KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
BU DÜNYA ŞEYTANIN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN TUZAĞINA DÜŞENLERLE, DÜŞM

BU DÜNYA ŞEYTANIN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN TUZAĞINA DÜŞENLERLE, DÜŞMEYENLERİN ER MEYDANIDIR.
 

Günümüzde yaşanan İslam’ı sizlere ancak, vereceğim şu örnekle anlatırsam, çok daha doğru anlaşılacağına inanıyorum.  Lütfen makalemi sabırla, sonuna kadar okuyunuz. İblis kendisini daha üstün görüp, Allah’ın emrine karşı çıkıp, Hz. Âdem’e itaat etmemişti. Allah’ın emrine itaat etmediğinde, cezalandırılacağını bilen İblis, Allah’tan tekrar dirileceğimiz güne kadar mühlet isteyip, Allah’a ne demişti hatırlayalım. “BEN DE YERYÜZÜNDE ONLARA, KÖTÜ DAVRANIŞLARI SÜSLEYECEĞİM VE İHLÂSLI KULLARIN HARİÇ, ONLARIN HEPSİNİ MUTLAKA AZDIRACAĞIM!” Çok üzgünüm ama sanırım İblis görevini çok iyi yapıyor. Demek ki Allah bu izni vermesinin nedeninin, hangi kulum onları uyarmak için gönderdiğim Kur’an’a vahye uyacak, hangisi de sizleri Kur’an’dan hesaba çekeceğim, Kur’an’dan sorumlusunuz, yalnız Kur’an’ın ipine sarılın diye uyardığım halde, benim uyarılarımı, vahyimi yeterli görmeyip sözümü dinlemeyip,  şeytanın ve şeytanlaşmış insanların sözlerine kimler uyacak, onun imtihanını bu dünyada veriyoruz.  BİR BAŞKA DEYİŞLE SÖYLEMEK GEREKİRSE, BU DÜNYA ŞEYTANIN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN TUZAĞINA DÜŞENLERLE, DÜŞMEYENLERİN ER MEYDANIDIR. Bu makaleyi yazmama neden olan bir video izledim. Bu videoda bir kişi şu sözleri söylüyordu. Yaşadığımız İslam’ın ne hale geldiğine güzel bir örnek.

“BİZE KUR’AN YETER DİYENLER, ONUDA MERDUT KENDİ FİKİRLERİ İLE AÇIKLAMAYA ÇALIŞANLAR, ESASINDA DİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTEYENLER VE DİNİ YAŞANMAZ HALE GETİRMEK İSTEYENLERDİR. MAALESEF ŞU ANDA GÜNÜMÜZDE BUNLARIN SAYISI ÇOK ARTMIŞTIR. SİZE ON, ONBEŞ TANE PROFESÖR SAYABİLİRİM, SÜNNETİ İNKÂR DEN. YA DA BAZILARI HADİSLERİ TOPTAN İNKÂR ETMİYORLAR, İŞİNE GELENİ KABUL EDİYOR, İŞİNE GELMEYENİ REDDEDİYORLAR. ÖYLE PROFESÖRLER VARDIR Kİ, HAYIZLI KADINLARADA NAMAZ FARZDIR, HAYIZLI KADINDA ORUÇ TUTABİLİR, HAYIZLI KADINDA CUMA KILABİLİR, CUMA KADINLARADA FARZDIR DİYENLER VAR, ŞU ANDA PROFESÖRLER İÇİNDE. İLAHİYATÇI BUNLARIN ADIDA.  VALLAHİ KÂFİRDİRLER, BİLLAHİ KÂFİRDİRLER. TALLAHİ KÂFİRDİRLER. HİÇ BİR KURTULUŞ YOLLARI YOKTUR. ÇÜNKÜ BUNLAR SÜNNETİ VE HADİSLERİ EKARDE EDİYORLAR. ALLAH’IN RESULÜNÜ HİÇE SAYIYORLAR, ALLAH’IN RESULÜNÜ BİR POSTACI HÜKMÜNE İNDİRGİYORLAR. ONUN GÖREVİ TEBLİĞDİR, KUR’AN’I TEBLİĞ ETTİKTEN SONRA ONUN İŞİ BİTMİŞTİR, ONUN BU DİNDE SÖZ SÖYLEMEYE HAKKI YOKTUR DİYORLAR. KENDİLERİNİN HAKKI VAR AMA ALLAH’IN RESULÜNÜN HAKKI YOK.”

