KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
NEDEN ORUÇ TUTUYORUZ?


Neden oruç tutuyoruz. Allah Orucu bizlere niçin farz kılmıştır? Aslında bu soruya ilk önce verilen cevap, Allah emrettiği için olmalıdır elbette. Ama bizler imanımızın güçlenmesini ve kalıcı olarak kalplerimize tam yerleşmesini istiyorsak, mutlaka Allah ın Kur’an da birçok ayetinde uyardığı gibi, ayetler üzerinde düşünmeli aklımızı kullanmalı ve araştırmalıyız. Böylece Allah ın emrettiği hükümlerin özüne vakıf olabilelim. 

Bizler Kur’an ı geleneksel İslam anlayışı ile yüzlerce yıl öncesinden günümüze, rivayet yolla ulaşan bilgiler ışığında anlamaya çalışırsak, asla doğru anlayamayız. Kur’an günümüz ilmin ışığında çok daha net anlaşılacak, eşi benzeri olmayan bir nurdur, ışıktır. Lütfen bu gerçeğin farkına varalım. Bu söylediklerimin doğru anlaşılabilmesi için, sizlere konumuzla ilgili günümüz İlminin, Oruç konusunda yaptığı araştırmayı sunmak istiyorum. Bu bilgileri öğrendikten sonra, Allah biz kullarına neden Orucu emretmiş, çok daha iyi anlayacaksınız.  Önce Oruç ile ilgili Kur’an dan ayetleri hatırlayalım. 

Bakara 183: Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. UMULUR Kİ KORUNURSUNUZ. (Diyanet vakfı)

Allah ayetinde, Orucun bizler için öneminden bahsediyor ve bakın ne diyor. UMULUR Kİ KORUNUSUNUZ. Ayetin bu son cümlesinden, yüzlerce yıl önce kim bilir ne anladılar ve nasıl anlamlar yüklediler. Hatta bu ayeti farklı tercümelerden okursanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Allah çok açık bir bilgi veriyor bizlere Oruç konusunda. ORUÇ SİZLER İÇİN ÇOK FAYDALIDIR, SİZLERİN KORUNMASI İÇİNDİR. Eğer günümüz ilminin, oruç konusunda ortaya çıkardığı faydalarını bilmiyorsak, şöyle düşünmemiz çok normal. Demek ki Oruç bizlerin hem sağlına hem de nefsine faydası varmış. Bu ayetin devamında da Bakara 184. ayetinde Allah, Orucun bizler için faydasını anlatabilmek için bakın ne diyor. Bunu iki farklı tercümeden, O bölümü alıntılamak istiyorum.

“Zira oruç tutmak kendinize iyilik yapmaktır -keşke bunu bilseydiniz.”

“Eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.”

Demek ki bizler Orucu, kendimiz için tutuyormuşuz. Peki, bizlerin sağlığına nasıl bir faydası var. Günümüz İlmi bunu keşfetmiş mi? Şimdi sizi bu bilgilerle baş başa bırakmak istiyorum. Okuduktan sonra, Kur’an ın nasıl çok özel bir ışık-Nur olduğunu ve rivayetlerden uzak, Kur’an ı ilmin ışığında anlamaya çalıştığımızda, bizleri nasıl çok daha fazla etkilediğini, imanımızın güçlendiğini anlayacaksınız ve şunu söyleyeceksiniz. ORUÇ TUT SAĞLIK BUL.

“Günümüz ilminin araştırmaları sonucu, oruç tutmanın, yani bedeni aç bırakmanın faydalarını da keşfetti. ABD'de yürütülen bir araştırma, ORUÇ TUTMANIN BAĞIRSAK KÖK HÜCRELERİNİN YENİLENME FONKSİYONUNU ARTIRDIĞINI ORTAYA ÇIKARDI.
 
ABD’de yayımlanan New England Tıp dergisindeki bir makalede, günün 6–8 saatinde gıda tüketip geri kalan 16–18 saatinde yemekten uzak durmanın, BİRÇOK HASTALIĞI ENGELLEMENİN YANI SIRA, KAN BASINCINI DÜŞÜRDÜĞÜ VE ÖMRÜ UZATTIĞI TESPİTİ YAPILDI.
 
Açlığın tetiklemesiyle hücrelerin kendini sindirerek yenilemesini sağladığı teziyle Nobel Ödülü kazanan Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi, ORUCUN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİNİ BİLİMSEL OLARAK İSPAT ETMİŞTİ.
 
Yunancada auto (kendisi) ve phagein (yemek) anlamına gelen iki kelimeden türeyen ‘autopagy’, hücrelerin kendini sindirmesi, temel olarak vücut hücrelerinin eskiyen mekanizmalarının (proteinler, hücre zarları vs.) canlılığını sürdürecek yeterlikte enerjisi kalmadığı zaman vücudun bu hücreleri geri dönüşüme gönderme süreci anlamına geliyor. Bu durum, daha çok hücrenin programlı ölümü olarak biliniyor. 

Hücreler belli sayıda bölündükten sonra, ölmeye programlanıyor. Bu olay önce ölümle eşdeğer gibi görünse de, sağlık için gerekli bir durum. Eskiyen hücrelere proteinleri parçalayacak enzimler gönderilerek, eski hücre zarları ve hücrenin içindeki diğer parçacıklar proteinlere dönüşüyor.”

BU KONUDAKİ MAKALEYİ OKUMAK İSTEYENLERE LİNKİNİ VERİYORUM.

https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/nobel-odullu-bilim-adami-oruc-vucudun-yenilenmesini-sagliyor-2408209/

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/