KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
"HER YÜZ YILDA BİR BİR MÜCEDDİD GELİR. ÜMMETİMİN İŞLERİNİ YENİLER....

"HER YÜZ YILDA BİR MÜCEDDİD GELİR. ÜMMETİMİN İŞLERİNİ YENİLER." HADİSİ SİZCE DOĞRU OLABİLİR Mİ?

Bu makalemde sizlerin üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim konu, her zaman yaptıkları gibi, Kur’an’ın asla bahsetmediği ve onaylamadığı konuları, Allah’ın Resulünün ismi kullanılarak toplumu kendilerine bağlayıp, çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenlerin uydurdukları bir hadis den bahsetmek istiyorum. "HER YÜZ YILDA BİR MÜCEDDİD GELİR. ÜMMETİMİN İŞLERİNİ YENİLER." Sizce Allah’ın Resulü, böyle bir söz söylemiş olabilir mi? Çünkü böyle bir bilgiyi Kur’an da asla göremeyiz. Bahsettikleri bu Müceddid, Müslümanların hangi işlerini yenileyecek, düzeltecek? İnsanlar kendi işlerini düzeltmek için çaba harcamayacakta, birileri gelsin düzeltsin diye mi bekleyecek? Önce Müceddid ne anlama geliyor İslam toplumunda ona bakalım ki, böyle bir sözü Allah’ın Resulünün söyleyip söylemeyeceği, söylediyse bile hangi anlamda söyleyeceği konusunda doğru düşünebilelim.

Müceddid kelime anlamı olarak YENİLEYEN, DÜZENLEYEN anlamına gelir. Bu kelimeyi İslam toplumu inancı ile bağlantılı anladığımızda, bu kelimenin anlamı, DİNİ FARKLI BİR BAKIŞ AÇISIYLA YENİDEN YORUMLAYAN anlamına gelir. Gelin bu kelimenin her iki anlamı doğrultusunda, bu sözü Allah’ın Resulünün bu anlamda söyleyip söylemeyeceğini birlikte düşünelim. Sizce Allah’ın gönderdiği Kitabının, dininin yenilenmeye, düzene sokulmaya ihtiyacı var mıdır? Elbette asla yoktur. Eğer gerekseydi Allah, daha önce gönderdiği gibi Resuller ve Kitaplar gönderirdir ki artık ne uyarıcı Resul, nede Kitap göndermeyeceğini, KUR’AN IN ÇAĞLAR BOYU YENİLENMEDEN, İLAVELER YAPILMADAN, DÜZENLENMEDEN BİZLERE YETERLİ OLACAĞINI BİLDİRİYOR. DÜZENE SOKULMASI GEREKEN, KUR’AN’DAN UZAK YAŞADIĞIMIZ HURAFE İNANÇLARIMIZDIR. ONU DA HER MÜSLÜMAN, İMTİHANI GEREĞİ KENDİSİ DÜZENE SOKACAK, YALNIZ KUR’AN IN İPİNE SARILACAKTIR.

Bu durumda Allah’ın Resulünün, böyle bir söz söylemesi bu anlamda, asla mümkün olmadığı anlaşılıyor. ALLAH SORGUSUZCA GÜVENECEĞİMİZ, ARDI SIRA GİDECEĞİMİZ RESULLERİN SONUNCUSUNU GÖNDERDİ VE ONUN DIŞINDA DA SORGUSUZ İTAAT EDECEĞİMİZ HİÇ KİMSEYİ GÖNDERMEYECEĞİNİ AÇIKÇA BİLDİRİYOR. HATIRLATIRIM ALLAH, RESULLERİNİN HER ANINI KONTROL EDEREK, YANLIŞLARINI DÜZELTİYORDU. YANİ HATA YAPMALARINI ÖNLÜYORDU. AYRICA VAHYİNİ KORUYACAĞINADA HÜKMETMİŞTİ. BU DURUMDA ŞÜPHE DUYMADAN, DİN ADINA GÜVENECEĞİMİZ HİÇ KİMSENİN, ALLAH TARAFINDAN GÖNDERİLECEĞİNE, KUR’AN’A İMAN EDEN BİR MÜSLÜMAN İNANMAZ. 

Bir an göndereceğine inanalım. Peki, bu kişilerin kimler olduğuna nasıl karar vereceğiz. Hatırlayınız Allah, daha önce gönderdiği kitaplarında bile, daha sonra göndereceği Resulleri konusunda bilgi veriyor, açıklama yapıyordu ki, kullarına kolaylık olsun. Bu durumda Resulüne atfedilen, HER YÜZ YILDA BİR ALLAH’IN MÜCCEDDİD GÖNDERİP, DİNİ KONULARDA ONLARA YARDIMCI OLACAĞI, İNANÇLARRINI YENİLEYECEĞİ KONUSU ASLA DOĞRU OLAMAZ.  Müceddid kelimesine mezhepler ve cemaatler öyle yanlış anlamlar veriyorlar ki, her mezhep imamının, her tarikat şeyhinin, kendilerini din lideri, ulema ilan eden kişilerin, kendilerinin Müceddid olduğunu söyleme cesaretini göstermeseler de, bu hadisin inanılması ve kendilerinin adeta bu kişi olduğunu kabul etmeleri için, ellerinden geleni yapmaktadırlar. ÇOK DAHA KÖTÜSÜ BU KİŞİLERİN, İSLAM’I KENDİ DÜŞÜNCELERİ DOĞRULTUSUNDA, FARKLI AÇILARDAN YORUMLAYIP EN DOĞRU ANLATTIKLARINA İNANDIRIYORLAR. Bu inanç çok büyük bir tehlikedir ki, Allah’ın Resulünün bu anlamda böyle bir söz söylemesi asla mümkün değildir.