Önce şunu belirtmek isterim. Allah Maide suresi 3. Ayetinde, bizlere gönderdiği İslam dini için bakın ne diyor. “BUGÜN SİZİN İÇİN DİNİNİZİ KEMALE ERDİRDİM. SİZE NİMETİMİ TAMAMLADIM VE SİZİN İÇİN DİN OLARAK İSLÂM’I SEÇTİM.” Dininizi tamamladım diyorsa Allah, Kur’an’da her bilgi detaylı yoktur diyebilir miyiz? Hatırlayınız Rabbimiz, biz Kitapta hiçbir eksik bırakmadık, diye de uyarıyordu. Dini kemale erdirdiyse yani olgunlaştırdıysa, bu demektir ki İslam dini indirilen Kur’an ile yaşanacak, hayata geçirilecek hale gelmiş demektir. Şunu çok net hatırlatmak isterim. DİNİN SAHİBİ YALNIZ ALLAH’TIR VE DİNİN SINIRLARINI KOYANDA, YALNIZ ALLAH’TIR. Ona ilave etmeye kalkan, Allah’ın dinine ortak olmaya çalışandır.

Bu video da konuşan kişinin, kim olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü milyonlarca Müslüman bu söylenenlerin doğru olduğuna inandırılmış. Bu videonun İslam’a davet edildiği iddia edilen, Davetul İslam adında bir Youtube sitesinden alındığını söylemek isterim. Değerli dostlarım, hepimiz bu dünyada imtihandan geçtiğimize göre, hata yapma riskimiz her zaman olacaktır. Önemli olan en az hata yapanlardan olabilme çabasını göstermektir. İsterseniz, bu sözleri söyleyen kişinin gerçekten İslam’a mı toplumu davet ediyor, yoksa şeytanın sofrasına mı, onu birlikte Kur’an’ı referans alarak anlamaya çalışalım. Çünkü Allah Zuhruf 44. Ayetinde ne diyordu? “ŞÜPHESİZ BU KUR’AN, SANA VE KAVMİNE BİR ÖĞÜT VE BİR ŞEREFTİR, ONDAN HESABA ÇEKİLECEKSİNİZ.” Allah’ın bu hükmüne iman eden bir Müslüman, bu hükmün gereğini yapmıyorsa, Allah’ın dinine davet değil, şeytanın ve şeytanlaşmış insanların sofrasına davet ediyor demektir. Bu sofra bizleri zehirler, unutmayalım.

Gelelim bu kişinin söylediklerine. Eğer doğru söylüyorsa, sorumlu olduğumuz Kur’an, bu anlatılanlara onay veriyorsa, elbette kabul ederiz. Ama Kur’an’ın onaylamadığı bir düşünce, ALLAH’IN DEĞİL ŞEYTANIN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN ALDATMACASI OLMAKTAN ÖTE GİDEMEZ. Tüm bu söylenenlere inananlar ve konuşmacı, İslam’ı yaşayabilmemiz için, Kur’an’ın asla bir Müslümana yetmeyeceğine inandıklarını, zaten söylüyorlar. Çünkü bu inanç gurubu, mezheplerin öğretisi olan ve dine ibadetlere yaptığı ilaveleri Kur’an’da göremediklerinde, bu kanıya varıyorlar ve yalnız Kur’an ile namazımızı bile kılamazdık diyerek, Kur’an’ı yetersiz detay sız görebiliyorlar. Lütfen unutmayalım mezheplerin dine yaptığı ilaveler, vahiy olmadığı için dinin yani Allah’ın emri değildir. Konuşmacının da ilk itirazı zaten bu yönde, BİZE KUR’AN YETER DİYENLERİN BU DÜŞÜNCELERİ, KENDİLERİNİN YANLIŞ FİKİRLERİDİR DİYOR. Kitap Ehlide aynı hataları yapmışlar ve bir kısmı Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği Kur’an’a iman ederiz ama bizim atalarımızın geleneksel inançları var, onları da yaşarız dediklerinde, Allah nasıl bir ayet indirmişti hatırlayalım.

