KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
MÜCADELE 18-19-20-21-22. AYETLERİ BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM

MÜCADELE 18-19-20-21-22. AYETLERİ BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM Kİ, ALLAH İLE ALDATICILARIN TUZAĞINA DÜŞMEYELİM.  

Bizler Kur’an ile doğru bir bağlantı kuramadığımız için, bizlere dinin emri diye anlatılan rivayetlere Kur’an dan delil arama çabasıyla, ayetlere öyle yanlış anlamlar veriyoruz ki, hem ayeti tahrif ettiğimiz gibi, Kur’an ayetleri arasında da çelişki yaratıyoruz. Günümüze rivayet yolla ulaşan ve Allah ın Resulüne ait olduğu iddia edilen öyle hadisler var ki, asla Kur’an’a baktığınızda onay vermez. Ama bizler bu araştırmayı yapmayalım araştırmayalım diye, Müslümanlar arasında korku salarak, sizler Kur’an ı anlayamazsınız onu veli insanlar âlimler anlar diyerek, öyle ayetler örnek verilir ki, her riayet edilen hadise kuşku duymadan toplumun inanması adeta sağlanmıştır. Bu makalemde örnek gösterdikleri bir ayeti sizlere hatırlatıp, üzerinde birlikte düşünmenize vesile olmak istiyorum. Önce ayeti yalım.

MÜCADELE 20: ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH’A VE ELÇİSİNE KARŞI GELENLER, İŞTE ONLAR EN ALÇAKLARIN ARASINDADIR. (Mehmet Okuyan meali)

Bu ayet örnek gösterilip, bakın bu ayet ALLAH A YANİ ONUN AYETLERİNE, ELÇİSİNE YANİ ONUN HADİSLERİNE, SÜNNETİNE KARŞI ÇIKIP KABUL ETMEYENLER, ALÇAKLARIN ARASINDADIR DİYOR AYET DİYE ÖRNEK GÖSTERİYORLAR. Sanırım hakkın üstünü örtüp, batılı göz göre göre aklamak bu olsa gerek. Buna benzer aldatmacaları ne yazık ki çokça yapıyorlar. Bu ayette Allah a ve Elçisine karşı gelmek sözünden neyi kast ediyor, bu ayetin öncesindeki ve sonrasındaki ayetlere bakalım, ama önce Kur’an da bir çok ayette geçen, Allah a ve Resulüne uyun emriyle Allah, ne demek istiyor onu anlayalım.

Maide 92: ŞU HÂLDE ALLAH’A İTAAT EDİN, RASÛL’E İTAAT EDİN ve (kötülükten) sakının! Eğer yüz çevirirseniz, iyi bilin ki ELÇİ’MİZİN GÖREVİ MESAJI APAÇIK TEBLİĞ ETMEKTEN İBARETTİR. (Mustafa İslamoğlu)

Mücadele 18: O gün Allah onların hepsini yeniden diriltecek, ONLAR DA DÜNYADA SİZE YEMİN ETTİKLERİ GİBİ, O'NA DA YEMİN EDECEKLERDİR. KENDİLERİNİN BİR ŞEY ÜZERİNDE OLDUKLARINI SANIRLAR. İYİ BİLİNİZ Kİ, ONLAR GERÇEKTEN YALANCIDIRLAR. (Bayraktar Bayraklı)

Mücadele 19: ŞEYTAN ONLARI ETKİSİ ALTINA ALDI VE KENDİLERİNE ALLAH’I ANMAYI UNUTTURDU. İşte onlar şeytanın tarafındadır. Dikkat edin! Şeytanın tarafı(nda olanlar) kaybedenlerin ta kendileridir. (Mehmet Okuyan)

