, normal şartlarda namazda bir sınırlama yapmıyorsa, demek ki bunun Allah tarafından sınırlanmadığını, akıl etmek istemiyoruz. Çünkü kafamızdaki batılın baskısı, ağır basıyor.  Oruç olsun Hac olsun, bu konularda Kur’an da hüküm verdiği gibi basit ve kolay yerine getirilecek tüm detayları Allah Kur’an da vermiştir. AMA BİZLER, MEZHEPLERİN ÖĞRETİSİNİ NE YAZIK Kİ KUR’AN DA ARIYORUZ. BULAMAYINCA DA KUR’AN I DETAYSIZ KABUL ETME HATASINA DÜŞÜYORUZ. Sizlere son olarak, bazı ayetler daha hatırlatmak istiyorum.

Bakara 170: Onlara, “ALLAH'IN İNDİRDİĞİNE UYUNUZ” dendiğinde, “HAYIR, BİZ ATALARIMIZI ÜZERİNDE BULDUĞUMUZ ŞEYE UYARIZ” derler. Ya ataları akıllarını kullanamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler de mi? (Bayraktar Bayraklı)

“YEMİN OLSUN, SİZE ÖYLE BİR KİTAP GÖNDERDİK Kİ, ÖĞÜT VE UYARINIZ/ZİKRİNİZ/ŞEREFİNİZ YALNIZ ONDADIR. HÂLÂ AKLINIZI ÇALIŞTIRMAYACAK MISINIZ?” (Enbiya 10)

Bakara 170. ayetinde Allah, Kitap Ehlinin yaptığı bir yanlışı bizlere anlatıyor ki, bizlerde aynı yanlışı yapmayalım. Peki, ne diyorlarmış Yahudi ve Hıristiyanlar? Allah ın Resulü Allah ın indirdiğine uyun diye tebliğ ettiğinde onlar, hayır bizler yalnız bize getirdiğin kitaba değil, atalarımızın üzerinde bulduklarımıza da inanırız diyorlar. Çünkü Kitap ehlinin tamamı, Allah ın daha önce gönderdiği kitaplarına inanıyorlar ama yeterli görmüyorlardı. Bir kısım kitap Ehli, Kur'an a da inanma eğilimdeydi ama kendi atalarının inançlarınıda yaşamak istiyorlardı. Ne yazık ki günümüzde bizlerde aynı yanlışı yapıyoruz ve Kur’an ı detaysız ve açıklanmamış görüyor, atalarımızdan intikal eden sözlere/hadislere de sorgusuz iman ediyoruz. HÂLBUKİ ALLAH BUNU YASAKLIYOR  VE GÖNDERDİĞİ VAHYİN YETECEĞİNİ SÖYLÜYOR. Diğer ayette de Allah, kendisini şahit gösterip bu sözlerin doğruluğuna, kendisini kefil gösteriyor ve diyor ki yemin ederek, SİZE ÖYLE BİR KİTAP GÖNDERDİK Kİ, SİZLERİ DOĞRU YOLA ULAŞTIRACAK, DOĞRU BİLGİLERİ VERECEK TEK KAYNAK KUR’AN DIR.  Ama bizler Allah ın kendisini kefil gösterdiği ve yalnız Kur’an da en doğru bilgiyi, detaylı bulacaksın dediği halde, bizler bu kitabın detaysız ve açıklanmamış, daha da kötüsü herkesin anlayamayacağı bir rehber kitap ilan diyoruz. Elbette böyle olunca sözde rehber Kur’an, özde rivayetler ve edindiğimiz velilerin sözleri oluyor. SONUCUNUDA HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. EĞER AKLIMIZI BİR KENARA BIRAKIP, YALNIZ ALLAH A VE ONUN KİTABINA GÜVENMİYORSAK, EDİNDİĞİMİZ VELİ KİŞİLERE VE ONLARIN SÖZLERİNEDE TESLİM OLDUYSAK, ONLARINDA BİZLERİ MUTLAKA, ALLAH İLE ALDATACAĞINDAN KUŞKUMUZ OLMASIN. ALLAH IN RESULÜ, YALNIZ KUR’AN A UYUP, ONU TEBLİĞ ETME GÖREVİ ALDIYSA, BİZLERİNDE İPİNE SARILACAĞIMIZ VE DİNİMİZİ YAŞARKEN DİNDE DELİL VE KANITIMIZ, YALNIZ KUR’AN OLMALIDIR.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/