Ankebut 51: KENDİLERİNE OKUNAN KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMEDİ Mİ? ŞÜPHESİZ BUNDA İNANAN BİR KAVİM İÇİN BİR RAHMET VE BİR ÖĞÜT VARDIR. (Diyanet meali)

Bakın Kitap Ehlinden bir kısmı, Kur’an’ı yeterli görmüyor, ondan daha çok mucize ve daha farklı detaylı bilgiler istiyorlardı. Allah çok net bir cevap veriyor onlara. Kendilerine indirdiğimiz kitap, yani Kur’an’ı onlara indirmiş olmamız onlara yetmedi mi? Bu örneği bu zihniyetteki arkadaşlara verdiğimizde, bu ayet bize değil Kitap Ehline indirildi diyerek, Allah’ın bu uyarısını üstlerine almıyorlar, Allah’ın bu hükmünü her zaman olduğu gibi, görmezden geliyorlar. HÂLBUKİ KUR’AN’IN TAMAMI, KİTAP EHLİNİN YAPTIĞI YANLIŞLARI UYARMAK İÇİN, O GÜNKÜ TOPLUMA İNDİRİLMİŞTİ. İşte bizler birer birer Allah’ın ayetlerini böyle, farkında olmadan inkâr ettiğimizin, saf dışı bıraktığımızın farkında bile olmuyoruz. Peki, bu hatayı ne amaçla yapıyoruz? ATALARIMIZDAN BİZLERE İNTİKAL EDEN, MEZHEPLERİN ÖĞRETİSİ OLAN, RİVAYETLERİ YAŞAYABİLMEK İÇİN. Demek ki Bize Kur’an yeter diyenler, Allah’ın emrini yerine getiriyormuş, buna Kur’an apaçık onay veriyor. Dini ortadan kaldırmak ve yaşanamaz hale getirmek nasıl olur, isterseniz onu da Kur’an ışığında birlikte düşünelim. Çünkü konuşmacı kendisi gibi düşünmeyenleri bununla suçluyor. Hatırlayınız Allah yemin ederek, birçok kez ne diyordu? 

Kamer 17: ANDOLSUN BİZ, KUR’AN’I DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALMAK İÇİN KOLAYLAŞTIRDIK. VAR MI DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALAN? (Diyanet meali)

Bakın Allah yemin ederek, Kur’an’ı kolaylaştırdık dediğine göre İslam dinine, Allah’ın Resulünün ismini kullanarak, ya da Allah sakın dinde bölünenler gibi olmayın diye uyardığı halde, mezheplere cemaatlere bölünüp, daha sonrada, bölünmekte bereket zenginlik vardır diyerek, dine sayısız ilaveler yapanlar mı dini zorlaştırmış ve yaşanmaz hale getirmiş olur? YOKSA KUR’AN BİZE YETER, ALLAH İSLAM’I KOLAYLAŞTIRMIŞ OLARAK BİZE GÖNDERMİŞTİR. ONUN İÇİN BİZLER, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN EMRİNİ YERİNE GETİRİRSEK, DAHA KOLAY BİR İMAN ÜZERİNDE OLURUZ, BUNUN TERSİNİ YAPARSAK, ALLAH’IN DİNİNİ ZORLAŞTIRMIŞ OLURUZ DİYENLER Mİ DİNİ YAŞANMAZ HALE GETİRİP ZORLAŞTIRIR? NE DERSİNİZ? Hatırlatırım Allah, HAK olan Rabbinden gelendir diye ayetinde uyarıyor.