Bu ayetlerden de anlıyoruz ki, Kur’an da Allah a ve Resulüme uyun, yada Allah a ve Resulüne karşı gelmeyin sözlerinden, çok açık Resulün Allah’ın vahyini tebliğ edeceğinden Allah, Resulüme uymaz karşı gelirseniz, bana uymamış karşı gelmiş olursun diyor. İkinci ayete baktığımızda Allah mahşer gününden bahsediyor. Demek ki iman edenlerin bir kısmı, KENDİLERİNİN DOĞRU YOLDA OLDUKLARINA YEMİN EDİYORLAR ve kendilerinin Allah’ın yolunda olduklarına inanıyorlar. Demek ki bunları söyleyenler Kitap Ehli. Ama ayetin sonunda Allah bunlara, iyi bilsinler ki onlar yalancıdırlar diyor. İsterseniz şöyle bir Kur’an ı hatırlayalım. Allah ın Elçisi Kur’an ı tebliğ ederken, Kitap Ehlinin bir kısmı, Kur’an a iman ederiz ama yalnız Kur’an ile imanımızı yaşayamayız. Bizlerin atalarımızın inançları da var, onlardan da vazgeçmeyiz onlara da inanırız dediklerinde, nasıl ayetler indirmişti hatırlayalım Allah. “KARŞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMİYOR MU?” (Ankebut 51) “SÖZ BAKIMINDAN, ALLAH'TAN DAHA DOĞRU KİM VARDIR!” (Nisa 87) Demek ki yetiyor ki Allah böyle söylüyor. Sanırım günümüzde de kitap Ehlnin yaptığı aynı yanlış devam ediyor ve yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz, O özet bilgi verir demiyorlar mı? Allah bu ayetlerle kitap Ehlini ikaz ederken, size indirdiğim Kur’an ile yetineceksiniz ve asla emin olmadığınız rivayetlerin, atalarınızın batıl inançlarınızın ardına düşmeyeceksiniz, söz bakımından Allah dan daha doğru söz mü arıyorsunuz diyerek uyarıyor.

BURADAN DA ŞUNU ANLIYORUZ, ALLAH A VE ELÇİSİNE KARŞI GELENLER SÖZÜYLE RABBİMİZ, ALLAH’A VE ONUN VAHYİNİ TEBLİĞ EDEN, BU DÜNYADA Kİ TEMSİLCİSİ OLAN ELÇİSİNİN TEBLİĞ ETTİĞİNE KARŞI GELENLER, ALÇAKLARDIR DİYOR ALLAH. YOKSA BU AYETTE, ALLAH IN AYETLERİNE VE ELÇİSİNİN RİVAYET HADİSLERİNE KARŞI GELENLERDEN BAHSETMİYOR.

Önce şunu hatırlatmak isterim. Enam 112. Ayette Allah şeytan kelimesini hem insanlar, hem de cinler için bakın nasıl kullanıyor. “İŞTE BÖYLECE BİZ HER NEBİYE, İNSAN VE CİN ŞEYTANLARINI DÜŞMAN KILDIK.” Devamındaki ayette de şeytanın, şeytanlaşmış insanların etkisinde olanların, Allah ın vahyine yani onun bu dünyada ki temsildici kulu ile arasında ki Elçisine, yalnız onun tebliğ ettiği vahye uymayı reddedip, yalnız Allah ı veli edinip yalnız Allah dan yardım dilemeleri gerekirken, edindikleri velilerden yardım dileyip, onları şefaatçi edinirler ve böylece Allah ı unuturlar diyor. İşte böyle insanlar Alçakların arasındadır diyor ayet. Bu söylediklerime bir örnek vermek istiyorum. ALLAH ŞEFAAT TÜMDEN BANA AİTTİR, HİÇ BİR ŞEFAATİN OLMADIĞI O GÜNDEN SAKININ DEDİĞİ HALDE, KENDİLERİNE ALLAH IN YANINDA ŞEFAATÇİLER EDİNİP, ELÇİSİNİDE ŞEFAATÇİ İLAN EDİP, ŞEFAAT YA RESULALLAH DEMİYORLAR MI? Allah bunu yapanların durumu hakkında, çok açık bilgi veriyor. Mücadele 20. Ayeti daha iyi anlayabilmemiz için, şimdide bu ayetin devamındaki iki ayete bakalım.