LÜTFEN ŞUNU UNUTMAYALIM. ALLAH’IN DİNİ İSLAM’IN YENİLENMEYE, TEKRAR DÜZENLENMESİNE, YORUMLANMASINA ASLA İHTİYAÇ YOKTUR. ÇÜNKÜ ALLAH’IN DİNİ, KİTABI HAK VE HAKİKAT OLANDIR. HAKTAN GELEN ESKİMEZ, YENİLENMEYE İHTİYACI YOKTUR. ESKİYEN İNSANLARIN KAFALARINDAKİ YANLIŞ BATIL İNANÇLARIDIR, BATIL YORUMLARIDIR. BUNUNDA YENİLENMESİ İÇİN İNSANLARA DEĞİL, ALLAH IN KİTABINA BİZLERİN GEREKEN DEĞERİ VERİP, YALNIZ ONUN İPİNE SARILARAK BATILDAN, HAKKA DÖNÜŞ YAPMALIYIZ.

Müceddid inancını özellikle İslam toplumuna kabul ettirmek isteyenler, Allah’ın dinini kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp, onları istedikleri gibi yönetmek isteyenlerdir. Bu her toplumda olmuş, olmaya da devam edecektir. Müceddid kelimesini eğer dinin sınırları dışında kullanıp, Allah her yüz yılda bir kullarına yardımcı olup hayatın gerçeklerini görmesini sağlayacak bilim adamları, âlimler, topluma doğruya güzele davet edecek LİDERLER gönderip, insanlığa yardımcı olur diye anlarsak, işte buna hayır demem ve kesinlikle katılırım. Allah ne diyordu Kur’an da, SİZLERİ YÖNETECEKLERİ EHİL İNSANLARDAN SEÇİNİZ. Allah bu konuyu bile, akıllarını kullanma uyarısını yaparak, doğru seçimi kullarına bırakıyor. 

Allah kullarına her zaman her çağda, yardımcı olup onların doğruya güzele yönelmesi için, elinden geleni yapacaktır. Allah bizlerin hesap edemeyeceği kadar, bağışlayıcı ve yücedir. Lütfen onun adaletini, bağışlayıcı ve yüceliğini, kendi nefsimizde yanlış değerlendirmeyelim. Bizleri sorumlu tutacağına hükmettiği Kur’an’a sarılalım. Çünkü Allah biz kullarına karşı çok şefkatli, merhametli ve sözünde durandır. Allah sakın veliler edinip ardı sıra gitmeyin, sizin güvenilecek veliniz yalnız benim diyorsa, bizlerin yalnız Kur’an’ın ipine sarılmamızı emrediyorsa, lütfen kendimize MÜCEDDİD LER VELİLER, ŞEYHLER VE EFENDİLER EDİNMEK YERİNE, YALNIZ ALLAH A ONUN KİTABINA GÜVENELİM. 

Unutmayalım Allah, kimin en doğru yolda gittiğini yalnız ben bilirim, güvenilecek Veliniz yalnız benim diyerek, bizlerin din ve iman adına hiç kimsenin peşine takılmadan veliler, efendiler edinmeden, kendi çabalarımızla inancımızı yaşamamızı istiyor. İmtihanın gereği de bu değil mi zaten. Kendimize Allah dostu ya da Müceddid ilan ettiğimiz kişiler yaratıp ardı sıra gitmenin, ne denli tehlikeli olduğunu Allah, yakın zamanda örneğini toplumumuza gösterdi. İNŞALLAH DERS ALIR VE BU HATAYI BİR DAHA YAPMAYIZ.

Müceddid inancı toplumun hiçbir şey yapmadan, birilerini beklemesine ve böyle oldukça da inançlarını birilerine has kılarak yaşamasına mahkûm eder. HÂLBUKİ ALLAH DİNİ, ALLAH A HAS KILARAK, YANİ BATIL VE SANIDAN UZAK, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILARAK YAŞAMAMIZI EMREDER. Kur’an’ın Muhkem ayetlerinin, birilerinin yorumlamasına, açıklamasına ihtiyaç yoktur. Yorum, açık olmayan anlaşılmayan ayetlere yapılır. Kur’an bizlerin bu dünyaya geliş amacımızı anlatırken, hepimizin hiç kimseye tabi olmadan, kendi öz irademizle imtihanımızı yaşamamız gerektiğini söyler. Onun için de yemin ederek, Kur’an ı kolaylaştırdığını birçok kez bildirir. Bizlerin Veliler, müceddidler edinmeden, bir öğrenci misali KUR’AN’DAN İMTİHAN OLDUĞUMUZU LÜTFEN UNUTMAYALIM. 

Değerli din kardeşlerim. Kendisine Kur’an’ı rehber edinmeyip veliler ve müceddidler edinenlerin düştükleri bataklıkları Allah, bizlere örnekleriyle gösteriyor, yaşatıyor ki ders alalım. Tabi aklını Kur’an ile kullananlar bunu fark ediyor. Aklını kullanmayanların sonunu düşünmek bile istemiyorum. Bu bataklıklara batmak istemeyenler, lütfen kendilerine en emin yolu seçerek, yani Allah’ın önerdiği yolu seçerek, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILMALI VE ALLAH IN VAHYİNİ HAYATLARINA GEÇİRMELİDİR.

Dilerim yalnız Allah’a güvenip dayanan, yalnız Allah’ı Veli edinip onun kitabına sarılan, ALLAH’IN HALİS KULLAR ARASINA OLURUZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/