Konuşmacının bahsettiği, Kur’an’da geçen sünnet kelimesinin anlamı İZLENEN YOL, YÖNTEM anlamındadır. İslam dininde tek bir sünnet vardır ki, oda Allah’ın sünneti, bizlerin izleyeceği yolu yöntemi açıkladığı Kur’an’dır. Allah’ın Resulünün bunun dışında, Kur’an’ın bahsetmediği bir sünneti dine ilave etmesinin mümkün olamayacağını, Kur’an’ı bir kez düşünerek okuyan anlayacaktır. Bunun tersini söyleyen, Allah’ın Resulüne iftira atıyor demektir. Allah’ın Resulünün yalnız Kur’an’a uyduğunu ve biz ümmetine yalnız Kur’an’ı tebliğ ettiğini, her zikir ehli Kur’an’dan tebliğ alır. Konuşmacı, Sünneti hadisleri saf dışı bırakıyor bunlar dedikleri, yalnız Kur’an’ı rehber alanlar. Allah’ın Resulünün, yalnız Kur’an’ı rehber aldığını ve yalnız Kur’an’ı tebliğ ettiğini hala Kur’an’dan anlayamayanlara, anlatmaya elbette çalışmayacağım. Hatırlatmak isterim, hiçbir Müslüman Allah’ın Resulünü devre dışı bırakamaz. Bunu aklından bile geçirmez. BU SÖZLER ALLAH’IN RESULÜNÜN ADINI KULLANARAK, BATIL İNANÇLARINI GİZLEYEBİLMEK İÇİN, BU SÖZLER/HADİSLER RESULÜN HADİSLERİDİR DEYİP, ONA İSNAT EDEREK, İFTİRA ATANLARIN TOPLUMA KURDUKLARI BİR TUZAKTIR, LÜTFEN BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM. Gerçekleri öğrenmek isteyenlere, bu konuda Allah nasıl bir görev vermiş Resulüne, hatırlatmak istiyorum.  Bu ayetler Allah’ın Resulünü görev tanımını, çok açık bizlere bildiriyor.

“RESULE DÜŞEN, APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18)

“BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.”  (Kehf 56) 
“SENİN GÖREVİN SADECE, TEBLİĞ ETMEKTİR.” (Rad 40) 

“BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9 ) 

Allah Resulüne çok net, nasıl bir görev ve yetki verdiğini söylediği halde, sizce hala bir zikir ehli, ne yani Allah’ın Resulü postacı mıydı diyebilir mi? ALLAH HÜKMÜME HİÇ KİMSEYİ ORTAK ETMEM DEDİĞİ HALDE, ALLAH’IN RESULÜNÜ, ALLAH’IN DİNİNE HÜKÜM ORTAĞI YAPMAYA ÇALIŞANLAR MI SİZCE KÂFİRDİR, YOKSA ALLAH SİZE İNDİRDİĞİM KUR’AN YETMİYOR MU UYARISINA UYUP, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILMAYA ÇALIŞAN VE İSLAM’I YALNIZ KUR’AN’DAN ÖĞRENİP YAŞAMAYA ÇABA HARCAYANLAR MI SİZCE KÂFİRDİR, NE DERSİNİZ? Bir Müslüman şu özeni mutlaka göstermelidir, yoksa Allah’ın Resulüne iftira atanların safında olur. Bizlere Resulün sözü/hadisidir diye herhangi bir bilgi geldiğinde, bu hadisi mutlaka Kur’an süzgecinden geçirip, Kur’an’ın onayını alıyorsa anlatılanlar, bir Müslüman ancak şunu söyleyebilir. BU SÖZÜ ALLAH’IN RESULÜ SÖYLEMİŞ OLABİLİR. Eğer Kur’an’ın onayını almıyorsa, ALLAH’IN RESULÜ ASLA BÖYLE BİR SÖZ SÖYLEMEZ DEMELİDİR. İslam dininde dinde hüküm veren, Allah yalnız benim diyor. Elbette Allah’ın Resulü postacı değildi. ALLAH’IN GÜVEN ELÇİSİYDİ. ADI ÜSTÜNDE RESUL YANİ ELÇİ. ALLAH’TAN ALDIĞI VAHYİ BİLGİYİ, MESAJI ASLA DEĞİŞTİRMEDEN, İLAVE ETMEDEN TEBLİĞ ETMEK, TOPLUMU BU KONUDA İKNA ETMEK, UYARMAK GÖREVİYDİ. Yoksa haşa Allah’ın vahyi detay sız ve anlaşılmıyor da, Resulü onu açık hale asla getiriyor değildi.