Mücadele 21: Allah “BEN -ELBETTE BEN- VE ELÇİLERİM ŞÜPHESİZ Kİ GALİP GELECEĞİZ.” diye yazmıştır. Şüphesiz ki Allah kuvvetlidir, güçlüdür. (Mehmet Okuyan)

Mücadele 22: Allah’a ve ahiret gününe inanan bir toplumun, Allah’a ve Elçisine karşı gelenlerle –babaları veya çocukları veya kardeşleri veya akrabaları da olsa– dostluk ettiğini göremezsin. İŞTE (ALLAH) ONLARIN KALBİNE İMAN YAZMIŞ VE KATINDAN BİR [RÛH] (KUR’AN) İLE ONLARI DESTEKLEMİŞTİR. (Allah) onları içlerinde [ebedî] kalacakları, altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI, ONLAR DA O’NDAN MEMNUN OLMUŞLARDIR. İŞTE ONLAR ALLAH’IN TARAFINDADIR. DİKKAT EDİN! ALLAH’IN TARAFI(NDA OLANLAR) KURTULANLARIN TA KENDİLERİDİR. (Mehmet Okuyan)

İlk ayette Allah elbette ben galip geleceğim dedikten sonra, gönderdiği tüm Elçilerinin de böylece galip geleceğini söylüyor. Çünkü Allah Elçilerine nasıl bir yetki vermişti hatırlayalım. “RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18). BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.  (Kehf 56) SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR. (Rad 40) Bu ayetlerden de anlıyoruz ki, Allah Elçilerim benim vahyimi tebliğ etme görevi aldığından, bu galibiyet benim yanımda Elçilerimin de galibiyetidir diyor.

Mücadele 22. ayette ise iman eden kullarının özelliklerinden bahsediyor ve asıl sorumuza bu ayet apaçık cevap veriyor ve diyor ki Allah, vahyime batıl karıştırmayıp Elçime itaat edip ayetlerime iman eden kullarımın kalplerine imanlarını yerleştirmiş ve onlara katımdan indirdiğim RUHU yani Kur’an ile onların imanlarını desteklemiştir diyor. Örneğin Nahl 2. ayette de RUH diye geçen Allah ın indirdiği vahiydir. BURADANDA ŞUNU ÇOK AÇIK ANLIYORUZ. ALLAH IN RESULÜ BİZLERE YALNIZ ALLAH IN VAHYİ KUR’AN I TEBLİĞ ETMİŞ VE ALLAH İMAN EDEN KULLARINI VAHYİ İLE DESTEKLEMİŞTİR. Ayetin son bölümleri konumuza çok daha geniş açıklama yapıyor ve yalnız vahyin takipçilerini neyle müjdeliyor.

“ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI, ONLAR DA O’NDAN MEMNUN OLMUŞLARDIR. İŞTE ONLAR ALLAH’IN TARAFINDADIR. DİKKAT EDİN! ALLAH’IN TARAFI(NDA OLANLAR) KURTULANLARIN TA KENDİLERİDİR.”

Allah vahyin takipçilerini bakın nasıl müjdeliyor ve kimin tarafında olduğunu söylüyor, burası çok önemli. “İŞTE ONLAR ALLAH’IN TARAFINDADIR.” Bakın bu durumda Allah, iman edenleri kast ederek, HEM RESULÜMÜN HEM DE BENİM TARAFIMDADIR DEMİYOR. ÇÜNKÜ ZATEN ELÇİNİN DAVETİ, YALNIZ ALLAH A DAVETTİ. Elçisi de iman edip Allah ın tarafında olduğundan ve yalnız Allah ın vahyini tebliğ ettiğinden, Allah bunlar için, Kurtulanların ta kendileridir diyor.

Değerli din kardeşlerim, lütfen tarafımızı doğru seçelim. Onun yanına aracılar, şefaatçiler koymayalım. Din Allah ın dinidir. Asla hükmüne hiç kimseyi ortak etmeyeceğini de bildiriyorsa bizlere, bizlerin dayanacağı, güveneceği tek bir tarafımız vardır, ODA RESULÜNÜN DE TABİ OLDUĞU KUR’AN’IN YANİ, ONUN SAHİBİ ALLAH’IN TARAFIDIR.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.