Gelelim video konuşmasında, konuşmacının verdiği örneklere. Konuşmacı bazı İlahiyat hocalarına kızarak, hayızlı kadınların namaz kılabileceğini, oruç tutabileceğini, Cuma namazı kadınlara da farz olduğunu söyleyenlere,  VALLAHİ KÂFİRDİR, BİLLAHİ KÂFİRDİR, TALLAHİ KÂFİRDİR DİYOR. Bu kelimelerin anlamı, Allah’ın üzerine yemin ederim ki, bu insanlar yalan söylüyorlar, kâfirdir diyor. Tezatlığı ve şeytanın insanı nasıl bataklığa çektiğine ve bu aldanışın farkında nasıl olamadıklarını, kendi sözlerinden anlıyoruz. Bu sözleri söyleyen kişi, Allah’ın üzerine yemin eden, yani Allah’ı şahit göstererek, ALLAH’IN KİTABINDA TEK KELİME BİLE BAHSEDİLMEYEN, AÇIKLANMAYAN, ALLAH’IN MUHKEM BİR ŞEKİLDE HÜKÜM VERMEDİĞİ KONULARA, ALLAH’I ŞAHİT GÖSTERMESİ, DİNİN EMRİ DEMESİ VE ALLAH SİZLERE İNDİRDİĞİM KUR’AN YETMİYORMU DEDİĞİ HALDE, KUR’AN’I YETERLİ GÖRMEMESİ, SİZCE ŞEYTANIN TUZAĞI DEĞİL Mİ? Aman Allah’ın, sanırım Allah’ın bazı kullarım inatla, ısrarla batıla saptıklarında, onların gözlerine perde çekerim kulaklarını ve kalbini mühürlerim dediği bu olsa gerek.  Konuşmacının örnek verdiği konulara bakalım. Gerçekten Kur’an’da Allah, hayızlı yani regli olan kadınlar, namaz kılamaz, oruç tutamaz diye bir hüküm vermiş mi. Cuma yani toplantı namazının Allah, yalnız erkeklere mi emretmiş Kur’an’da?

Yemin ederek kâfir oldular diyen kişi, saydığı bu ibadetlerin kadınlara yasaklandığını, KENDİSİNE KUR’AN YETMEDİĞİ İÇİN, KUR’AN’DAN DEĞİL, ATALARINDAN İNTİKAL EDEN RİVAYET KAYNAKLARDAN VE KENDİSİNİ SORGUSUZ TESLİM ETTİĞİ, BEŞERİ MEZHEP İNANÇLARINDAN ÖĞRENİYOR VE BUNLARIDA ALLAH’IN DİNİNE NİSPET EDİP, ALLAH’IN EMRİ KABUL EDEBİLİYOR. Çok daha kötüsü, Kur’an’da olmayan konuların Allah’ın emri olduğuna, Allah’ı şahit gösterip yemin etmesi. Şeytan ve şeytanlaşmış insanlar, Kur’an’ı rehber almayan, onun sınırlarını aşan insanı işte bu hale getiriyor. Tekrar sizlere sormak istiyorum. Allah Kur’an’da asla kadınlara böyle bir yasak koymadığı halde, kendi batıl inançlarını Allah’ın dinine nispet ederek yasaklayanlar mı ALLAH KATINDA KÂFİR OLMUŞLARDIR, YOKSA ALLAH’IN SORUMLU TUTTUĞUNA HÜKMETTİĞİ KUR’AN’DA HÜKMÜ HİÇ GEÇMEYEN, YASAK GETİRMEDİĞİ İÇİN BU KONULARI KABUL ETMEYİP, HAYIZLI KADINDA İSTERSE NAMAZ KILAR, ORUÇ TUTAR VE CUMA NAMAZI KILAR, ALLAH’IN BÖYLE BİR YASAĞI YOK DİYENLER Mİ KÂFİRDİR? 

Tüm bunların gerçek cevabını, elbette aklını kullanıp, yalnız Allah’a güvenip yalnız Allah’ın ipine sarılanlar, Kur’an’dan cevabını alabiliyor. Yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek, HAKKA BATIL KARIŞTIRANLAR, TÜM GERÇEKLERİ İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN VE HESAP GÜNÜ GELDİKTEN SONRA ANLAYACAKLARDIR. Bizlere düşen görev, bu kardeşlerimizi bıkmadan usanmadan Kur’an ile uyarıp, onları batıl ve hurafeden uzak, YALNIZ KUR’AN’A DAVET ETMEK OLMALIDIR. RESULÜN YOLUNDAN GİTMEK İSTEYEN, YALNIZ ALLAH’IN İPİNE SARILIR.


“BU KURAN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19)

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.